IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2014, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MİT teklifi görüşülüyor




MİT kanun teklifinin İçişleri Komisyonu gergin başladı. İlk kavga MHP'li Korkmaz ile AK Partili Turan arasında çıktı. Korkmaz, AK Partili Turan'a "Vazo gibi oturuyorsun orada" diye sataşınca Turan "Sensin vazo, saygısız" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MİT'i Başbakan'a bağladığı, barış sürecinde Hükümet yetkililerini hukuki ve cezai sorumluluktan kurtardığı eleştirileriyle tartışma yaratan MİT Kanun Teklifi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye 11.06'da başladı.
Komisyona MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmazken, MİT adına bir müsteşar yardımcısı yer aldı, Hükümet'i Beşir Atalay temsil etti.
Komisyona milletvekilleri büyük ilgi gösterdiler.
'VAZO GİBİ OTURUYORSUN' KAVGASI
AK partili milletvekillerinin basın mensuplarının ve kameraların salondan çıkarılması yönünde not alışverişi iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. İlk kavga, kameraların içeride kalmasından çıktı.
Tartışmalar sırasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'li Nevzat Korkmaz, AK Partili Bülent Turan'a "Vazo gibi oturuyorsun orada" diye sataşınca Turan "Sensin vazo, saygısız" dedi.
İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, "Saklanacak hiçbir şey yok. Kameralar çıksa bile basın mensupları burada izliyorlar" dedi.
MUHALEFET: TEKLİF ÖNCE ALT KOMİSYONA SONRA ANAYASA KOMİSYONUNA GİTSİN
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sözcüleri teklifin basın patronlarına hapis cezası getirildiğini, birçok temel hak ve özgürlüğü ilgilendirdiğini bu nedenle öncelikle Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini gerektiğini savundular.
CHP'liler, teklifin Alt Komisyonu'na havale edilerek olgunlaştırılmasını da istediler. Muhalefet sözcüleri, "Bu teklif anayasaya açıkça aykırı. Komisyon'un çalışmalarına ara verilerek, anayasa komisyonun görüşünün muhakkak önümüze getirilmesini istiyoruz" dediler.
BDP'Lİ KAPLAN MİT GİZLİ YÖNETMELİĞİNİ İSTEDİ
BDP'li Hasip Kaplan, "MİT gizli yönetmeliğinden bir milletvekili olarak bir örnek istiyorum. Hasip Kaplan olarak değil. Neyi karşılamıyor da bu yönetmelik böyle bir teklif getiriliyor. Türkiye'de rejimi değişterecek bir teklifle karşı karşıyayız. Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini ve Alt Komisyona havale edilmesini istiyoruz. Anayasaya aykırılıkların bu tekliften ayıklanmalıdır. Eğer bunu yapmazsak 1930'lara döneriz korkusunu yaşıyoruz. Bir otobüse molotof atılıyor genç kız ölüyor, atan MİT mensubu çıkıyor" dedi.
MHP'Lİ BAL: ESED, SADDAM, HİTLER GİBİ İSTİHBARAT DEVLETİ KURUYORSUNUZ
MHP'li Faruk Bal, "MİT'e anayasanın da Meclis'in de yargının da üzerinde yetki veriyorsunuz. Bu yetkiyle bir istihbarat devleti kuruluyor. Bu dünyada istihbarat devletleri vardır. Saddam'ın vardı, Esed'in vardı, Hitler'in, Stalin'in vardı. Bu teklifin Anayasa Komisyonda görüşülmesi gerekir. Bu tekilfin anayasa komisyonunda görüşülmesi için davet ediyoruz" dedi.
ATALAY: MİT'E YENİ KANUN GELİYOR
BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Kanun Teklifi ile 30 yıl sonra yapısal değişikliğe gidildiğini belirterek, "Baştan sona Baştan sonra MİT'in yenilenmesi için kanun üzerinde de çalışılıyor. Bunu da inşallah sizlerin huzuruna getireceğiz" dedi
Atalay, teklifle MİT'in hiçbir sınırı konulmayan görev alanının daraltılarak, belirgin hale getirildiğini de savundu..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
görüşülüyor, mİt, teklifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Romantik Evlenme Teklifi İçin Uygun 5 Şehir’de Evlenme Teklifi Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Aralık 2011 08:42
Evlilik teklifi sözleri -en güzel Evlilik teklifi yazıları mesajları PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Kasım 2011 12:45