IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2008, 20:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP: Avrupanın Yedi Düveli Gelse, Türkiye, PKK İle Masaya Oturmaz..




AB'nin PKK'yı Terör Örgütü Listesinden Çıkarmasına Tepkiler
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Adalet Divanı'nın Kararının, AB'nin İki Yüzlü Siyasetinin Göstergesi Olduğunu Söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Adalet Divanı'nın kararının, AB'nin iki yüzlü siyasetinin göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin tepkisini hızla ortaya koyması gerektiğini belirten Vural, PKK yeniden listeye alınmadan Barossso ve Rehn'in Türkiye ziyaretlerinin zamanlı olmayacağının doğrudan iletilmesi gerektiğini kaydetti. Vural, Türkiye'nin PKK ile masaya oturmasının sözkonusu olamayacağını da vurgulayarak, "Avrupa Birliği'nin yedi düveli gelse Türkiye'yi PKK ile müzakereye oturtabilecek bir masa kurulmaz. O masa başlarına yıkılır" dedi.


Avrupa Adalet Divanı'nın, PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde bulunması yönündeki kararı bozmasına Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Kararı MHP'li yetkililer de sert bir dille eleştirdi. Kararı TBMM'de değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Vural, Avrupa Adalet Divanı'nın çok talihsiz bir karar aldığını ifade etti. Bu kararın, dünyanın terörle mücadelesine vurulmuş bir darbe olduğunu ifade eden Vural, Türk yargısına dil uzatanların, önce kendi yargılarına bakmaları gerektiğini söyledi. Bu kararın alınmasının siyasi çözüm arayışlarının hızlandığı bu dönemde son derece dikkatli takip edilmesi gerektiğini söyleyen Vural, Türkiye'nin bir siyasi çözüme zorlanmak istenmesinin, bunun uluslararası kuşatmasının yapılmasının ve içerdeki bu yönlü taleplerin hızlandırıcı bir araç olarak kullanılmasının son derece muhtemel olduğunu dile getirdi. Vural, şöyle konuştu:
"İkiyüzlü bir karardır. Bir taraftan Türkiye'nin terörle mücadelesini anladıklarını ifade edenler, yargı süreciyle terör örgütünün listeden çıkartılması kararını alabilmektedirler. Hükümet de 'Türkiye'nin terörle mücadelesini bütün dünyaya anlattık' demişti. Ne finansman kaynakları, ne iletişim kaynakları, ne haber kaynakları kesilebilmiştir. Görülüyor ki Avrupa Adalet Divanı'nda kendilerini savunacak kadar ve Osman Öcalan'ın müracaatını kabul ettirecek kadar uluslar arası desteklere kavuşmuşlardır.
Hükümetin bu konuları değerlendirmesi gerekmektedir. Hangi süreçler bunları cesaretlendirmektedir? Türkiye'nin terörle mücadelesi devam etmelidir. Bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Karar, Türkiye'nin şaşı bakış açısının bir yansımasıdır. Bu, hükümetin zafiyetinden kaynaklanan bir sonuçtur." AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso ve Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırlandıklarına işaret eden Vural, Türkiye'nin PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen bu anlayış düzeltilmeden böyle bir ziyaretin yapılmasının doğru olmayacağını doğrudan iletmesi gerektiğini ifade etti. Vural, doğrudan verilecek üst düzeydeki bu mesaj ve hükümetin koyacağı tepkinin, bu süreç içinde AB organlarının harekete geçirilmesini, AB'nin bu yönde atacağı adımların hızlandırılmasını ve PKK terör örgütünün tekrar listeye alınmasının hızlandırılmasını sağlayabileceğini dile getirdi. Barosso ve Rehn'in yapacakları ziyaretin zamanı olmadığının, PKK terör örgütü listesine alındıktan sonra bu görüşmenin yapılabileceği konusunda net bir mesaj verilmesi gerektiğini kaydeden Vural, Türkiye'nin bu yolla terörle mücadeledeki kararlılığını ortaya koyması gerektiğini belirtti.
Kararın zamanlamasına ilişkin bir soru üzerine Vural, AB'nin bugüne kadarki bakışının şaşı olduğunu ifade etti. 18 Ocak 2007'de reddedilen bu talebin bugün kabul edildiğine işaret eden Vural, bunu PKK ile mücadele konusunda siyasal çözüm arayışlarının bir yansıması olarak görmek ve bununla illiyet bağı kurmanın mümkün olabileceğini kaydetti. Vural, şunları kaydetti:
"Yapılması gereken şudur. Gerekli adımların atılması için süratli bir şekilde AB yetkililerinin ziyaretinin ertelenmesi istenmelidir. Tepki en baştan konulmalıdır. Bunun müzakere edilecek tarafı yoktur. Öncelikli yapılması gereken Türk milletinin onurunu, iradesini ortaya koyacak kararlı bir duruş. Ama siz gidip AB'nin isteklerine teslimiyetle meşruiyet arayışı içine girerseniz bilin ki bu milli iradeye ihanettir." Vural, PKK'yı terör listesine aldırma sürecinin tekrar hızlandırılması gerektiğini belirterek, Avrupa'nın ikiyüzlü siyasetinin ortada olduğunu vurguladı. Vural, "Bu karar PKK ile masaya oturun mesajı mı?" sorusu üzerine bunu bu şekilde topluma sunacak olanlar bulunduğunu, bunun bir zafiyet olduğunu söyledi. Bu tür ifadelerin PKK destekçilerini cesaretlendireceğini ifade eden Vural, "Terörle mücadelede bu tür zafiyetler ortaya koymamak gerekir. Hükümetin bu konuda tepkisini en üst düzeyde dile getirilmesi gerekir.

Öyle bir masa da Türkiye'de kurulamaz zaten. Kurulması da mümkün değildir. Avrupa Birliği'nin yedi düveli gelse Türkiye'yi PKK ile müzakereye oturtabilecek bir masa kurulmaz. O masa başlarına yıkılır" değerlendirmesinde bulundu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Nisan 2008, 20:58   #2
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MHP: Avrupanın Yedi Düveli Gelse, Türkiye, PKK İle Masaya Oturmaz..




Bugün AB temsilcisi, pkknın terör örgütü listesinden çıkarılmadığına dair bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaptı. Yanlız çok güzel söylemişler: Avrupanın Yedi Düveli Gelse, Türkiye, PKK İle Masaya Oturmaz..

 

 

Etiketler
avrupanin, avrupanın, duveli, düveli, gelse, masaya, mhp, oturmaz, pkk, türkiye, yedi, yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bundesliga'nın eski oyuncusu Deniz Naki, Türkiye'de dayak yedi. Seth Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 05 Kasım 2014 18:20
Avrupanın 1 Numaralı Pvp'si %100 Türkçe Türk Metin2 Gibi. Sabit ( P ) NPC'li Buyurun. mavideniz07 Metin2 4 05 Haziran 2011 11:46
Türkiye’nin AB süreci masaya yatırılıyor Disconnected Haber Arşivi 2 19 Nisan 2011 13:43
"Türkiye PKK ile masaya oturamaz" PuSAt Haber Arşivi 1 08 Nisan 2006 18:52