IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2008, 12:22   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft, Yahoo'yu zorla satın alacak.




Hatırlarsanız yaklaşık 2 ay evvel Microsoft, Yahoo'ya 45 Milyar dolar teklif etmişve Microsoft bu tekliften olumlu bir cevap alamamıştı. Microsoft, 5 Nisan'da Yahoo yönetim kuruluna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve mektupda kısa ve öz olarak "ya bizimle masaya oturun, ya da şirketi zorla alacağız" deniyor.
İngilizce bilgisi olan okuyucularımız yukarıdaki bağlantıdan mektubun orjinalini okuyabilir. Steve Balmer'in yazdığı mektupta, kısaca şöyle denilmiş:
Alıntı:
Sevgili Yönetim kurulu üyeleri,
Yahoo'yu satın almak için 1 Ocak 2008'deki hisse değerinden %62 daha fazla önerdiğimiz teklifin üzerinden 2 ay geçti. Böyle cömert bir teklifi yaparken amacımız, dostça ve hızlı bir satın alma işlemi gerçekleştirmekti. Aradan 2 ay geçti fakat hiç yol alamadık.
İki şirketim yönetimi arasında çok fazla diyalog olamaması bir kenara, masaya oturup adam akıllı bir pazarlık da yapılmadı. Şirketinizin, yine IT sektöründen diğer olası alıcıları da düşünmesini anlıyoruz fakat tek teklif veren firma olan Microsoft ile herhangi bir pazarlık için Yahoo yönetimine yetki vermediniz.
Hiçbirşey yapılmadan geçilen bu 2 ayda, Internet yürümeye devam etti ancak toplamdaki ekonomik durumlar gözle görülür derecede zayıfladı. Bu yüzden, önerdiğimiz teklif bugün Yahoo için çok daha anlamlıdır.
Bu gelişmeler ışığında, hisse payı sahiplerine gayet güzel teklif veren ve satın alma sonunda çok daha efektif ve rekabetçi bir şirket yaratacak olan şirketimiz ile yönetim kurulunuzun masaya oturup pazarlık yapma vakti gelmiştir. Eğer 3 hafta içerisinde bizimle masaya oturmazsanı, biz de teklifimizi doğrudan hisse payı sahiplerine iletmek zorunda kalacağız ve gerekli çoğunluğunu yakaladıktan sonra, yönetim kurulunun yeniden seçilme işlemini başlatacağız. İlk teklifimiz, dostça bir satın alma işlemi için çabamızı göstermiştir. Eğer teklifi doğrudan hisse sahiplerine iletirsek, bu şirket değerinde kötü bir etki yaratacaktır.
Sevgiler,
Steve Balmer

Ne kadar doğrudan yazılmış bir mektup, Kısacası Microsoft, Yahoo'yu ya alırız, ya alırız diyor.

Şirket satın alma işlemlerinde normal şartlarda bir şirket teklif verir. Eğer yönetim kurulu (Executive Board) bunu kabul ederse ve hissedarlar da itiraz etmezse, dostça bir şirket satın alma işlemi gerçekleşir.
Ancak yönetim kurulu bu teklifi kabul etmezse, teklif veren şirket (yani Microsoft) "yönetim kurulunu iplemiyorum" diyerek doğrudan hissedarlara teker teker teklif götürebilir. Bu şekilde opladığı hisseler %50'yi geçerse, yönetimi de eline geçirmiş oluyor. Oracle, PeopleSoft'u bu yol ile satın almıştı örneğin. PeopleSoft'un yönetim kurulu ve CEO'su Oracle'ın teklifine hayır dese de, Oracle gizliden gizliye epey hisse toplayıp bu satın almayı gerçekleştirebilmişti.
Yahoo da, şirket hisselerinin %50'sinden fazlasını halka açan firmalardan birisi. Şirketin %50'sinden daha fazlasını halka açmanın doğuracağı sonuçlardan birisi de bu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Nisan 2008, 13:09   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Microsoft, Yahoo'yu zorla satın alacak.




Büyük balık küçük balığı yer.

 

 

Etiketler
alacak, microsoft, satin, satın, yahooyu, zorla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocukları satın alıp zorla asker yapıyorlar Violent Haber Arşivi 0 12 Ekim 2012 09:50
Microsoft Nokia'yı satın alacak mı Ocean Windows 0 22 Mayıs 2011 18:00
Microsoft Yahoo'yu satın almaktan vazgeçti Supervisor Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2008 15:53
Turkcell, Syriatel'in yüzde 51'ini satın alacak VaLerKa Haber Arşivi 0 10 Aralık 2007 09:59