IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2014, 02:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uludere'de gerginlik devam ediyor




Asker sınırda bekleyen BDP'lilere müdahale etti




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







ŞIRNAK'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün Irak sınırında yapılmak istenen güvenlik yolu ve zaman zaman PKK'lılar ile gerçekleşen çatışmalara karşı çıkarak kalkan olmak için geceyi bölgede geçiren BDP'lilere sabah saatlerinde askerler dağılma uyarısı yaptıktan sonra gaz bombaları ile müdahale etti.

BDP'li Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba yapılan müdahale sırasında fenalaşanlar oldu. Askerin müdahalesi sonucu BDP'liler geri çekilirken Milletvekili Sarıyıldız, "Bu askerler bazı yetkililerin talimatıyla ölüme sürükleniyor. Biz diyalog kurmak için girişimlerde bulunduk ancak, anlaşılan o ki bunlar diyalogtan değil savaştan anlıyor" dedi.

Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün Irak sınırında yer alan bölgede yapılmak istenen ve PKK'lılarında yapılmasını istemediği güvenlik yolu ile ilgili gerginlik bugün de devam etti. Dün zaman zaman güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında çıkan çatışmaları durdurmak için bölgeye giden ve aralarında BDP'li Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup, askerin dün akşam çekilmesi üzerine geceyi bölgede kalkan öylemi yapmak için geçirdi. Sabah saatlerinde bölgede yeniden askeri hareketliliği gören BDP'liler, yapılmak istenen güvenlik yoluna geçerek askerlerle konuşmak istedi. Bölgede gelen bir komutan BDP'lilerden dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi.

Bunun üzerine BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Uludere Belediye Başkanı Mesut Paksoy askerlerle görüşmek istedi. Ancak, aynı askeri yetkilinin öfkeli ses tonuyla "Gelmeyin yoksa size müdahale edeceğiz" dedi. Diyalog kurma çabaları sonuç vermeyince asker gaz bombaları ile BDP'li gruba müdahale etti.

"ASKERLER, YETKİLİLERİN TALİMATI İLE ÖLÜME GÖNDERİLİYOR"

Yapılan müdahale sırasında aralarında Milletvekili Sarıyıldız'ın da bulunduğu çok sayıda BDP'li fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bazı BDP'liler karlı bölgeden tepelerden yuvarlanarak aşağı düştü. Askerlerin sert müdahalesine tepki gösteren BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, askerlerin hedef gözeterek kitleye saldırdığını ileri sürerek, "Toplumsal barış için bedenini siper eden kitleye yapılan müdahale barışa vurulmuş büyük bir darbedir. Askerlere talimatı verenler ölümlerden nemalanıyor. Bu askerler bazı yetkililerin talimatıyla ölüme sürükleniyor. Biz diyalog kurmak için girişimlerde bulunduk ancak, anlaşılan o ki bunlar diyalogtan değil savaştan anlıyor. Yapılan müdahale sırasında gördük ki askerler arkadaşlarımızı şehit etmek istiyor. İşte bunların barışa olan yaklaşımı bu. Biz çatışmayı durdurmak için buraya geldik ama onlar barış taleplerini bile görmezden geliyor. Bu saatten sonra burada yaşanacak en ufak bir çatışmadan ve can kayıplarından AKP Hükümeti ve Şırnak Valisi sorumludur" dedi. Askerin müdahalesinden sonra bölgeden çekilen BDP'liler, bölgeye yeniden kitlesel olarak göre döneceklerini belirtiler.

VALİ İPEK: IRAK'TAN MÜDAHALELER VAR

Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak ile Cizre İlçesi karayolunda Cudi Dağı'nda yapılan tünelde incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin Uludere sınırında yaşanan olaylara ilişkin sorularını yanıtlayan Vali İpek, şunları söyledi: "Orada Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde iki üs bölgesi arasında bir karayolu yapılıyor. Bu karayolunda Türkiye dışından, Irak'tan bazı müdahaleler var. Bu müdahaleleri yapanlara Şırnak halkının ve Şırnak vekillerinin onlara karşı çıkması ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi sınırları içerisinde yaptığı bir yola müdahale edenlere kınaması gerekir. Eğer bu kınama bu yolu yapanlara ve askerlere oluyorsa bu yanlış bir kınama. Her halde bir yanlış anlaşılma vardır. Türkiye cumhuriyetinin bir milletvekili böyle bir açıklama yaptığını düşünmüyorum. Ben kendisiyle konuştum. Burada bir çatışma çıkmamasını, sürecin ilerlemesi konusunda son derece gayretli ve ısrarlı olduklarını belirttiler. Burada bir çatışma olmaması gerektiğini söylediler."
Bir gazetecinin "Bölgede çatışma çıkarmak isteyenler olduğu iddiaları var" şeklindeki sorusu üzerine İpek, "Irak askeri mi ateş açmış? Irak askeri açtıysa ki Irak ta bir devlettir, Irak'ın o tedbirleri alması gerekiyor. Devletse sınırları içerisinde tedbirleri alacak. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına müdahale ettirtmeyecek. Oradaki kim olursa olsun, isterse eşkıyaya, ister kendi askerine müdahale ettirmeyecek. Irak tarafından Türkiye'ye bir taciz vardır. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bunu kınaması gerekir. Bugün itibariyle herhangi bir taciz olmadı. Oraya, Türk askerine ateş açan Iraklıları kınamak için giden Türk vatandaşları oradan döndüler" dedi. Emin BAL- Ebubekir KARATOPRAK-Ramazan İMRAĞ/ŞIRNAK, (DHA)

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devam, ediyor, gerginlik, uluderede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GTA V şov devam ediyor! yaSmin Bilgisayar Oyunları 0 06 Şubat 2014 21:19
Viranşehir'de Gerginlik Gece de Devam Etti Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2012 07:34
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34