IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 09:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seçilirsem Müslüman Kardeşler olmayacak




Mısır’daki 3 Temmuz 2013 darbesinin mimarı eski Genelkurmay Başkanı ve yeni Cumhurbaşkanı adayı Abdulfettah el Sisi, seçildiği takdirde devrik lider Muhammed Mursi’nin bağlı olduğu Müslüman Kardeşler Teşkilâtı’nın (İhvan) sonunun geleceğini ve bir daha Mısır’da var olamayacağını savundu.


Darbeci Sisi, “İhvan, Mısırlıların gözünden düştü. Bu sorun şahsımla ilgili değil. Bu düşünceyle tekrar barış olmayacak. İhvan, dini ve siyasi ahmaklık sorunu yaşıyor. Benim cumhurbaşkanlığı dönemim boyunca İhvan diye bir şey olmayacak” dedi. Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Sisi, bu açıklamasına gerekçe olarak İhvan’ın halka verdiği sözleri tutmamasını gösterdi. Geçen Temmuz ayından bu yana ülkede yasaklı olan, lider ya da destekçi 1400’ün üzerinde mensubunun tutuklu olduğu İhvan için Sisi, “Bu ülkenin insanlarını ve geleceğini korumak için kim bir adım öne çıkabilecek güçteyse gerekeni o kişi yapmalıydı” diye konuştu. Mısır’da milyonların kendisini desteklediğini söyleyen Sisi’ye göre, bu kadar güven kazanmasının nedeni iktidarla ilgilenmemesinden ileri geliyor.




2 suikast atlattım
Mursi’nin ardından Sisi ve yönetimi, ülkede yargı bağımsızlığını çiğnemek ve keyfi suçlama, mahkûmiyet kararlarına zemin hazırlamak ve basını sansürlemek gerekçeleriyle eleştiriliyor. CBC ve ONTV kanallarına konuşan Sisi, ayrıca Mursi’nin devrilmesinin ardından iki ayrı suikast girişimi atlattığını da açıkladı. Sisi, “Kadere inancım tam. Korkum yok” diye konuştu. Ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri 26-27 Mayıs’ta yapılacak.





İhvan’dan cevap
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Eşref Abdulgaffar, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdülfettah el-Sisi’nin İhvan’a ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Abdulgaffar A.A.’ya yaptığı açıklamada “Mısır Kralı I’nci Faruk’tan devrik lider Hüsnü Mübarek’e kadar ülkenin tüm cumhurbaşkanları gitti, geriye sadece İhvan kaldı” dedi.


hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kardeşler, müslüman, olmayacak, seçilirsem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sisi: Ben varken Müslüman Kardeşler olmayacak AngeL Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 11:11
Mübarek Müslüman Kardeşler'le masaya oturuyor Feronia Haber Arşivi 0 06 Şubat 2011 14:07
Müslüman Kardeşler: Örneğimiz Türkiye. Sevda Haber Arşivi 0 02 Şubat 2011 10:45