IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2008, 18:54   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bordo Bereliler, girilmez denilen yere girdi..




Türkiye'nin gururu Bordo Bereli Komandolarımız Dağlıca'da kaçırılan 8 askerin teslim edildiği yerin kontrolünü ele geçirdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin önceki gün başlattığı kara harekatı kesintili aralıklarla genişleyerek devam ediyor.

Bordo Bereliler, Zap Kampı’na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi.

K.Irak'a yapılan kara harekatında bordo bereliler ve özel eğitimli komandoların, Dağlıca Taburu'na yapılan baskında kaçırılan 8 askerin teslim edildiği Zap yakınlarındaki Çemço Tepesi ve vadisinde denetimi ele geçirdiği bildirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İLK HEDEF ZAP VE HAKURK KAMPLARI

Mehmetçik sınırın yaklaşık 20 kilometre kadar içine girerken, PKK’lı teröristlerle Zap, Hakurk, Haftanin kesimlerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterler havadan teröristlerin üzerlerine bomba yağdırıyor. Bu bölgelerde barınan teröristlerin Irak’ın içleri, İran ve Kandil kesimine doğru kaçmaya çalıştığı belirtildi. Operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı’nın açıkladığı 44 teröristten ayrı olarak dün geceden beri süren şiddetli çatışmalarda, aralarında örgütün 2 üst düzey sorumlusunun da bulunduğu 30’a yakın teröristin daha öldüğü ve ölen terörist sayının ilk tesbitlere göre 70’i aştığı tahmin ediliyor. Bordo Bereliler ve özel eğitimli komandolar örgütün en önemli kamplarından biri olan Zap Kampı’nı ele geçirmeyi hedeflerden, 5 askerin bu bölgede şehit olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik geçen perşembe gecesi başlattığı ‘Güneş’ adı verilen sınır ötesi kara operasyonu, hava destekli olarak tüm hızıyla sürürken; birlikler sınırın yaklaşık 20 kilometre kadar içine girdi. Dün geceden bu yana komandolar ile teröristler arasında Zap, Hakurk, Avaşin ve Amediye kesiminde çatışmalar meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta örgütün Kandil’den sonra en önemli kampları olan Zap ve Hakurk’u hedef aldı. PKK, özellikle Kandil bölgesinde eğittiği teröristleri Zap ve Hakurk üzerinden eylemler yapmak üzere Türkiye’ye gönderdiği için, bu kamplar kara operasyonunda ilk hedefler olarak belirlendi.

GİRİLMEZ YERDEN GİRDİLER

Bordo Bereliler, Zap Kampı’na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi. Bu operasyonun ilk gününde 5 asker şehit düşerken Zap Kampı’nın 7 ayrı bölgesinde komandolar ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar dün geceden beri sürüyor. Çatışmalarda, Zap Kampı’nın iki üst düzey sorumlusunun da aralarında bulunduğu 17 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Hakurk ve Haftanin bölgesinde süren çatışmalarda ise 14 teröristin öldürüldüğü haberleri geldi. Operasyonun ilk iki gününde Genelkurmay Başkanlığı’nın açıkladığı 44 teröristin dışında ikinci günkü çatışmalarla birlikte etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 70’i aştığı değerlendiriliyor.

2 UÇAKSAVAR BATARYASI İMHA EDİLDİ

Operasyon sırasında da Süper Kobra tipi helikopterler Zap Kampı’nda bulunan 2 uçaksavar bataryasını imha etti. Bölgeye havadan Sikorksy tipi helikopterlerle komandoların indirilmesi sürerken, savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterlerde havadan bombalama yapıyor. Kamplarda bulunan teröristler, özellikle Irak’ın içleri, Kandil ve Iran kesimlerine doğru kaçıyorlar. Teröristlerin kaçış yollarına da havadan komandolar indirilirken, helikopterlerle yoğun şekilde bombalanıyor.

HER YERDE MAYINLI TUZAK

PKK’lı teröristler, komandoların ilerlemelerini ve kampları girişlerini önlemek için çevresine mayınlı tuzaklar döşedi. Helikopterlerin inebileceği alanlara da mayınlar döşenmesi üzerine Mehmetçik bu mayınları devre dışı bırakmak için teknolojinin son sistemlerini kullanmaya başladı. Özellikle helikopterlerin ineceği alanlardaki mayınların büyük bölümü devre dışı bırakıldı. Teröristlerin mayınların dışında güvenlik güçlerinin kullanabileceği yollar üzerine de uzaktan kumandalı patlayıcılar yerleştirdiği bildirildi.

HAVA VE KARADAN BOMBALAMA

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bu sabahın erken saatlerinde top atışları gerçekleştirildi. Çukurca 3’üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’ndan PKK’lı teröristlerin yuvalandıkları noktalar 40 kilometre menzilli toplarla dövüldü. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’ndan kalkan helikopterler gün boyu sınır içi ve dışında uçuşlar gerçekleştirdi. Toplarla Amediye, Zap, Hakurk ve Avaşin bölgelerinin hedef alındığı belirtildi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin resmi internet sitesi Puk-Media, Kuzey Irak’ın Duhok'a bağlı Amediye kasabasının Rekan, Nerwe, Ergoş ile Erbil’in Mergasor ilçesi’ne bağlı Mawet bölgelerinin Türk topçu birlikleri tarafından dövüldüğünü, bombardımana Türk savaş uçaklarının da destek verdiğini ve halen alanın bombalandığını bildirdi.

DHA muhabirinin Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin başlattığı kara harekatında yaklaşık 20 kilometre kadar sınırı geçtiği ve daha önce PKK’lıların kullandığı geçiş güzergahlarını tuttuğu, özellikle dağların zirvelerinden silah seslerinin geldiği kaydedildi.

Özellikle PKK kamplarının bulunması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin sürekli olarak hedefinde bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinin tam karşısında yer alan Zap Vadisi’ndeki bazı köylülerin, Kanimasi ve Batufa kasabaları ile Zaho’daki akrabalarının yanına yerleştikleri bildiriliyor. Harekatın başlamasından sonra sınıra yığılan binlerce peşmergeden bir kısmının ise daha iç kesimlere doğru çekildiği, Saddam Hüseyin rejimine karşı yıllarca savaşan ve arazi yapısını çok iyi bilen yaşları 35-45 arasında değişen özel eğitimli peşmergelerin ise sınırdaki stratejik noktaları tuttukları, ancak gelen emir üzerine Türk askerine herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtiliyor.

PKK’LILAR KÜÇÜK GRUPLARA BÖLÜNDÜ

Kuzey Irak’ın Haftanin, Sinaht, Avaşin, Zap, Hakurk ile Serzere bölgesinde bulunan PKK kamplarının bir çocuğunun ise harekatla birlikte tasfiye edildiği, alana dağılmış olan 10-15 kişilik grupların 2-3’er kişilik gruplara bölünerek daha risksiz derin vadilere dağıldıkları kaydediliyor. Teröristlerin zorunlu olmadıkça Mehmetçikle çatışmaya girmediği, operasyonun yapıldığı bölgelerde uzaktan kumandalı mayınlama yöntemiyle Türk askerinin ilerlemesini durdurmaya çalıştıkları kaydediliyor.

HAKKARİ’DE SEVKİYAT SÜRÜYOR

Kuzey Irak’taki teröristlere yönelik kara operasyonu devam ederken, sınır birliklerine de sevkiyat gerçekleştiriliyor. Hakkari’den yola çıkan 15 araçlık askeri konvoy bugün öğle saatlerinde Çukurca İlçesi’ne geldi. Kar kıyafetli askerleri taşıyan araçlar, Çukurca 3’üncü Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’na getirildi. Askerler burada bir süre kendilerini götürecek olan helikopteri bekledi. Askerler daha sonra alana inen 5 heliptere bindirildi. Askerleri taşıyan 5 helikopter, sınırın sıfır noktasında bulunan Çayırlı ve Işıklı Köyü yönüne doğru gittikleri gözlendi. Bu arada, bir askeri ambulansın siren çalarak 3’üncü Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’na doğru gitmesi de dikkat çekti.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndaki helikopter hareketliliği de dikkat çekiyor. Tugay Komutanlığı’ndan peş peşe kalkan helikopterler Çukurca ve Şemdinli ilçeleri yönüne doğru gidiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Şubat 2008, 19:41   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bordo Bereliler, girilmez denilen yere girdi..




Türk Askeri iÇin Girilemicek Hiçbir Yer Yoktur..Allah Hepsinin Yardımcısı Olsun

 

 

Etiketler
girdi, yere, denilen, girilmez, bereliler, bordo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bordo Bereliler K.Irak'ta ! LeyLa Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 10:23
Gururumuz ''Bordo Bereliler'' blackkurt38 Haber Arşivi 1 23 Şubat 2008 19:25
Bordo Bereliler Heidi Haber Arşivi 12 31 Ocak 2008 13:15