IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2014, 14:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beş yaşındaki Saneeda zorla evlendirilecekti




Pakistan'da güneşli bir gün, öğleden sonra... Saneeda okuldan dönmüştü ve babasının 'namus borcu' uğruna onu hiç tanımadığı bir adamla evlendirmek istediğini öğrendi. Saneeda daha 5 yaşındaydı...


O korkunç günden sadece birkaç ay önce Saneeda'nın babası Ali Ahmed, komşu köyden bir kadınla kaçmıştı. Öfkeden deliye dönen kadının ailesi, intikam yeminleri ediyordu. Ali Ahmed de bu 'namus borcuna karşılık' onlara kızını ve yeğeni Sapna'yı vereceğini söyledi.


Pakistan'ın muhafazakar kesimlerinde, aile kavgalarını önlemek için daha çocuk yaştaki kızların evlendirilmesi oldukça sık görülen bir durum. Saneeda'nın yaşadığı Swat bölgesi de bunlardan biri. Resim verilere göre çocuk gelinlerin sayısı bu bölgede ciddi bir artış gösteriyor. 2013'te kayıtlara dokuz çocuk gelin vakası geçerken, 2012'de bu sayı sadece birdi. İnsan hakları savunucuları ise gerçekte bu sayıların çok daha fazla olduğunu söylüyor.
AFP'ye konuşan Saneeda, yaşadıklarını "Babam beni yolda durdurdu ve beni bir adama vereceğini söyledi. Daha sonra da bir adama götürüp onun benim kocam olacağını söyledi" diye anlatıyor.
Saneeda'nın annesi ilk başta bu durumu kabul etmemiş ancak evlilik daha sonra aşiretin kendi içinde yaptığı bir toplantıda hallediliyor. Saneeda'nın eniştesi, "İlk başta çocuğu götürmeyeceklerini düşünmüştük ancak her geçen gün baskıyı artırdılar" diyor.
Saneeda'nın annesi ve annesinin ailesi daha sonra mahkemeye başvuruyor ve çocuğu korumak için bir karar çıkartıyor. Bunun üzerine polis babayı ve çocuğun evlendiren aşiret üyelerini tutukluyor.
"Okula gittiğimde arkadaşlarım bana evlendirileceğimi söylüyorlardı" diye Saneeda, bu acımasızlığın karşısında durabilen bir annesi olduğu için Pakistan'daki birçok kız çocuğu arasında şanslı olanlardan. Ancak 'namus' kavramına büyük önem verilen Pakistan toplumunda ailelerin bu tür çıkışlar yapabilmesi oldukça nadir görülen bir durum.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beş, evlendirilecekti, saneeda, yaşındaki, zorla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmaniye'de 50 yaşındaki adam 14 yaşındaki kızı kaçırdı SeckiN Haber Arşivi 0 12 Eylül 2013 15:35
Zorla Öpücük:) Ein Hayvanlar Alemi 0 14 Aralık 2010 01:32