IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 12:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polis’e acil kodlu uyarı!




Ulukışla'da bir subay ve bir polisi şehit eden 3 teröristin sorgusu sürerken, yetkililerden Ankara polisine "Acil" kodlu uyarı geldi.


Bunun üzerine, başkent polisindeki güvenlik birimlerine "çelik yelek giyin" emri verildi. Ulukışla saldırısının ardından yakalanan teröristlerin üzerinde her hangi bir eylem planı ve örgütsel doküman çıkmadı. Yapılan üst aramasında teröristlerin üzerinden sadece Kuran- Kerim çıktı. Bu arada MİT ve Emniyet mensuplarının teröristlerin sorgularını sürdürdükleri öğrenilirken, cumartesi günü (bugün) Ankara-Etlik'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge saldırı düzenleyecekleri şüphesi ağırlık kazandı.



Bu değerlendirmelerin ardından Ankara'daki tüm güvenlik birimlerine acil koduyla geçilen mesajda "Suriye'deki muhalif unsurların Ankara'da eylem hazırlığı içinde oldukları ve dikkatli ve duyarlı olunması" uyarısı yapıldı. Ayrıca rutin yol kontrolü de olsa buralarda görev yapan polis ve jandarma görevlilerine çelik yelek giymeleri ve kask takmaları emri verildi.

Özel sorguya alındılar
Yakalanan teröristlerden birinin Kosova, 2'sinin Arnavut uyruklu olduğu, Arnavutça ve Arapça konuştukları öğrenildi. Teröristlerin, İstanbul'da kimliği açıklanmayan birini öldürmek için oluşturulan bir suikast timi olduğu üzerinde duruluyor. Zanlılar ilk sorgularında; geçtiğimiz Ramazan ayının ardından Esad'a bağlı güçlerle savaşmak için Suriye'ye gittiklerini, daha sonra Türkiye'ye döndüklerini öne sürdü. Hatay'dan bir taksici ile 2 bin 500 liraya anlaştıkları belirlenen zanlıların "Şeytan" ı öldürmeye gittikleri ancak "Şeytan" ın kimliğinin henüz belirlenemediği iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre; zanlıların ve taksicinin sorgusunun Ankara'dan gelen MİT ve Emniyet mensuplarından oluşturulan özel sorgu ekibi tarafından yürütülüyor. Teröristlerin alınan ifadelerinden El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütü üyesi olduklarına ilişkin ihtimal güçlendi. Teröristlerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. ise Kosova vatandaşı çıktı.


MİT'ten Emniyet'e uyarı

Ağır yaralı 2 teröristin bir yandan tedavileri sürerken diğer yandan da ifadeleri alınmaya başlandı. Emniyet ve MİT görevlileri bilinçleri zaman zaman açılan teröristleri sorguladıkları ve eylem planlarını öğrenmeye çalıştıkları ifade edildi. Sorgudaki teröristlerin Suriye'deki Türkmen katliamına katılıp katılmadıkları ile ilgili de araştırma başlatıldı. Bu arada MİT'in IŞİD ile ilgili son günlerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı ifade edildi. MİT'in IŞİD militanlarının Türkiye'ye eylem yapmak üzere sızabileceği konusunda güvenlik güçlerini uyardığı belirtildi. Saldırının ardından kaçan üçüncü terörist de, Ulukışla ilçesinin Köşkönü köyünde alış veriş yaptığı bakkalın, kendisine 50 dolar vermesi üzerine şüphelenerek yaptığı ihbar üzerine Jandarma tarafından yakalanarak sorguya alındı.



Cephanelik gibi
Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'de düzenlenen saldırıya ilişkin detayları şöyle açıkladı: "Saldırganların Türkiye'ye Hatay'dan girdiği belirlendi. İki çatışma yaşandı. Önce polis, sonra asker şehit oldu. Saldırganların çantasında el bombaları ve silahlar bulundu. Teröristlerin İstanbul'a gitmek istediğini sanıyoruz. Seçime dönük kaos ortamı oluşturulmak isteniyor." Kaçan iki teröristle birlikte, 1 kalaşnikof ve 2 el bombası ele geçirildi. Kaçırdıkları araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kalaşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı.


Yeni Çağ

Fatih Erboz - Salim Yavaşoğlu

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acil, kodlu, polis’e, uyarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış geldi! 5 acil uyarı var SeckiN Haber Arşivi 0 02 Ekim 2013 10:24
Meteorolojiden 17 ile acil uyarı! Lucifer Haber Arşivi 0 08 Haziran 2010 14:18
İngiltere'den acil kodlu Gazze uyarısı Ruj Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 22:34