IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2011, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muğla Üniversitesi (Eğitim)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TARİHÇE

Muğla Üniversitesi, 03 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Üniversitemizin kuruluşunda Fen-Edebiyat, Su Ürünleri Teknik Eğitim ve İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yer almıştır. Muğla’daki ilk yüksek öğrenim birimleri ise 1975 yılında Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisine bağlı olarak kurulmuş, 1982 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesine bağlanmış olan Muğla İşletmecilik Yüksekokulu ile 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan Muğla Meslek Yüksekokuludur. Üniversitemizin kurulmasıyla Muğla İşletmecilik Yüksekokulu İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesine, Muğla Meslek Yüksekokulu da Üniversitemize bağlanmıştır.

Üniversitemizde faal 7 fakülte, 2 enstitü, 5 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 13 araştırma ve uygulama merkezi bulunmakta; 142 bölüm/program, 40 ana bilim dalında 22.000 öğrenciye 800’ü aşan öğretim elemanı ve 600’e yaklaşan idarî personel ile eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.


Eğitim-Öğretim

Önlisans eğitim-öğretim süresi dört yarıyıl (iki yıl), lisans eğitim-öğretim süresi ise sekiz yarıyıl (dört yıl) dır. Yabancı Dil Hazırlık Programı süresi, bu öğretim süresine dahil değildir.
Muğla Üniversitesinde ders başarısı ve mezuniyet durumu, kredili sistem esaslarına göre belirlenir. Değerlendirmeler bağıl sistemle yapılmaktadır. Eğitim-öğretim programını oluşturan dersler zorunlu, seçmeli ve yabancı dil destek dersleri olarak üç grupta toplanır. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Enformatik dersleri zorunlu, Resim, Müzik ve Beden Eğitimi dersleri seçmeli olarak verilmektedir. Yabancı dil hazırlık programı isteğe bağlı olarak ilk yıl verilir. Öğrenciler öğretim süreleri boyunca tüm zorunlu dersleri ve ek olarak her bölüm/program tarafından belirlenmiş sayıda ve kredide seçmeli dersleri başarmak ve söz konusu bölüm/programdan mezun olmak için gerekli minimum krediyi tamamlamak zorundadır. İsteyen öğrenciler, ilgi alanlarına uygun olan, belirli sayıda seçmeli dersi üniversite içindeki başka bölüm ve programlardan alabilirler. Üniversitemizde çift anadal ve yandal programları yürütülmektedir.
Muğla Üniversitesinin bazı bölümlerinde yüksek lisans ve doktora yapmak mümkündür.
Muğla Üniversitesinde bir öğretim yılı, yarıyıl sonu sınavları hariç her biri 14 hafta süren güz ve bahar yarıyıllarından oluşur.

Danışmanlık
Onlar hep yanıbaşınızda
İlgili bölüm başkanın önerisi ve fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararıyla her bir sınıfa en az bir öğretim üyesi akademik danışman olarak atanmaktadır. Akademik danışmanlar, öğrenci mezun olana kadar ders alma, sınavlar, üniversite ile ilgili kurallar ve eğitim-öğretimle ilgili diğer konularda öğrencilere yol gösterirler.

Yabancı Dil Öğretimi
Muğla Üniversitesinde dileyen öğrenciler kontenjan dahilinde bir yıl süreli 30 haftalık Yabancı Dil Hazırlık Programına kayıt olabilirler. Programa katılmak isteyen öğrenciler dönem başında açılan Yeterlilik ve Düzey Belirleme Sınavına girmelidirler.
Teknik Eğitim Fakültesi; Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Seyahat ve Konaklama İşletmeciliği bölümü ile Meslek Yüksekokullarının Dış Ticaret, Turizm ve Seyahat İşletmeciliği, Radyo ve Televizyon Yayımcılığı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarında Yabancı Dil Hazırlık Programı zorunludur.
Eğitim-Öğretim yılı başında yapılan İngilizce Yeterlik Sınavını başaranlar ya da Üniversitenin eş değerliğini kabul ettiği (son iki yılda alınmış olmak şartıyla) TOEFL, TWE, IELTS, FCE, CPE sınavlarının birinden başarılı olduğunu veya KPDS sınavından en az 60 aldığını kanıtlayanlar hazırlık programından muaf tutulurlar ve kazandıkları bölüme doğrudan kayıt yaptırabilirler.
Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Hazırlık Programında başarısız olan öğrencilerin, birinci sınıfa kayıtları yapılır. Ancak bu öğrencilerin mezun oluncaya kadar Üniversitede açılacak muafiyet sınavında başarılı olmaları gerekir.
Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programını başarıyla bitiren ve Yabancı Dil Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavında 60 ya da üzerinde not alan öğrenciler ön lisans ve lisans eğitim-öğretim programlarıyla birlikte Seçmeli Yabancı Dil Destek Programına devam edebilirler.

Kayıt
ÖSYM tarafından Muğla Üniversitesinin bölüm ve programlarına yerleştirilen yeni öğrencilerin kayıt işlemleri, Üniversite tarafından ilan edilen tarihler arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığının eşgüdümünde okullarında yapılır. Kayıt yenileme işlemleri akademik takvimde belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilir. Öğrenciler, bulundukları yerden internet sayfasından kullanıcı adı ve şifreleriyle kayıt yenileme ve ders alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Öğrenciler kayıt yaptırırken her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen öğrenim harcını yatırırlar.

Yaz Öğretimi
Yaz öğretimi güz ve bahar yarıyılları dışında ve yaz tatili içerisinde yapılan bir öğretimdir. Yaz öğretiminin amacı, öğrencilerin eğitim-öğretim imkânlarından yaz aylarında yararlanmalarını sağlamak ve eğitim-öğretimin verimliliğini artırmak, yandal ve çift anadal programlarına kayıtlı öğrencilerin, bu programları izlemelerini kolaylaştırmak, güz ve bahar yarıyıllarında alınan ve başarısız olunan dersleri yaz aylarında açmak suretiyle öğrencilere yeni bir imkân vermektir.
Yaz öğretimi yedi haftadır. Bu süreye ders kayıt ve sınav süreleri dahil değildir. Yaz öğretiminde her öğrenci Muğla Üniversitesi içinden ve dışından 12 krediyi aşmamak üzere en çok dört ders alabilir.
Bir öğrenci, öğrenimi boyunca en fazla dokuz kredilik ders yükünü başka üniversitelerden alabilir. Diğer üniversitelerden alınan derslerden DD veya eş değeri altındaki notlar Muğla Üniversitesinde kabul edilmez.

Çift Anadal Programı
Kendi lisans programlarının en erken üç en geç beşinci yarıyılının başında bulunan ve genel not ortalaması üç olan öğrenciler, istedikleri takdirde Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans öğretimine de devam etmek üzere başvurabilirler. Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını da en az iki ortalama ile tamamlayan öğrenciye çift anadal lisans diploması verilir. Bu program en az 48 kredi/saatten oluşur. Çift anadal programındaki başarı derecesi öğrencinin kendi programındaki başarısını ve mezuniyet derecesini etkilemez. Kendi programında genel not ortalaması ikinin altına düşen öğrencinin çift anadal programından kaydı silinir.

Yandal Programı
Genel not ortalaması en az üç olan öğrenciler istedikleri takdirde kendi lisans programlarının en erken üçüncü yarıyılından itibaren Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans programında yer alan dersleri alabilirler. Yandal programı en az 18 kredi/saatten oluşur. Kendi bölümünden mezuniyet hakkı elde eden ve yandal programını en az iki ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal belgesi verilir. Kendi programında genel not ortalaması ikinin altına düşen öğrencinin yandal programındaki kaydı silinir.

Yatay Geçiş
Öğrenciler, eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim kurumları ve kurum içindeki bölümlere "Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" uyarınca her yarıyıl başında dersler başlamadan önce yatay geçiş için başvurabilirler. İlk sınıf veya ilk yarıyıl başında yatay geçiş yapılamaz.
Yatay geçiş için öğrencinin ayrılacağı bölümdeki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

Staj ve Bitirme Çalışması
Bitirme çalışması ve/veya staj yapma zorunluluğu olan fakülte ve yüksekokullarda "Muğla Üniversitesi Bitirme Çalışma Yönergesi", Muğla Üniversitesi Meslek Stajları Yönergesi" ile sağlık yüksekokulları için "Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Uygulamalı Dersler ve Meslek Stajları Uygulama Yönergesi"ne uygun olarak bitirme çalışması ve/veya staj yapılır.

Sınavlar
Her dersin en az bir ara sınavın ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl içi çalışmaları ile ara ve yarıyıl sonu sınavlarının, yarıyıl başarı notuna katkı oranları bölümler/programların teklifi ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile belirlenir.
Sınav sonuçları internetten ilan edilmekte olup, öğrenciler şifreleriyle bu sayfaya giriş yaparak ders notlarını öğrenebilirler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim, muğla, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1994 Yılında Muğla Üniversitesi'nde Yaşanan Bir Olay Numune Esrarengiz Olaylar 0 14 Şubat 2015 15:02
Muğla Üniversitesi'nin Adı Değişiyor Thetis Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2012 18:05
Muğla Üniversitesi'nde gerginlik PassioN Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 21:22
Mersin Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 21 Nisan 2011 03:35
Galatasaray Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 08:11