IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2008, 14:55   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermenilerin katlettiği 3 bin Türk'e anma.




1915 Ermeni olayları kapsamında bazı yabancı ülkelerde kutlanan '24 Nisan Soykırım Günü'nde Ermenilerce katledilen Türkler, üniversite öğrencileri ve şehit torunlarının katıldığı bir programla mezarları başında anıldı.

Erzurum'da 93 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilen 3 bin Türk mezarı başında anıldı. Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, 24 Nisan'ın Taşnak ve Hınçak Ermeni çetelerine ait cemiyetlerin kapatıldığı gün olduğunu söyledi.

1915 Ermeni olayları kapsamında bazı yabancı ülkelerde kutlanan '24 Nisan Soykırım Günü'nde Ermenilerce katledilen Türkler, üniversite öğrencileri ve şehit torunlarının katıldığı bir programla mezarları başında anıldı. Adını yapılan katliamlardan alan Erzurum merkezdeki Yanık Dere Şehitliği'nde bulunan anıtın önünde açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, demiryolu yapımında çalıştırılmak için getirilen Ermeniler'in 93 yıl önce Erzurum merkezde 3 bin Türk'ü hunharca katlettiğine dikkat çekti.

Tehcir Kanunu'nun çıkartıldığı günün 24 Nisan olmadığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, "1915'te Van'da 3 bine yakın vatandaşımız Ermeniler tarafından katlediliyor. Osmanlı Devleti aldığı siyasi ve idari tedbirle Taşnak, Hınçak ve Ramgavar Ermeni çetelerine ait cemiyetleri kapatmış, yöneticilerini tutuklamıştır. Kesinlikle 24 Nisan'da bir tehcir kanunu çıkartılmamıştır. Devlet kendi vatandaşının malını, canını korumak için bu çetelerinin üyelerini ve yöneticilerini tutuklamıştır." dedi.

Tehcir Kanunu'nun 27 Mayıs 1915'te çıkarıldığının altını çizen Erol Kürkçüoğlu, kanunun Anadolu'da yaşayan Ermenilerin hepsine uygulanmadığını hatırlattı. Birinci Dünya Savaşı'nda Doğu cephesinde Ruslarla savaşan Türk Ordusu'nun cephe gerisinde de Ermeni çeteleri ile savaşmak zorunda kaldığını dile getiren Kürkçüoğlu, "Osmanlı hükümeti cephe gerisini emniyete altına almak, savunmasız, savaşla ilgileri olmayan Müslüman Türk ahaliyi koruyabilmek için çözümü; Taşnak, Hınçak Ermeni çetelerinin o dönemde Osmanlı sınırları içinde bulunan Suriye'ye toplu göç ettirmekle bulmuştur. Osmanlı'nın kendi iç güvenliğini sağlamak için yaptığı bu uygulama 93 yıldır 'soykırım' olarak takdim ediliyor. 1915'te uygulanan 'yer değiştirme kararı' göçe tabi tutulan Taşnak, Hınçak çetelerinin can ve mallarını teminat altına alacak tedbirler de sergilemiştir. Tarihte Talat Paşa olmak üzere hiçbir Osmanlı Devmet adamı kendi eliyle imzaladığı ve Ermenilere yönelik soykırımı emreden belge ve bilgi yoktur. Ermenistan'ın Kafkasya'da bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmek isitiyorsa, bunun yolu Türkiye ve komşularıyla iyi ilişki kurmaktan geçer." diye konuştu.

Erzurum'da birçok yerde toplu mezarlar bulunduğunu kaydeden Fen Edebiyat Fakütesi Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Derya Yıldırm ise bu mezarların Ermeniler tarafından Türklere yapılan soykırımın delili olduğunu söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rahmetle ve saygıyla anıyoruz, mekanları cennet olsun.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anma, bin, ermenilerin, katlettiği, katlettigi, turke, türke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ermenilerin katlettiği 613 şehit anıldı Desmont Haber Arşivi 0 26 Şubat 2015 20:01
Hitlerin Katlettiği Yahudi Resimleri. Estela Esrarengiz Olaylar 0 03 Eylül 2013 15:26
Nusaybin'de PKK'nın katlettiği çocuklar anıldı Feronia Haber Arşivi 1 08 Mart 2010 13:48