IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2013, 12:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul kebaba doydu




İstanbul kebaba doydu, 120 bin porsiyon rekoru kırıldı

Gaziantepliler hafta sonu düzenledikleri etkinliklerle İstanbulluları kebaba doyururken ‘100 bin porsiyon kebap’ sloganıyla başlayan etkinlikte 120 bin porsiyon kebapla Gaziantepliler kendi rekorlarını kırmayı başardı.Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenen 13. Gaziantep Yemekleri Şenliği, İstanbulluların beğenisini kazanırken, şenliğe Gaziantepli esnafın da büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Gaziantep’ten birçok ünlü markanın ürünleriyle katıldığı 13. Gaziantep Yemekleri Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU MANGAL BAŞINA GEÇTİ

İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ile birlikte mangal başına geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kebap pişirmedeki maharetini de sergileyerek meraklı gözlerle kendisini izleyen İstanbullulara kendi elleriyle kebap ikram etti. Kebap pişirmenin keyifli bir şey olduğunu belirten Vali Mutlu, Tahir Tekin Öztan’dan kebap pişirmenin sırlarını da öğrendi.Şenlik alanında yer alan bütün stantları ziyaret ederek Gaziantep’e has diğer yemek ve yiyeceklerin tadına bakan Vali Mutlu, vatandaşlara da kendi elleriyle yiyecekler ikram ederek uzun uzun sohbet etti.Konuya ilişkin değerlendirme yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Gaziantepliler her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bu şenliklerle Antep’in lezzetlerini, Antep’in markalarını İstanbullularla buluşturuyor. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın şahsında bütün dernek üyelerini ve etkinliklere emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Antep deyince pek çok marka içerisinde öncelikle lezzet akla geliyor. Antep sofrası bütün özellikleriyle şu anda burada bulunuyor. Kebaplarıyla biberiyle dolmasıyla baklavasıyla pek çok güzellikleriyle buradalar. Anteplileri kutluyoruz güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorlar fevkalade bir ortam var İstanbullularda bu güzel sonbahar havasında bu keyfi yaşıyorlar. Yöresel kültürlerin bu tür etkinliklerle tanıtımı gerek yurt içi gerekse yurt dışında büyük önem taşıyor” dedi.

KEBAP REKORU İÇİN HEDEF 100 BİN PORSİYONDU REKOR 120 BİNLE KIRILDI

İki gün süren etkinlikleri değerlendiren İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Sahip olduğumuz değerleri önce tanıyor, sonra tattırıyor ve tanıtıyoruz. Bu yıl 13. gerçekleştirilen şenliğimiz başarılı geçti. Gaziantep’ten önemli oranda esnaf katılımı gerçekleşti. Gaziantep’e has birçok ürün İstanbul’da görücüye çıktı ve alıcı buldu. Diğer taraftan 100 bin porsiyon kebap rekorumuzu 120 bin porsiyon olarak kırdık. İstanbul’da yapılan bu etkinlikle adeta İstanbullular kebaba doydu. İstanbul’da bulunan bütün Gaziantepliler birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tanıtımda önemli rol üstlendi. Etkinliklerimizde her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. İki gün süren şenliğimizde sadece yemeklerimiz değil, Gaziantep kültürüyle ilgili bütün öğlelerin tanıtımı gerçekleştirildi. Yöresel folklorumuz yanında Antep türküleriyle de türkü severlere konserler verildi. Önümüzdeki yıl etkinliğimizin daha geniş kapsamlı bir şekilde devam etmesi için şimdiden çalışmalarımızı başlattık. Bizlere destek veren bütün derneklerimize, federasyonumuza ve bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ŞENLİKLERE İSTANBUL PROTOKOLÜNDEN BÜYÜK İLGİ

Kadıköy'deki Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13. kez gerçekleştirilen Gaziantep Yemek Şenliği’ne; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep’in tanınmış restoranları, tatlıcıları ve çok sayıda esnaf katıldı.İki gün süren ve yaklaşık 180 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliklerde İstanbullular kebaba doyarken, Kadıköy semalarında yükselen kebap dumanı İstanbulluların dikkatini çekti.

LEZZETİN BÜTÜN ÇEŞİTLERİ BİR ARADA GÖZ KAMAŞTIRDI, İŞTAH KABARTTI

Bu sene Gaziantep yiyecek şenliklerinin 13.’sünün düzenlendiğini belirten Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Bu sene biraz daha iddialı çalıştık, çünkü on üç senedir yaptığımız ürünümüzün karşılığını almak istiyoruz. Hedefimiz burada yüz bin porsiyon kebap satmak, seneye bunu yüzde elli artırarak yüz elli bine çıkarmak. Çünkü bir şehrin tanıtımı o şehrin mutfağından geçer. Burada katılımcıların özveriyle çalışıp Gaziantep mutfağını çok güzel bir şekilde temsil ediyoruz. Yalnızca kebap değil, Gaziantep’in dolmalarını, salçasını, şerbetini, tatlılarını Gaziantep’te yiyecek içecek adına ne varsa hepsini burada İstanbullulara sunuyoruz. Bizim hedefimiz Gaziantepli olmayanlara merak edenlere kültürümüzü ve mutfağımızı tanıtmak” açıklamasını yaptı.

GAZİANTEPLİLERE İSTANBUL MEDYASINDAN BÜYÜK İLGİ

İki gün boyunca şenliği mercek altına alan ve düzenlenen bütün yarışmaları ekranlarına taşıyarak Türkiye ve dünya gündemine taşıyan İstanbul basınının ilgisi taktir topladı. Basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen baklava yeme yarışması büyük ilgi görürken, kadınlar arasında düzenlenen çiğ köfte yoğurma yarışması renkli görüntüler oluşturdu. Gaziantep’ten etkinliklere katılmak üzere İstanbul’a giden esnaf arasında ünlü şerbetçi Halil Usta iki gün boyunca meyan şerbeti dağıtarak Gaziantep’in ünlü şerbetinin de tanıtımını yaptı. Gaziantep yemeklerini satan bir esnaf, “Biz Antepli olarak böyle bir etkinlik yapılmasından memnunuz, umarız İstanbullularda memnundur. Antepli olarak İstanbulluları seviyoruz” diye konuştu.Festivale katılan bir vatandaş ise “Yiyeceklerin tatlarına baktım çok lezzetli. Biber ve salça aldım. Acılı ve baharatlı yiyecekleri çok seviyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doydu, kebaba, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 İstanbul İmsakiyesi, 2012 İstanbul Sahur Vakitleri, 2012 İstanbul İftar Vakitler Violent İslamiyet 0 19 Temmuz 2012 19:09
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü İstanbul Konferansları Pera Müzesi'nde Devam Ediyor Thetis Kültür ve Sanat 0 07 Mayıs 2012 21:09
Yemek ırkçılığı İtalya'da kebaba savaş açtırdı Süslü Haber Arşivi 0 09 Şubat 2009 20:15