IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2008, 13:38   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın AB'ye resti: Oyalama




"Oyalamadan bıktık. Türkiye'yi almazsanız bundan memnun oluruz" diyen Erdoğan, AB'den lütuf ya da iane istemediklerini vurguladı..

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsveç-Türkiye İş Konseyi toplantısında AB'ye üyelik resti çekti. Erdoğan, "Oyalamadan bıktık. Türkiye'yi almazsanız biz bundan memnun oluruz, yolumuza bakarız" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin üyeliğine ısrarla karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi de isim vermeden şöyle eleştirdi: "Hiçbir zaman siyasi tarih affetmez, tribünlere oynanmaz. Siyasette dürüstlük esas olmalıdır." Erdoğan'ın mesajları özetle şöyle oldu:

* İsveç'te 7 partinin Türkiye'nin AB üyeliğine olumlu bakması memnun ediyor.

* "Sabrınızın sınırı nereye kadar?" diye sordular. Ben de 'Sabrın sonu selamettir' dedim. Kopenhag Kriterleri'ni bitirdik, şimdi Maastrich Kriterleri üzerinde çalışıyoruz. Bu kriterlerin önüne gelip de siyasi engeller koymayın. Türkiye artık AB'ye aday ülke, AB için kapıda bekleyen ülke değil. Bunu kavrayamamış bazı siyasiler var.

* Türkiye'ye farklı bir üyelik verelim diyorlar. Olmaz, bu iş bitmiş, bunun kuralı belli. Hiçbir zaman siyasi tarih affetmez, tribünlere oynanmaz. Siyasette dürüstlük esas olmalıdır. Dürüst olmadığınız sürece içeride de dışarıda da affedilmezsiniz, golü siz yersiniz.

'İANE İSTEMİYORUZ'
* AB'nin karar vermesi, Türkiye'yi oyalamaması lazım. "Biz Türkiye'yi almıyoruz" diyebilir. Biz de bundan memnun oluruz. "İstemediler" deriz, yolumuza bakarız. Ama bir taraftan diyorlar ki "Sizi alacağız." Hakikaten biz bunlardan bıktık. Üye olan 27 ülkenin içinde kriterler noktasında bizim çok gerimizde olduğu halde AB üyesi olan ülkeler var. Nasıl oldu bunlar? Kararlar siyasiydi de onun için. Biz lütuf istemiyoruz, iane istemiyoruz. Sadece koydukları kurallara uymalarını istiyoruz.

* Kararınızı veriniz. Bu bir coğrafi, dini birlik midir, yoksa bir siyasi birlik midir? Biz diyoruz ki siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel bir birliktir. Zaten bununla kucaklayıcı bir yapıya kavuşabilirsiniz.

SABAH

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abye, erdoğanın, erdoganin, oyalama, resti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan BDP'ye 'çekilme' resti KarakıZ Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 15:39
oyalama beni Stan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 25 Aralık 2009 14:21