IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2014, 12:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan Taraf'a Çok Sert Tepki





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ziraat Bankası'nın Boşnaklara verdiği kredileri 'Sırp topraklarını almak için siyasi operasyon' diye karalayan Taraf gazetesine sert tepki geldi. Haberin ihanet olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun' dedi.


Yeni Şafak'ın haberine göre; Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu Bosna Hersek dönüşünde Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Davutoğlu dünkü sayısında Ziraat Bankası'nın Boşnaklara verdiği kredileri 'Sırplara ait arazileri almak için yürütülen siyasi operasyon' diye karalayan Taraf gazetesine tepki gösterdi.

TIRI DURDURANLARLA AYNI

Türkiye'nin Boşnaklara faizsiz kredi vererek yardım etmekle suçlanmasının ihanetin parçası olduğunun altını çizdi. Davuoğlu 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı' diye konuştu. Katliamdan sonra yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için Türkiye'nin Boşnaklara kredilerle destek verdiğini hatırlatan Davutoğlu yardımların meşru ve uluslararası tanınan sınırlar kapsamında yapıldığını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

SEN KİME HİZMET EDİYORSUN

Bakın. Biz tam Bosna-Hersek'te barış için, krizleri bertaraf etmek için gece-gündüz çalışırken yapılan haberlerin ben amacını sorgularım. Boşnaklar katliamdan kaçmak için doğdukları şehirleri terkettiler. Asırlardır ekmeğini yiyip suyunu içtikleri topraklardan ayrılmak zorunda kaldılar. Neden? Canlarını kurtarmak için. Aynı bugün Suriye'den kaçanlar gibi. O gün uluslararası toplum aynı bugün olduğu gibi bu katliama uzun süre sessiz kaldı.

Bu göçler nedeniyle de Bosna'daki nüfus dengesi bozuldu. Şimdi Türkiye çıkıyor, bu dengeyi yeniden tesis etmek için, göç etmek zorunda kalan Boşnaklara kredi açıyor. Bu kredi ne için? Eski yerlerine dönsünler, iş kursunlar ve Bosna'da hayat normalleşsin diye. Sonra sen çıkıp Türkiye bu krediyi neden veriyor diyor ortadaki sanki bir suç varmış gibi birilerine ihbar ediyorsun. Ben burada sorarım, sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun.

GÜNAHA ORTAK OLUYORLAR

Yapılan haberlerin Bosna'da 20 yıl önce yaşanan katliamların günahın ortak olma çabası olarak değerlendiren Davutoğlu gelecek nesillerin yapılanları ibretle göreceğini kaydetti. Davutoğlu şunları söyledi: Bu arada bu kredi de gayet meşru, açık Sırplarla işbirliği içinde uluslararası anlaşmalarla kullandırılıyor.

Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Bugün Suriye'de işlenen katliamlara dolaylı şekilde bu tavırlarıyla ortak olanlar utanmadan bundan 20 yıl önceki suçların günahına da ortak olmak için yarışıyorlar. Bunları hepsini gelecek nesiller ibretle okuyacak.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com

Konu Rhytia tarafından (13 Şubat 2014 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok, davutoğlundan, sert, tarafa, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'ndan Barzani ve Irak'a sert uyarı PassioN Haber Arşivi 0 22 Ocak 2012 12:51
Davutoğlu dış politika eleştirilerine sert çıktı PassioN Haber Arşivi 0 07 Ocak 2012 12:51
Taraf'tan Başbakan'a çok sert çıkış PassioN Haber Arşivi 0 04 Ocak 2012 12:20