IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2014, 09:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burhan Kuzu: Kanıma Dokunuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, tutukluluk sürelerinin beş yıla indirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya gitmeden önce yaptığı açıklamayı değerlendirdi.


A Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programına katılan AK Parti Milletvekili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, tutukluluk sürelerinin beş yıla indirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya gitmeden önce yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Kuzu, çok sanıklı büyük davalar haricinde, Türkiye’nin tutukluluk konusunda Avrupa standartlarını yakaladığını belirterek, "Uzun tutukluluk meselesi, bugünün meselesi değil 28 Şubat sürecinde de vardı, ancak bugün seslerini çıkartanlar o zaman bizim sesimizi duymadılar." dedi.

"AVRUPA İDEALİNE YAKLAŞTIK"

Tutukluluk oranına bakarsanız, dünyada 100 kişi yatıyorsa 70 mahkum 30 tutuklu ise iyidir, bizde tam tersi idi. Şimdi yüzde 23 tutuklu, geri kalan mahkum. Rakam olarak Avrupa idealine yaklaştık. Bazı davalarda bu biraz dikkat çekmiş oldu, zannediyorum davaların uzunluğu, sanık sayısındaki fazlalık nedeniyle. 28 Şubat sürecini yaşadık, işadamları otobüslerle gönderildi, pijama ile gideni biliyorum. Ne kıyımlar oldu. Bugünkü sol kesim alınıyor bunu söyleyince. Ergenekon ile Balyoz ile mi gördünüz bu tutukluluğun uzunluğunu? O zaman biz bağırıyorduk onlar duymuyordu, ama biz duyuyoruz. Yargı ile alakalı sorunlar 28 Şubat ile başladı. O zamanki Yargıtay Başkanı’na dedim 'iki otobüs dolusu gittiniz Genelkurmay’a brifing aldınız.' 'Ben arabamla gittim' dedi. Ben 'sen özel gitmişsin' dedim. Şimdi aynı adam, ahkam kesiyor, büyük hukukçu falan. Adamın kanına dokunuyor yani.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları hızla ilerlerken, TEM bağlantı yolunun birleşme noktası ilk kez göründü. Anadolu Yakası Çavuşbaşı Mevkii’nden 3. Köprü bağlantı yolunun TEM’e bağlanması konusunda yapılan çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi.

Ormanlık alanın içinden geçirilen yol TEM’e açıldı. Bölgede aylardır yol açma çalışmaları devam ediyordu. TEM’den önceki sabah Anadolu istikametinden Avrupa istikametine giden sürücüler, yol kenarında 3. Köprü bağlantı yolu ile ilgili iş makinelerinin çalışmalarını gördü. Kepçeler halen bu bölgede çalışmalarına yoğun bir tempoda devam ediyor.

"7 KİŞİLİK HEYETİN 6'SI EVET DEMİŞTİ"

Bağlantı yolu için halen inşaatı devam eden viyadüğün de ayakları oluşmaya başladı. Köprü inşaatının devam ettiği Poyrazköy ve Garipçe’de de köprünün ayakları iyice ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan, proje aleyhinde bugüne kadar açılan 30’a yakın dava da devam ediyor. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği’ne bağlı 10’dan fazla meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin açtığı davalara ilişkin mahkemelerden bugüne kadar herhangi bir karar çıkmadı.

TEMA Vakfı da 3. Köprüye karşı iki dava açmıştı. TEMA’nın açtığı davalara atanan 7 kişilik bilirkişi heyetinden 6’sı, köprünün yapılmasına ‘evet’ demişti. Ancak bilirkişi heyetinin şu açıklaması dikkat çekiciydi: 'Köprü etrafında yerleşim oluşmazsa çevreye abartıldığı kadar zarar vermez. Yapılmazsa daha büyük çevre kirliliği olur.'

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
burhan, dokunuyor, kanıma, kuzu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burhan Kuzu'dan yumurta esprisi PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 19:56
Oktay Vural Burhan Kuzu'nun üzerine yürüdü PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 19:05
Burhan Kuzu ve MHP'li Vural'ın TBMM'deki Kavgası N999 Haber Arşivi 0 19 Ocak 2012 21:13
AK Partili Burhan Kuzu'ya 'yumurtalı' saldırı!. Sametold Haber Arşivi 0 08 Aralık 2010 20:48
Hayat Mideme Dokunuyor AngeLus IF Ekstra 0 07 Eylül 2010 18:36