IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2008, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'da 'Mossad' krizi




Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye'ye adım atmaz koruma krizi yaşandı. Uslararası diplomatik kuralları hiçe sayan İsrailli korumalar bakın ne yaptı?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye'ye adım atmaz koruma krizi yaşandı. Güvenlik adı altında uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayan İsrailli korumalar, bu kez de bir Korgeneral'i Barak'ın yanına yaklaştırmak istemedi.

Barak ve beraberindekileri taşıyan uçak saat 11.00'de Esenboğa Havaalanı'na indi. İsrailli heyeti Tuğamiral Hakan Eraydın ve İsrail Büyükelçisi Gabby Lavy karşıladı. İsrail Savunma Bakanı aracına bindiği sırada, Tuğamiral Eraydın ile birlikte İsrailli yakın korumanın da Barak'ın bulunduğu araca binmek istemesi kısa süreli bir kriz doğurdu. Barak'ı taşıyan araç, Tuğamiral Eraydın ile Barak arasına İsrailli yakın korumanın binmesi üzerine hareket edebildi.

İsrailli yakın korumanın bu tavrı havaalanında bulunan Türk yetkililer tarafından hayretler içinde takip edilirken, İsrailli korumanın yapmış olduğu davranış, İsrailli korumalar ile Türk korumalar arasındaki geçmiş dönemde yaşanan gerginlikleri hatırlattı.

BUNU HEP YAPIYORLAR

İsrail gizli servisinin "yakın koruma" diye çalıştırdığı elemanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1-5 Mayıs 2005 tarihleri arasında yaptığı İsrail ziyaretinde de itişmeye varan olay çıkarmıştı. Türk diplomatlar, Erdoğan'ı taşıyan araçtan İsrail bayrağını çıkarırken İsrailli yetkililer bu konuda uzun süre itirazda bulunmuştu. İsraillilerin Türk heyetine katı güvenlik ve protokol kuralları uygulamasına tepki gösteren Erdoğan, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a sitemde bulundu.

Güvenlik önlemleri sebebiyle sıkıntılı geçen resmi ziyaretin son gününde ise pasaport krizi yaşandı. Başbakan Erdoğan'la havaalanına gelen danışman ve korumalardan oluşan 15 kişilik heyet, pasaport kontrolünden geçmeyerek uçağa bindi.

Bu duruma itiraz eden İsrail polisi, heyetin önce pasaport kontrolünden geçmesi gerektiğini belirterek uçaktan indirdi. Bu krizin rövanşı ise Ankara'da yaşandı. 31 Mayıs 2006'da Ankara'ya gelen dönemin İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin korumaları, Livni'nin Erdoğan tarafından kabulü sırasında Başbakanlık Binasına alınmayınca bu kez şeref kapısının yanındaki kapıya yöneldi. Burada da başbakanlık korumaları tarafından engellendi. İki koruma grubu arasında kısa bir süre tartışmalar ve itişmeler yaşandı. Türk korumaların kararlı tutumlarını gören İsrailli korumalar çaresiz geri çekildi.

Bugün

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
krizi, mossad, ankarada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şişli krizi Ankara'ya taşınıyor Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 10:06
Ankara'da Metin Feyzioğlu krizi! Seth Haber Arşivi 0 01 Eylül 2014 10:53
Ankara'da YAŞ krizi aşıldı Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:26
Ankara’da Mossad ajanları Feronia Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2010 11:59
Ankara-Atina arasında casus diplomat krizi Feronia Haber Arşivi 0 26 Aralık 2009 15:53