IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2005, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bombacı öğretmen çıktı (londra)




Londra'daki bombalı saldırıları planlayan Bay Büyük'ün İngiltere'de kimya eğitimi alan Mısır kökenli bir genç olduğu ileri sürüldü. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Mehdi El Nasır isimli genç, saldırıdan hemen önce Mısır'a kaçtı. İntihar komandolarından Hasib Hüseyin'in cep telefonu kayıtlarını inceleyen polis, El Nasır'ın numarasına ulaştı. Saldırılardan üç hafta önce Leeds Ulu Camii yakınlarında bir ev kiralayan El Nasır'ın intihar komandolarına patlayıcılarla ilgili eğitim verdiği belirtiliyor.

İngiliz The Times gazetesi ise saldırı haritalarını Pakistanlı bir militanın hazırladığını öne sürdü. Gazete, polise dayandırdığı haberinde otuzlu yaşlarındaki Pakistanlı militanın geçen ay İngiltere'ye deniz yoluyla giriş yaptığını yazdı. Bombalanacak istasyonların haritasını çıkartan militan, gençlere polisten saklanmanın yollarını ve bombaları patlatma tekniklerini öğretti.

Beyinleri Bay K. yıkadı

İngiliz polisi, iki zanlının izini daha sürüyor. Bunlardan ilki kayıplara karışan intihar komandosu. Diğeri ise gençlerin beyinlerini yıkadığı belirtilen Bay K. Hasib Hüseyin'in babasının verdiği ifadeye göre gençler sık sık Dewsburry kentindeki Bay K'yı ziyaret ediyordu. Oğlunun bu ziyaretlerinden rahatsız olan acılı babaya göre Bay K, normal Müslümanlar gibi inanmıyor, dini farklı yorumluyordu.

Okulda terör eğitimi

İngiliz The Times gazetesi, intihar saldırılarının yaygınlaşmasıyla birlikte terör kamplarının da şekil değiştirdiğini yazdı. Gazeteye göre artık militanlara dağlarda 'Kalaşnikof söküp takma' gibi askeri eğitim verilmiyor. Çünkü militanların ihtiyaç duyduğu tek teknik bilgi, bombanın piminin nasıl çekileceği. Pakistan'da eğitim alan bir militanın gazeteye verdiği demece göre, yeni terör kampları öğrenci yurtlarından farksız. Öğrencilere, 'cihat tarihi' okutuluyor ve intihar saldırılarını gerçekleştiren 'kahramanların' hayatları anlatılıyor. Öğrencilere şüphe çekmemeleri teknikleri öğretiliyor. Bunların arasında videoculardan şiddet içeren savaş filmleri kiralamamak, büyük camilere gitmemek gibi bilgiler yer alıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bombaci, cikti, çıktı, londra, ogretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bombacı Karayılan'ın Koruması Çıktı Thetis Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2012 11:45
Bu Köyden 66 Doktor, 135 Öğretmen Çıktı.. Düş Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 18:32
Bombacı bakanın oğlu çıktı Feronia Haber Arşivi 0 28 Aralık 2009 06:13