IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2008, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK dağılıyor Bayık kaçtı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cemil Bayık'ın (üstte) komşu bir ülkeye, Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in de Sinad- Haftanin bölgesine kaçtığı tespit edildi.


Genelkurmay Başkanlığı, K.Irak'a yönelik hava harekâtlarının ardından PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın komşu bir ülkeye kaçtığını açıkladı İRAN'A kaçan Bayık'ın korumaları girdikleri çatışmada etkisiz hale getirilirken, Bayık'ın akıbetinin belli olmadığı belirtildi. Diğer yönetici Bahoz ise Zap'ı terk etti..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Birkaç gün içinde önemli bir sürprizimiz olabilir" sözlerinin ardından dün gece yarısı PKK'nın Kandil'de dağıldığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında PKK üst düzey yöneticisi Cemil Bayık'ın komşu bir ülkeye (İran) kaçtığını duyurdu. Bayık'ın bu ülkenin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada korumalarının öldürüldüğü, kendi akıbetinin ise belli olmadığı belirtildi. Açıklamada, Bahoz kod adlı ve Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in de Zap bölgesini terk ederek Sinad- Haftanin bölgesine geçtiği de yer alırken, örgütteki çözülme ve panik havasının had safhaya ulaştığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın, konuyla ilgili internet sitesinde gece yarısı yayınladığı açıklaması şöyle:

1- "Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele konusundaki faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda, son günlerde meydana gelen gelişmeler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2- 01-02 Mayıs 2008 tarihlerinde icra edilen hava harekatında, terör örgütünün büyük bir darbe yediği istihbarat kaynaklarından kesin olarak doğrulanmış ve harekatın sonuçları kamuoyuna yansıtılmıştır.

3- Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan teröristin, hava harekatından sonra büyük çoğunlukla silahlarını bıraktıkları ve Irak kuzeyi yerel yönetiminin teşkil ettiği kontrol noktalarından geçerek, bölgedeki yerleşim merkezlerine dağıldıkları saptanmıştır. Bu gelişme, örgütün büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü içinde olduğunu açıkça göstermektedir.

4- Ayrıca, terörist örgütün silahlı unsurlarını yönetmeye çalışan Bahoz kod adlı teröristin, yıllardır yuvalandığı Zap bölgesini terk ederek daha emniyetli olduğunu zannettiği Sinad-Haftanin bölgesine kaçtığı tespit edilmiştir.

5- Başka bir sözde yöneticinin operasyon bölgesi dışında yer alan Gara Dağı bölgesine kaçtığı belirlenmiştir.

6- Ayrıca, örgütün sözde lider kadrosundan Cemil Bayık isimli terörist, beraberindeki kalabalık bir grup ile komşu bir ülkeye kaçmıştır. O ülkenin güvenlik güçleri ile girişilen çatışmalarda, sözde korumalarının büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiş olup, kendisinin akıbeti ise bilinmemektedir.

7- Bir çok masum vatan evladını kandırarak terör örgütüne katan sözde liderlerin, şimdi kendi canlarının derdine düştükleri açıkça görülmektedir. Daha önce ifade edildiği gibi, terör örgütünün sözde liderlerinin gördükleri tatlı rüyanın kabusa dönüşme süreci başlamıştır.

2 ŞEHİT, 19 TERÖRİST ÖLÜ
8- Bu panik havasını değiştirmek isteyen terör örgütü, 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesinde bir karakola saldırı girişiminde bulunmuştur. Bölgede konuşlu birlikler tarafından saldırıya derhal karşılık verilmiş ve bölgeye Hava Kuvvetleri'ne ait unsurlar sevk edilmiştir. Uçaklarımız saat 22:25 itibarıyla hedeflerine ulaşmışlar ve terör örgütüne gereken darbeyi vurmaya başlamışlardır.

9- Yapılan bu saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş; 19 terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir."


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayik, bayık, dağılıyor, dagiliyor, kacti, kaçtı, pkk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK bir bir dağılıyor Feronia Haber Arşivi 0 22 Mart 2010 11:04
AB dağılıyor mu Feronia Haber Arşivi 0 22 Mart 2010 11:03