IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2014, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternet haberciliğinde OHAL dönemi!




'Amerika'nın Sesi - Türkçe'nin internet sayfasında manşetten verilen haberde, Türkiye'de internet haberciliğine yönelik yapılması planlanan düzenlemeler, 'İnternet haberciliğine kontrol geliyor' başlığıyla verildi
Amerika'nın Sesi Türkçe internet sitesindeki manşet haber şöyle:

Türkiye’de internet ortamında haber yayıncılığını kontrol etmeyi amaçlayan kanun tasarısı, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıda, internet haber siteleri için savcılıkça iddianame hazırlanması halinde henüz iddia aşamasında basın kartları veya resmi reklam-ilan iptali öngörülmesi dikkat çekti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

GAZETE VE DERGİLER GİBİ 'SÜRELİ YAYIN' SAYILACAK

AKP Hükümeti, 5187 sayılı Basın Kanunu kapsamına internet haber sitelerini de alacak 15 maddelik yasa tasarısı hazırladı. Meclis Başkanlığı’na bugün (dün) akşamüstü sunulan tasarı yasalaştığında, Türkiye'deki internet haber siteleri de artık gazete ve dergiler gibi süreli yayın olarak değerlendirilecek.

'SORU İŞARETLERİ YARATTI'

Tasarı aslında özellikle sarı basın kartı gibi haklardan yararlanma talebindeki internet haber siteleri açısından uzun süredir beklenmekteydi. Ancak tasarı zamanlaması itibariyle Şubat ayında internet ortamını düzenleyen 5651 sayılı yasada sansür koşullarını genişleten düzenlemeler yapıldıktan hemen sonra sunulmasıyla soru işareti yarattı.

'TEKZİP METNİ 1 HAFTA YAYINDA KALACAK'

Tasarıya göre, internet haber siteleri artık yazılı basın hangi cezalandırma süreçlerine tabii ise aynı hükümler uyarınca cezalandırılacak. Ancak ‘tekzip’ açısından ise internet haber siteleri için özel bir hüküm uygulanacak. Yazılı basında cevap veya düzeltme hakkı niteliğindeki açıklamalar sadece 1 gün yayınlanıyor. Ancak tasarı uyarınca internet haber siteleri ‘tekzip’ metnini 1 hafta boyunca yayınlamak durumunda olacak.

İDDİANAME AŞAMASINDA BASIN KARTI VE BASIN-İLAN YAPTIRIMI

Tasarıdaki en dikkat çekici düzenleme ise, 7’nci maddede yer alıyor. Buna göre, internet haber siteleri için künye bilgisi başsavcılığa gerçek şekilde verilmezse veya içerikte ilgili yasal düzenlemelere aykırı hususlar varsa savcılık tarafından iddianame hazırlanması öngörülüyor. Ancak ilginç nokta, hazırlanacak iddianame örneğinin savcılık tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Basın-İlan Kurumu’na gönderilmesi isteniyor. Böylece henüz iddianame aşamasında, internet haber sitelerine, basın kartı ve resmi reklam-ilan iptali gibi yaptırımlar uygulanabileceğini hükme bağlıyor.

6 AY BOYUNCA SAKLAMA ZORUNLULUĞU

Tasarıyla internet haber sitelerine kendi içeriklerini 6 ay boyunca saklama da zorunluluğu getiriliyor. Eğer savcılık herhangi bir soruşturma için talepte bulunursa site yönetimi haberlerini artık yayınlandığı biçimiyle savcılığa iletmek zorunda da olacak.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dönemi, haberciliğinde, ohal, ınternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
OHAL araması AngeL Haber Arşivi 0 21 Şubat 2014 13:49
Ergenlik Dönemi Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:35
Menopoz dönemi cLaS Kadın Sağlığı 2 18 Temmuz 2012 22:02
Türkiye’de İnternet Hukuku ve İnternet Davaları NucLeaR Bilişim Hukuku 0 07 Ocak 2009 00:52