IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2014, 15:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sandık başında soyunan kadınlara sınır dışı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Üsküdar'da dün, geçmiş yıllarda Başbakan Erdoğan'ında oy kullandığı bir okulda sandık başında soyunarak protesto gösterisi yapan FEMEN üyesi 2 kadın savcılık sorgusunun ardından sınır dışı edilmek üzere polise teslim edildi. Kadınların eylemi, Türkiye'de internet erişiminin engellendiği ve bu nedenle ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle yaptıklarını söylediği öğrenildi
aşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda oy kullandığı Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda dün soyunarak eylem yaptıkları için gözaltına alınan Fransız vatandaşı FEMEN üyesi 2 kadın, savcılık sorgusunun ardından sınır dışı edilmek üzere polise teslim edildi. Kadınlara “Seçim propagandası yasaklarına aykırı davranmak", “Alenen hayasızca edebe aykırı olarak teşhir amaçlı hareket etmek", “Başbakana hakaret etmek" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANDI GEREKÇESİ
Öğle saatlerinde Üsküdar Güvenlik Büro Amirliği polislerince Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Soliene Annie Assouan(24) ve Elvire Duvelle Charles(26) isimli 2 kadın, dün seçim suçlarına bakmakla görevli savcı Sıddık İlgar'a tercüman aracılığıyla yaklaşık 1 saat ifade verdi. Kadınların ifadelerinde son zamanlarda hükümet tarafından seçimler öncesi twitter ve youtube yasakları ile Türkiye'de internet erişiminin engellendiği ve bu nedenle ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle eylem yapmaya karar verdiklerini ifade ettikleri kaydedildi.
“BAŞBAKANA HAKARET ETME KASTI YOK"
Seçimlerden 2 gün önce Türkiye'ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullanacağı okulu öğrendiklerini belirten FEMEN üyelerinin, keçeli kalemlerle göğüslerinin üzerine “Erdoğan'ı engelle" anlamına gelen “Ban Erdoğan" yazarak protesto yaptıklarını ve Başbakana hakaret etme kastı taşımadıklarını söyledikleri öğrenildi. FEMEN üyesi kadınların iktidar ile aynı yönde düşünmeyen insanların baskı altına alındığı şeklinde uluslararası basından duyum aldıklarını ifade ettikleri belirtildi.
Arzu KAYA/DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başında, dİŞİ, kadınlara, sandık, soyunan, sınır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4 Avrupa ülkesi sandık başında PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 13:32
Rusya sandık başında Spammer Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 18:33