IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 09:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çağlayan, Bağış ve Güler konuştu




TBMM Genel Kurulu'nda dört eski bakan hakkında verilen fezlekenin görüşmesi yapıldı. Görüşme sınasında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Araştırma komisyonu kurulması oylandı. Oylamada önerge 9 ret oyuna karşılık 453 oyla kabul edildi. 6 millletvikili çekimser kalırken 1 oy boş kullanıldı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı. Konuya ilişkin söz alan Zafer Çağlayan, hakkındaki iddialara ilişkin, "Türkiye’nin ihracatına katkısı olan ve olacak olan tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum. Yaklaşık 5 aydır aile boyu bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İtibarsızlaştırma ile karşı karşıyayız. Yargısız infazlarla ile karşı karşıyayız. Büyük bir yalan, iftira ile karşı karşıyayız. Bunlar beni yaralıyor. Ama yine de bu ülke için canımız feda olsun" dedi.
"BUNLAR BENİ YARALIYOR YİNE DE BU ÜLKE İÇİN CANIMIZ FEDA OLSUN"
Rüşvet ve yolsuzluk iddilarının itibarsızlaştırma olduğunu söyleyen Çağlayan, "Sözde bu yolsuzluk operasyonunda şahsıma atılan bir iddiada, benim makamımı, hatta özel kalemimi iş adamlarına tahsis ettiğimdir. Evet, ben bu iddiaları aynen kabul ediyorum. Bir itirafta da ha bulunuyorum. Sanayi odası başkanı olduğum dönemde de bakan olduğum dönemde de hatta istifam sonrasında milletvekili olduğum dönemde de kendim de çalışma arkadaşlarımı da bu ülkede çivi çakan taş üstüne taş koyan, Türkiye’nin ihracatına katkısı olan ve olacak olan tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum. Yaklaşık 5 aydır aile boyu bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İtibarsızlaştırma ile karşı karşıyayız. Yargısız infazlarla ile karşı karşıyayız. Büyük bir yalan, iftira ile karşı karşıyayız. Bunlar beni yaralıyor. Ama yine de bu ülke için canımız feda olsun" ifadelerine yer verdi.
"BAHSİ GEÇEN SAAT ŞAHSIM TARAFINDAN ALINMIŞ MAL BEYANIMA DA GİRMİŞTİR"
Saat iddialarına da yanıt veren Çağlayan, "Bahsi geçen saatin şahsım tarafından alındığını bedelini tarafımca alındığını söylemiştim. Ancak bu konuda bazıları yargısız infaz yaparak şahsımla ilgili yakışmayan ifadeler kullandı. Saat şahsım tarafından alınmış mal beyanıma da girmiştir" diye konuştu.
"GEÇİN BUNLARI BU İŞTEN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"
Umre ziyaretine ilişkin iddialara yanıt veren Çağlayan, "Rıza Sarraf’ın uçağı ile gittiğim konusuna gelince, siz insanların suçlu olup olmadığını nereden biliyorsunuz? Operasyon yapılırken siz de orada mıydınız? Ben en azından bilmiyorum. Söz konusu ziyaretimi bir acente tarafından gerçekleştirdim. Bedelinin de tarafımca ödendiğini belgelerle gösteriyorum. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur. Umre konusunun bu iddialar arasında yer almasının sebebi, bize inanan, güvenen aziz Türk milletini dini ve muhafazakar duygularını istismar etmek içindir. Geçin bunları bu işten size ekmek çıkmaz" açıklamasında bulundu.
"HERHANGİ BİR İDARİ SORUŞTURMAYA ENGEL OLMAMIŞIM"
Gana’dan gelen bir uçakta bulunan altınla ilgili iddialara da yanıt veren Çağlayan, "Gana’dan gelen bir uçakta bulunan altınla ilgili, gümrük idaresine gerekli belgeleri sunamadığı için bu durum, gümrük idaresince, tutanağa bağlanmıştır. Daha sonra eksik belgeler tamamlanmış, uçak Dubai’ye gitmiştir. İnsaf ve vicdan sahibi insanlara şunu belirtmek istiyorum ki, konuyla ilgili gerek gümrük gerek savcılıkta yapılan soruşturmalarda adım geçmezken, söz konusu iddia ile adımın ilişkilendirilmiş olmasıdır. Herhangi bir idari soruşturmaya engel olmamışım. Ortada bir liralık vergi kaçağı söz konusu değildir. Zira altın ithali, gümrük vergisi ve KDV’ye tabi değildir. Kaldı ki bu teşebbüsü yapanların benimle ilgisi yoktur" diye konuştu.
"ORTADA TİPİK BİR YARGISIZ İNFAZ SÖZ KONUSUDUR"
Çağlayan, "Geliyorum diğer bir yalana, Rıza Sarraf’ın İran’a yapmış olduğu ihracatlarda, Halkbank’ın komisyon oranlarının düşürülmesi ve ihracat yapılmasına kolaylık sağlandığı iddiasıdır. Ortada tipik bir yargısız infaz söz konusudur" dedi.

EGEMEN BAĞIŞ KÜRSÜDE

Eski AB bakanı Bağış hakkındaki iddiaları için şunları söyledi.
İtibarsızlaştırma kampanyası bu. Dersanelerle ilgili cümlelerimden dolayı, paralel yapı tarafından tehdit edildim.
Başbakanımızın dediği gibi, Allah düşmanının bile şereflisini versin.
Aradan geçen sürede herkes konuştu, biz sustuk.
Milletin kürsüsünde konuşmayı bekledik.
Artık susmayacağız.
Bize bu hain kumpası kuranlarla mücadele edeceğiz.
Ne farkip bir çelişkidir ki, bize irticacı yaftasını yapmaya çalışanlar, siyasi bir montaj üzerinden sorgulamaya başladılar.
20 yıllık arkadaşımlla olan sohbeti montajlayıp sundular, inancımı sorgulamaya çalıştılar.
Bizim imanımızı sorgulamak kimsenin haddi değildir.
Rıza Sarraf'ın 5 yıldır tanırım. Eşi aracılığıyla tanıştık. 3 kez rüşvet aldığım iddia ediliyor.
1. Babasına İtalya vizesi almak için 500 bin dolar aldığım söyleniyor. Onlar böyle bir başvuru yapmadı.
2. Herhangi bir ilçe belediyesi bu otelle ilgili bizi aramış diyemez. Çünkü aramadım.
3. Sarraf'ı eleştiren haberi engellediğim için 500 bin dolar aldığım söyleniyor. Rıza Sarraf aradı. Bir gazeteden arıyorlar, 1 milyon dolar istiyorlar. Yardım et dedi. Hüseyin Çelik'i aramak gerek dedim.
Hüseyin Çelik burada şahittir.
(Bağış'ın konuşma süresi bittiği için kürsüden ayrıldı)
MUAMMER GÜLER KÜRSÜDE

Aslında bu operasyon gizli değil. İtibarsızlıştırma operasyonudur. Soruşturmanın bekletilmesi de manidardır. Yargı görevlilerinin etkilenmesi amaçlanmıştır.
Bakanların "şüpheli" olarak adledildiği operasyondan yargının haberi yoktur.
Oğlumun ve diğer şüphelilerin ifadesi bile alınmadan, mali şube müdürü, 18 aralık tarihinde 309 sayfalık rapor hazırlanıyor. Hukuka aykırı.
Bu görevliler kendilerini hakim, savcı ve TBMM kürsüsüne yerine koyarak, kesin dille suç nitelemesi yapmışlardır. Bunu ancak TBMM yapar.
Ön yargıyla yapılmıştır.
Bu açık bir yolsuzluktur.
Niçin suç üstü yapılmamıştır. 17 Aralık'ta oğlum ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesi, malesef benim yaptığım görüşme ile avukat ile yapılan görüşme yok.
Bir bakanın ve savcının görüşmesini kim hangi yetkiyle dinler?
Ben hukuken ne olduğuna bakmam, içeriğe bakarım diyenlere cevabım olacak.
1. Savcı dosyayı ayıracak.
2. TBMM'ye bildirecek
3. Amirine bildirecek.
Benim veremeyeceğim hiç bir hesap yoktur. Komisyon kurulacak.
Güler'in konuşma süresi sona erdiği için kürsüden ayrıldı.
Gizli oylamaya sonrası 4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına karar verildi.

kaynak:posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bağış, Çağlayan, güler, konuştu, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar istifa etti CtrL Haber Arşivi 0 25 Aralık 2013 15:31
Muammer Güler: Güler: Ne canlı bomba ne yaralama var AngeL Haber Arşivi 0 21 Kasım 2013 20:34
Bakan Güler kızlı erkekli tartışması hakkında konuştu Violent Haber Arşivi 0 12 Kasım 2013 09:49
Egemen Bağış, Belçika'da Tümsiad'lı İş Adamlarına Konuştu Açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 20:08