IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2014, 16:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fişleme raporu: 1980’den beri kayıt tutuluyor




TUNCELİ Hozat Emniyeti’ndeki 14 ay önce ortaya çıkan fişlemeleri inceleyen Meclis alt komisyonu, “paralel devlet denilen yapıya mensup görevlileri” sorumlu tuttu, ancak fişleri düzenleyenlerin isimlerine ulaşamadı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner başkanlığında yazılan raporda, “1980 ihtilalinden bu tarafa, bölgede yaşayan vatandaşlarımız hakkında derin devletin bilgi topladığı, bu bilgilerin daha sonraki tarihlerde bugün adına paralel devlet dediğiniz yapıya mensup görevliler tarafından amacı dışında kullanılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülmektedir” denildi. Alt komisyon raporundaki bazı tespitler şöyle:


DERİN DEVLET
“1980 ihtilalinden bu tarafa, bölgede yaşayan vatandaşlarımız hakkında derin devletin kolluk güçleri aracılığıyla, biyografik bilgi fişlerinde geçen nitelikte bilgi topladığı, kolluk güçlerinin belirli bir amaca yönelik bilgi toplama faaliyeti esnasında o amacın dışında vatandaşların özel hal ve durumlarına ilişkin de bilgi topladığı, bu bilgilerin daha sonraki tarihlerde bugün adına paralel devlet dediğiniz yapıya mensup görevliler tarafından amacı dışında kullanılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ve toplanan bu bilgilerin amacı dışında kullanılmasının ötesinde yasal olmayan bir şekilde muhafaza ve kayıt altında tutulduğu düşünülmektedir.



FAİLİ MEÇHUL
Biyografik Bilgi Fişi başlıklı evraklarda, Arşiv Kayıtları ve İstihbari Bilgiler başlığını taşıyan bölüm içeriğinde, kişilerin medeni durumlarından, aile hallerinden, yaptıkları meslek ve işlerdeki başarılarına ve bazı vatandaşların mahrem ve özel hayatına ilişkin bilgilere yer verilmesi, kamu hukuku ilke ve esaslarınca normal bir işlem olarak görülmemektedir. Bu evraklardan, ne mağdurların ne de şüphelilerin basına yansıyana kadar haberdar olmadığı gibi, komisyonumuz tarafından da bu evrakların ne zaman, kim tarafından, ne şekilde, ne amaçla hazırlandığını ve nereye, nasıl kaydedildiğine ilişkin bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNE GEÇTİ
Dönemin Hozat Kaymakamı Murat Eren, biyografik bilgi fişlerinin kayıtlı olduğu harici belleğin 2 sene önce birilerine emanet edildiğini söylemiştir. Bu biyografik bilgi fişleri kayıtlarının böylelikle yurt dışına çıkarıldığı ve bir terör örgütünün eline geçtiği, yurt dışında bulunan bazı vatandaşların ‘Elimizde böyle bir belge var’ şeklinde telefonda arandığı, bölge halkının bu içerikte bir belge olduğunun o zamandan beri bilgisi dahilinde olduğu tespit edilmiştir.”

SAVCILIK BULSUN
Savcılık tarafından bilgisayar imajlarının bilirkişilere incelettirilmesi sonucunda daha sağlıklı sonuçlara ulaşılacağı düşünülmekte olup, suçu ve suçluyu bulma görevi adli kolluk ve adli makamlara ait olmakla birlikte; kanunların özel hayat alanına yapılan gizli ve potansiyel olarak tehlikeli müdahaleye, kolluk güçlerinin hangi durumlarda ve ne şartlarda başvurabilme yetkisine sahip olduklarının yeterli derecede belli olmasını sağlayacak şekilde kaleme alınması gerekmektedir.

VATANDAŞ FİŞİNİ BİLSİN
Vatandaşın bu kural uyarınca fişlendiğinden haberdar olması, bunların silinmesini talep etmesi ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmesi mümkün gözükmemektedir. Bu itibarla fişlendiği iddiasında bulunan vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin özüne dokunulmaksızın kolluk güçlerince kendisi hakkında toplanan bilgilere ulaşma imkanın belirli bir zaman sonra sağlanması gerekmektedir.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1980’den, beri, fişleme, kayıt, raporu, tutuluyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fişleme skandalında flaş gelişme... lvntsnmz Haber Arşivi 0 19 Kasım 2012 18:19
Çadırkentte 'Fişleme' İddiası aSi Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 11:48
Türk gemisi 63 gündür rehin tutuluyor Lucifer Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2010 13:14