IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2005, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Londra saldırılarının faillerinden biri yakalandı.




Londra'daki bombalı saldırılarla ilgili olarak aranan en önemli şüphelilerden birinin, Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarında yakalandığı bildirildi.

ABD'de yayın yapan ABC televizyonu, Londra'daki patlamalarda kullanılan bombaları imal ettiği düşünülen 33 yaşındaki Megdi el Naşar'ın Kahire yakınlarında yakalandığını polis tarafından sorgulandığını duyurdu.

Naşar'ın geçen haftalarda ev sahibinden bir misafiri için yedek anahtar istediği belirtildi.

Naşar'ın mezun olduğu Leeds Üniversitesi'nde de geniş soruşturma yürüten polisin, ülkeyi terk ettiğine inanılan bu kişinin fotoğraflarını okuldaki dosyasından aldıkları kaydediliyor.

Megdi El Naşar'ın Leeds'e 2000 yılında geldiği ve üniversitenin biyokimya bölümüne kaydolduğu belirtiliyor.

Haberde, yetkililerin, yakalanan şüphelinin saldırılardan iki hafta önce Londra'yı terk ettiğini düşündükleri belirtildi.

Uzmanların, bombaları imal eden başka kişiler olup olmadığını ve başka bombalar imal edilip edilmediğini öğrenmeye çalıştığı kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Temmuz 2005, 21:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ölüm Adımları....




5 bin güvenlik kamerasını inceleyen İngiliz polisi, 13 kişiye mezar olan otobüsü patlatan Hasip Hüseyin’in (18) görüntülerini dün basına dağıttı. Bombacı son anda 30 numaralı otobüse yönelmiş.

Ölü sayısının 54'e çıktığı Londra’daki bombalı eylemlerin sorumlularını bulmak için beş bin güvenlik kamerası kasetini inceleyen polis, teröristleri belirledi. Otobüsü patlatan Avrupa’nın ilk intihar bombacısı Hasip Hüseyin’in görüntüleri dün basına dağıtıldı. Batı Yorkshire’da yaşayan bombacı, sırt çantasındaki patlayıcılarla otobüse binmeden önce görülüyor.

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da 7 Temmuz’da dört ayrı yerde intihar saldırısı düzenleyen teröristlerin kimliğini, kenti saran güvenlik kameraları görüntülerinden yakalamayı uman İngiliz polisi bunu başardı. Tavistock Meydanı’nı önünde havaya uçan otobüse intihar saldırısı düzenlemek üzere yola çıkan 18 yaşındaki Hasip Hüseyin, patlayıcı dolu sırt çantasıyla kameralara yakalandı. Leeds’deki evlerinden, bomba yüklü kamp çantalarıyla yola çıkan 4 terörist, King’s Cross metro istasyonunda buluşarak, Londra’da ‘alevden bir haç’ oluşturmak üzere ayrılmışlardı. Hasip, otobüse binmeden hemen önce kameralara yakalandı. Uzmanlar, en genç intihar bombacısı Hasip’in diğer bombalarla aynı dakikada patlamak üzere ayarlanan saatli bombayı ileri saate kurduğu görüşündeler.

22 yaşındaki Şehzad Tanver, Aldgate tünelindeki trende ölüm saçarken, Edgware Road’taki treni havaya uçuran teröristin de 30 yaşındaki Muhammed Sadık Han olduğu belirlendi. Üç bombacı da Pakistan asıllı. Türk öğrenci Gamze Günoral’ın da içinde bulundu trene saldırı düzenleyen son terörist ise, 33 yaşındaki Jamaika asıllı Lindsey Germail. Dört teröristin de İngiliz pasaportuna sahip olduğu bildirildi.

 

Alt 15 Temmuz 2005, 21:33   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğretmen Bombacı...




7 Temmuz’da Londra’yı kana bulayan intihar bombacılarından Muhammed Sadık Han, öğretmen çıktı. Dünkü The Times gazetesi, 30 yaşındaki Han’ın 2002’de eğitim ekinde yayınlanmış fotoğrafını bastığı manşetinde, ‘Sınıftaki katil’ başlığını kullandı.
Fotoğrafta sınıfta bir öğretmen ve öğrenci ile birlikte görülen Han, West York, Dewsbury’deki bir ilkokulda özürlü çocuklarla ilgilenen asistan olarak görevliydi.

İngilizler, ‘Çocuklarımızı kimlere teslim ettiğimizi bilmiyoruz’ diyorlar. Han’ın, ikinci çocuklarına hamile karısı Hasina’nın torpiliyle okuldaki işi aldığı sanılıyor. Memur olan Hasina’nın Buckingham Sarayı’nda çalışan annesi Farida Patel ise şok geçiriyor. İngiliz polisi, terör hücresinin beşinci elemanı olduğuna inandıkları bir adamı arıyor. Pakistan asıllı olduğu sanılan adamın, diğerlerinin Londra’ya gelirken kullandığı Luton istasyonunun güvenlik kameralarında görüldüğü bildiriliyor. Polis, ortadan kaybolan adamın hálá Londra’da olabileceğini düşünüyor.

ELEBAŞI KAÇTI

İngiliz polisi, ayrıca saldırıları planladığı sanılan 30’lu yaşlardaki bir Pakistan asıllının kimliğini belirledi. Bu kişinin geçen ay İngiltere’ye deniz yoluyla geldiği, Leeds’deki hücre evinde görüştüğü bombacılara patlayıcıların nasıl harekete geçirileceğini gösterip, planları verdikten sonra ülkeden ayrıldığı öğrenildi.

 

Alt 15 Temmuz 2005, 21:33   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlayıcı El Yapımı...




BBC, İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen perşembe günü düzenlenen saldırılarda kullanılan patlayıcının el yapımı olduğunu açıkladı.

BBC Radyosu, soruşturmayı yürüten makamlara yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, saldırıyı düzenleyen intihar komandolarından birinin Leeds'deki evinde bulunan patlayıcının el yapımı olduğunu ve ticareti piyasada serbestçe yapılan maddelerden imal edilmiş olabileceğini duyurdu.



Fransız haber ajansı AFP'nin telefonla bağlantı kurduğu İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard ise bu haber üzerine görüş beyanında bulunmamayı tercih etti.



Scotland Yard'ın 3 numaralı ismi Brian Paddick, soruşturmanın başlamasından iki gün sonra yaptığı açıklamada, metro istasyonlarıyla bir otobüsü hedef alan saldırılarda kullanılan patlayıcının “çok güçlü olduğunu” belirtmiş, ancak el yapımı olmasının söz konusu olmadığını ifade etmişti.



İngiliz basını, bugüne kadar, saldırılarda kullanılan patlayıcının askeri menşeli olduğu ve eski Doğu Bloku ülkelerinde üretilmiş olabileceği üzerinde durmuştu.





Londra'da geçen hafta düzenlenen saldırılarda 54 kişi ölmüştü. Yaralanan 700 kadar kişiden 48'i hastanede tedavi altında bulunuyor.


POLİS MISIRLI BİYOKİMYAGERİN PEŞİNDE İngiltere'de polisin, geçen hafta düzenlenen saldırılar sırasında kullanılan bombaların yapımıyla ilgili olarak Mısır asıllı bir biyokimyageri aradığı bildirildi.

Leeds'de geniş çaplı araştırmalar sırasında “bir apartman dairesinin bomba fabrikası olarak kullanıldığı”nın anlaşılmasının ardından, evin kiracısı 33 yaşındaki Megdi el Naşar'ın aranmasına başlandığı açıklandı.

Naşar'ın geçen haftalarda ev sahibinden bir misafiri için yedek anahtar istediği belirtildi.

Naşar'ın mezun olduğu Leeds Üniversitesi'nde de geniş soruşturma yürüten polisin, ülkeyi terk ettiğine inanılan bu kişinin fotoğraflarını okuldaki dosyasından aldıkları kaydediliyor.

Megdi El Naşar'ın Leeds'e 2000 yılında geldiği ve üniversitenin biyokimya bölümüne kaydolduğu kaydediliyor.

Yüksek lisansını şubatta tamamlayan El Naşar ile ilgili geniş araştırmalar sürüyor.

 

 

Etiketler
biri, faillerinden, londra, saldirilarinin, saldırılarının, yakalandi, yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tayland'da Mücevher Hırsızları Yakalandı Biri Türk Thetis Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2012 08:06
Ayrton, Michael ( 1921 Londra – 1975 Londra ) Sır Ressamlar 0 11 Eylül 2011 08:58