IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2014, 00:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nedim Şener, o şikayeti için ifade verdi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Odatv davasının tutuksuz sanığı gazeteci Nedim Şener, Savcı Zekeriya Öz hakkında görevini ihmal ettiği iddiasıyla yaptığı suç duyurusunun ardından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) başlattığı inceleme kapsamında 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi. Şener, adliye çıkışı gazetecilere bir açıklama yaptı
Zekeriya Öz hakkında geçen yıl temmuz ayında HSYK’ya şikayette bulunduğunu belirten Şener, 2009’da "M. Yılmaz" adındaki sahte bir ihbar maili üzerine telefonlarının 2 kez 3’er aylık uzatma kararı alınarak, 2009 yılının kasım ayına kadar dinlenildiğini söyledi. Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın bu dinlemelere ilişkin aldıkları "herhangi bir suç unsuru yoktur" kararını emniyete de gönderdiklerini ifade eden Şener, "Buna rağmen bu tapeler imha edilmesi gerekirken, Öz tarafından niye dinlendiğime ilişkin bilgi verilmesi gerekirken, bunlar imha edilmeyip 2011’deki Odatv soruşturması dosyasında kullanıldı. Bu konuda Öz’ün görevi kötüye kullandığına yönelik HSYK’ya suç duyurusunda bulunmuştum. HSYK bununla ilgili inceleme başlatılmasına karar vermiş. Savcı Ercan Altuncu’ya müşteki olarak ifade verdik" diye konuştu. Soruşturmanın, ihbarı yapan kişi yönünden de genişletilmesini istediğini belirten Şener, kendisiyle ilgili sahte olduğunu ifade ettiği ihbarın, o günkü polis teşkilatının hedefi konumunda olduğu için muhtemelen polis tarafından yapıldığını iddia etti.
'GENİŞ BİR SORUŞTURMA YAPILMASI GEREKİRDİ'
Bu ihbar mailinde kendisinin "Dink cinayetine benzer bir cinayet işleyecek şebekenin üyesi olduğu"nun yazılı olduğunu dile getiren Şener, "Böyle bir ihbar karşısında savcılığın, polisin çok geniş ve etraflı bir soruşturma yapması gerekirdi. M. Yılmaz’ın kim olduğu, ihbarın gönderildiği IP adresinin bulunması gerekirdi" diye konuştu. Şener, ihbar mailinde bir çok isim olmasına rağmen yalnızca kendisinin dinlenildiğini belirtti. İhbar mailinin 6 Mayıs’ta geldiğini, Cumhuriyet Savcısı Öz’ün 22 Mayıs’ta dinleme kararı aldırdığını dile getiren Şener, cinayet işleyecek bir kişinin bu süre zarfında eylemini yapabileceğini anlattı.
'ŞİKAYET İKİ YÖNLÜ'
Zekeriya Öz hakkında iki yönlü şikayette bulunduğunu belirten Şener, şöyle devam etti: "Bir, görevini ihmal ettiği için. Eğer Bilal Erdoğan’a yönelik bir suikast yapacaksam, bunun mutlaka açığa çıkarılması gerekirdi. İkincisi usulsüz elde edilen telefon tape kayıtlarını da imha etmeyerek yasadışı elde edilmiş delil olarak değerlendirdiği için. Sorgu sırasında bana yönelttiği 2 konu vardı.
'SAÇMA BİR SORU VARDI'
'Eşimin kalp operasyonunu beni tutuklamaya yönelik operasyonu engellemek için mi erkene aldırdığım’ gibi saçma bir sorusu vardı. Bu soruyu da tutanağa geçirttim. İfade alma sırasında soruların çok saçma ve gazete haberlerine dayalı olarak hazırlandığını söylediğimizde, ’Dosyayı zaten ben değil, polisler hazırladı önüme koydu’... Oysa adli soruşturmanın kendisi tarafından yapılması lazım. Soruların kendisi tarafından hazırlaması gerekirdi. Görevini ihmal ettiği için bunları da kayda geçirdim. Şimdi HSYK’nin ilgili dairesi, soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. Ondan sonra da Zekeriya Öz’ün ifadesini alacaklar."

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icin, ifade, nedim, verdi, Şener, şikayeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nedim Şener'e para cezası PassioN Haber Arşivi 0 05 Nisan 2012 19:44
Ahmet Şık ve Nedim Şener'e tahliye Melodram Haber Arşivi 3 12 Mart 2012 20:40
Nedim Şener'den duygulandıran soru PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:10