IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2012, 13:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP Grup Başkanvekili Kaplan'ın Basın Toplantısı




BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda 27 Nisan'ın alt komisyonlara dahil edilmemesi ile ilgili olarak, "Dışarıda deli dalgalar gelir Dolmabahçe Sarayını yalar, oradaki görüşmeler açığa çıkar diye mi korkuyorlar?" değerlendirmesini yaptı.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AİHM'nde en fazla mahkum olan, en fazla milletvekilinin, basın mensubunun ve avukatın tutuklu olduğu Türkiye'de Avrupa Günü'nün kutlandığını belirterek, "Bu koşullarda Avrupa Gününü kutlayan AK Parti'nin, AB'den Sorumlu Bakanı kamyonla AB'ye ye gireceğini söylemişti. Anlaşılan AB'ye girmeyi sınırdan geçiş olarak anlıyorlar. Kopenhag kriterlerini, insan haklarını anlamıyorlar. Öyle kamyonla, eşekle AB'ye yürünerek girilmez, bunun değerleri, ilkeleri vardır; bunu hayata geçirenler girer" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yerinde incelemelerde bulunmak üzere Silivri ve Metris cezaevlerine gittiklerini ve bunun doğru bir şey olduğunu belirten Kaplan, aynı incelemenin İmralı'da da yapılmasını istedi. İmralı'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle tecrit uygulandığını savunan Kaplan, "Çünkü oradaki sorunların giderilmesi Türkiye'nin barışı ve demokratik toplum yaratılması ile yeni anayasa sürecine de katkıda bulunacaktır. Türkiye'de Başbakanın emri mi, yasalar mı, hukuk mu geçerli? Hukuk geçerliyse neden bunun gereği yapılmıyor?" diye konuştu.

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin kaldırılması için verdikleri önerinin AK Parti tarafından geçen dönem reddedildiğini belirterek, bu maddede değişiklik yapılmasına dair hazırlıklarla ilgili olarak, "Darbelerle hesaplaşıyorum diyen, komisyon kuran Meclis ve hükümet bu yasayla ilgili sınav verecek. Gerçekten darbelere karşılar mı değiller mi? Bir de 27 Nisan gibi muhtıralar neden darbe kapsamı dışında bırakılıyor ayrı bir soru. Dışarıda deli dalgalar gelir Dolmabahçe Sarayını yalar, oradaki görüşmeler açığa çıkar diye mi korkuyorlar" dedi.

Kaplan, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması gerektiğini de belirterek, "Bu eski militer vesayet zamanının bitirilmesi gerekiyor" dedi.


"ANNELERE EN GÜZEL HEDİYE, BARIŞ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunun sadece güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğine ilişkin açıklamasını hatırlatarak, akil insanlar önerilerinin sürdüğünü söyledi. Kaplan, "Akil insanların Türkiye'de akan kanın durmasını sağlayabileceğini söylüyoruz. Çünkü Kürt sorunu ekonomik, kültürel, sosyal boyutları olan devasa bir sorun. Eğer bu sorunu aşarsak; önümüzde Anneler Günü var, yüreği dağlı anneler var, çocukları dağda olan, çocukları askerde olan anneler var. Her gün çatışma yaşanan sıcak operasyon bölgeleri var. Eğer Annelere güzel bir hediye vermek istiyorsa iktidar, en güzle hediye 2012'de barıştır" dedi.

Yarın oynanacak Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Kaplan, "Spor dünyasında biz centilmenlik kazansın, iyi oynayan kazansın istiyoruz. Türkiye sporu kazansın istiyoruz. Sporun bu kadar yaralı olduğu bir dönemde böylesi bir dönemde elbette bir taraf kazanacak ama Türkiye'de sporun kazanmasının artık zamanı gelmiştir. Sporda temiz eler zamanıdır. Temiz eller operasyonu ile bu başarılarını daha rahatlıkla alkışlayabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basın, başkanvekili, bdp, grup, kaplanın, toplantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması PassioN Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 20:33
AK Parti Grup Toplantısı Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 15:15
CHP Grup Toplantısı Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 15:09
• MHP grup başkanvekili başbakan erdoğan'ı eleştirdi, gündemi değerlendirdi. Sametold Haber Arşivi 0 13 Ocak 2011 18:35