IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2012, 14:17   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öcalan İmralıda Değil Haberlerinin İçyüzü




'Öcalan İmralı'da değil' haberleri bir anlam ifade ediyor. Yapılan yayınlar, PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aydınlık, Öcalan'ın İmralı'da olmadığını, Bursa'da MİT'e ait bir misafirhanede sık sık kaldığını iddia etmişti. Hatta işin içine 'siyah yat' ve 'özel helikopter' katarak senaryoyu daha da ilginç hale getiren Gazete, Dün de 'MİT'e ait özel yatta Amerikalılar'la görüşmeler yaptığını' yazdı.

BDP ve Kandil'le Öcalan'ın irtibatının kesilmesinin ardından örgütün bir şekilde Öcalan'ı denkleme sokabilmek için çalıştığını belirten Bugün'den Adem Yavuz Arslan, 'Öcalan İmralı'da değil' haberlerinin içyüzünü irdeledi ve PKK cephesinin başlattığı 'Görüşmeleri, ziyaretleri tekrar başlatın' kampanyasına dikkat çekti.

İşte Arslan'ın tespitleri:

Hükümet, PKK'nın 14 Temmuz Silvan saldırısı sonrası çok doğru ama gecikmiş bir kararı uygulamaya koydu ve İmralı'yı denklemden çıkardı. O gün bugündür Öcalan ile ne avukatları ne de ailesi görüşebiliyor.

Aslında bu uygulama Öcalan'ın İmralı'ya konduğu tarihten bu yana yapılmalıydı.
Çünkü örgüt Öcalan'ı kullanarak tabanı ve silahlı unsurlarını yönetti. İmralı da bunun karşılığında silahlı unsurları ve sokağı kendi pozisyonunu güçlendirmek, hatta özgürlüğü için manivela olarak kullandı.

Eğer üşenmez ve KCK iddianamesini okursanız Öcalan'ın güvenli bir şekilde örgütü İmralı'dan nasıl yönettiğini açıkça görebilirsiniz. Hem Kandil'i hem de BDP'yi nasıl yönlendirdiği kendi talimatlarıyla ortada.

Hükümet doğru bir adımla Öcalan'ın irtibatlarını kesti. Böylece Kandil ve BDP talimat alamaz hale geldi. Hatta politika üretemez, kitleleri harekete geçiremez oldu.

Tabanı harekete geçirme konusunda Öcalan'ı iyi kullanan Kandil, bir şekilde Öcalan'ı denkleme sokabilmek için uzun zamandır çalışıyor. Hatta son Dağlıca/Yeşiltaş Karakolu baskını bu amaçla yapılmıştı. Yaralı yakalanan terörist, Celal kod adlı Abdülcebbar Altıntaş'ın ifadesine göre karakolu basıp askerlerimizi esir alarak Öcalan'a tecridi bitirmek isteyeceklerdi.

İşte bu aşamada 'Öcalan İmralı'da değil' haberleri başka bir anlam ifade ediyor. Aydınlık'ın haberine yalanlama üst seviyeden geldi ama bu konular bünyeye giren şüphe virüsü gibi. Hatta bu öyle güçlü bir virüs ki siyasi partiler bile duyarsız kalamadı.

Zihinlere soru işaretleri atıldı.

Nitekim hazır bekleyen PKK cephesi de 'Aylardır haberimiz yok, sağ mı onu da bilmiyoruz' diyerek adeta 'Görüşmeleri, ziyaretleri tekrar başlatın' kampanyasına gaz verdi.

Aydınlık'ın böyle bir kampanyada yer alacağını sanmıyorum.

Ama yaptıkları yayınlar PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor. Öte yandan Aydınlık'ın iddia ettiği gibi 'askeri kaynaklar' bu bilgileri pompalıyorsa İmralı üzerinden bir çatışma var demektir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
haberlerinin, içyüzü, imralıda, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Ruh Sağlığı " Ölüm Haberlerinin Çocukla Paylaşılması " Lucifer Çocuk Sağlığı 0 08 Aralık 2011 18:59
Öcalan'ı CIA değil MOSSAD paketlemiş Feronia Haber Arşivi 1 01 Mart 2010 18:32