IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By VenceRemoS
  • 1 Post By Thetis

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2012, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye'den yeni açıklama




Suriye'den yeni açıklama

Suriye, "Olay Suriye'nin egemenlik haklarının ihlalidir. Türkiye'ye karşı hamasetimiz yoktur" açıklamasıyla geri adım atmazken, Türkiye'yi krizi yükseltmeye çalışmak ve gerçek olmayan açıklamalar yapmakla suçladı.



"Türk jeti taramalı tüfeklerle düşürüldü. Türk halkı bizim kardeşimizdir. Savunma amaçlıydı. Türkiye'ye karşı hamasetimiz yok.. Suriye saldırı yapmadı. Olay Suriye'nin egemenlik haklarının ihlalidir. Kesinlikle Türkiye'ye karşı kötü niyet içinde değiliz. Bir takım oyunlar oynanıyor. Çok hassas bir dönemdeyiz. Tekrar ediyorum Türkiye ve Suriye hakları kardeştir. AB bu noktada negatif bir rol oynamaktadır. Suriye ile ilgili anlatılanlar hakikatlerle örtüşmemektedir.

Türkiye NATO'yu toplayacaksa onlara başarılar diliyoruz. Toplantı saldırı amaçlı ise Suriye topraklarının kutsal olduğunu hatırlatmak istiyorum. Nasıl Türkiye'nin toprakları Türkiye için kutsalsa Suriye'nin toprakları da bizim için kutsaldır."



Basın toplantısı yaparak Türkiye'nin açıklamalarına yanıt vermek isteyen Suriye'nin Dış İşleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarının satır başları şöyle;

  • Olay egemenliğimiz ihlal edilmesi olayıdır.
  • Türkiye krizi sürekli yükseltmeye çalıştı
  • Türkiye'nin açıklamalarının gerçekle ilgisi yoktur.
  • İki halk arasındaki ilişkiler sıcaktır, iki halk birbiriyle gurur duyar
Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Haziran 2012, 16:17   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Suriye'den yeni açıklama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, uluslararası sularda Türk askeri uçağının Suriye güçlerince düşürülmesi konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Arap ve yabancı basında yer alan haberlerle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türk uçağının uluslararası hava sahasında vurulduğuna dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Türk uçağının uluslararası hava sahasında düşürüldüğü iddialarını reddeden Makdisi, uçağın Suriye karasularına düşürüldüğünü belirtti ve bu konuda teknik bilgiler verdi. Uçağın füzeyle değil uçaksavarlarla vurulduğunu ileri süren Makdisi, bu uçaksavarların menzilinin 2-2.5 kilometre olduğunu ve uçaksavarların menzilinin de uçağın Suriye hava sahasında vurulduğunu gösterdiğini kaydetti.

Uçaksavarlar dışında kesinlikte füze kullanılmadığına işaret eden Makdisi, bunu da Türkiye'ye teknik olarak izah ettiklerini, uçağın üzerinde kurşun izleri bulunan kuyruk kısmını ispat olarak Türk yetkililere teslim ettiklerini ifade etti.

Makdisi, uçağın hava sahasını ihlal ettiğini söyleyerek, bu şekilde gelen Suriye uçağı dahi olsa vurulacağını kaydetti.

Suriye'den ortak heyet teklifi

Konunun soruşturulması için Türk yetkililere ortak heyet kurulmasını teklif ettiklerini belirten Makdisi, Türk yetkililerinden şu ana kadar herhangi bir cevap almadıklarını söyledi.

Türkiye ile düşmanlık değil, derin ihtilaf yaşadıklarını belirten Makdisi, Türkiye'nin attığı adıma göre tavırlarını belirleyeceklerini kaydetti.

Makdisi, NATO'da Suriye ile ilgili nasıl bir karar çıkacağı sorusuna ise "Daha önce NATO askeri müdahalede bulunmayacağını açıklamıştı" cevabını verdi.

Sabah

 

Alt 25 Haziran 2012, 17:19   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Suriye'den yeni açıklama




Açıkça belirtmek gerekirse Türkiye Suriye'deki iç savaştan kendine nem-çıkar sağlamak amacıyla emperyalist kardeşi olan A.B.D ile birlikte gizli-provakatörlük yapıyor.Ve Suriye içerisinde 10-15 km'lik bir tampon bölge kurma amacında.
Bu nedenle bu ''düşürülen uçağın'' Suriye'yi tahrik amacıyla böylesine bir olayı meydana getirdi.

Artı son zamanlarda Pekeke'nin artan eylemleri ve şehit haberlerini gündem-dışı bırakma amacıyla bu şekilde bir olayı gündeme getirdiklerinin kanısındayım.

 

Alt 25 Haziran 2012, 20:05   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Suriye'den yeni açıklama




Ben açıkçası hiçbir şeye inanmıyorum. Ölen öldü giden gitti. O ölümün hesabını kim verecek? Cezasız kalmamalı. Susa susa bu hale geldik. Yeter artık. Geldiğimiz noktaya bir bakın. Savaş olayın çok değişik bir yönü ve boyutu. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. O uçaktan çıkan can'ın hesabı kesinlikle sorulmalı. Şu da unutulmamalıdır ki pkk kaç tane askerimizi zalimce katletti. Onda bile bu kadar yaygara çıkmaz iken savaştan bahsedilmez iken neden Suriye ile bahsediliyor? Gözümüzün içine sokuyorlar artık bazı şeyleri. Kör olmakta neden bu kadar ısrarcıyız anlamıyorum. Keşke Pkk ile de herkes dişini gösterse. Yanındayız dese. Menfaatler menfaatler menfaatler.. Yazık sadece. Tek söyledikleri şey bıçak kemiğe dayandı. Bıçak kemiği deldi geçti bile..

 

 

Etiketler
açıklama, suriyeden, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yiğit Bulut'tan yeni açıklama PassioN Haber Arşivi 1 06 Ocak 2012 22:30
RIM'den yeni açıklama! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Ekim 2011 14:54
Türkiye ile Suriye arasında yeni gerilim! Ruj Haber Arşivi 0 21 Eylül 2011 15:05
Diyanet'ten yeni açıklama Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 17:53
Suriye’den Yeni Arap Lawrance Filmi Kralice Sinema Dünyası 0 25 Haziran 2008 13:19