IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2014, 10:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soma'ya OHAL!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Manisa Valiliği, Soma'da tüm gösteri, protesto ve yürüyüşleri yasakladı. Polis ilçe girişinde otobüs ve otomobilleri durdurup, neden geldiklerini sordu. Bazı kişilerin Soma'ya girişlerine izin verilmedi. İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'den komando birlikleri gönderildi
Soma'da gerilimin önceki akşam artmasının ardından ilçede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Manisa Valiliği ise dün, ilçede yapılması beklenen tüm gösteri, protesto ve yürüyüşleri yasakladı.

İlçe girişinde Emniyet güçleri özellikle otobüsler ve Manisa dışından gelen otomobilleri durdurdu. Yolculara, neden geldikleri soruldu ve bazı kişilerin ilçeye girişine izin verilmedi. İlçenin Bergama-Kınık, Savaştepe ve Akhisar girişleri polis kontrolü altında tutuldu.

Kimlik kontrolü yapılırken, madenci yakınlarına yardım için gelenlere izin verildi ancak herhangi bir eyleme katılacaklar geri gönderildi. Gün boyunca Soma’nın içinde de hem sivil polis hem de Çevik Kuvvet geniş güvenlik önlemi aldı. Soma’da gösteri ve yürüyüşleri yasaklayan Valilik ise önceki günkü yürüyüşün Soma ve Manisa dışından gelen gruplarca yapıldığını öne sürerek şunları kaydetti:

PROVOKATİF

“Milletimizi derin acılara boğan elim maden ocağı kazasında kaybettiğimiz ve toprağa verdiğimiz vatandaşlarımızın acısı henüz tüm ağırlığıyla yüreklerimizde iken ve madende mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü esnada, kanuna aykırı olarak çoğunluğu Soma ve Manisa dışından geldiği değerlendirilen grupların cuma günü saat 17.30 sıralarında Soma ilçe merkezinde toplanıp yasaya aykırı olarak yürüyüşe geçtikleri görülmüştür. İl Emniyet Müdürü tarafından yaptıklarının yasaya aykırı olduğu ve dağılmadıkları takdirde zor kullanılarak dağıtılacakları belirtilip uzun süreyle uyarıda bulunulmuştur. Çoğunluğu dışarıdan geldikleri değerlendirilen bu kişilere yönelik tepki de göz önünde bulundurularak tüm kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşımızın kurtarma çalışmalarına odaklandığı bir zamanda bu eylemlerin provokatif yönü de göz önünde bulundurularak, dağılmayan gruba karşı kademeli olarak tazyikli su ve gaz kullanılmak suretiyle grup orantılı güç kullanılarak dağıtılmıştır. İçinde bulunduğumuz bu acılı ve hassas dönemde bu tür yasa dışı provokatif eylemlere bundan sonra da müsaade edilmeyeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KOMANDO GÖNDERİLDİ

Soma ilçe merkezinde tırmanan gerginlik ve çıkan olaylar sonrasında jandarma maden sahasında da güvenlik önlemlerini arttırdı. İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli’den komando birlikleri bölgeye gönderildi. Soma merkezinden madenin bulunduğu alana kadar yaklaşık 30 kilometre boyunca, belli aralıklarla kontrol noktaları kuruldu. Bu noktalarda yapılan kimlik kontrollerinde, madendeki kurtarma çalışmalarında görev alan kişiler ile basın mensuplarından başka kimsenin geçişine izin verilmedi. Madene sivil olarak ise işçilerin yakınlarından başka kimsenin geçişine izin verilmedi.

Banu ŞEN - Turan GÜLTEKİN/ HÜRRİYET

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ohal, somaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül ve Çiçek Soma'da yaSmin Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2014 14:31
Erdoğan Soma'da Elysian Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 14:18
İnternet haberciliğinde OHAL dönemi! yaSmin İnternet Dünyasından Haberler 0 13 Mart 2014 14:49
OHAL araması AngeL Haber Arşivi 0 21 Şubat 2014 13:49