IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2014, 14:10   #1
Absinthe
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Iraklı aşiret liderleri: Asıl tehlike maliki..




Iraklı alim ve aşiret liderleri, ülkedeki son gelişmelerin IŞİD'den değil Başbakan Nuri El Malki'nin zulmünden kaynaklandığını kaydetti. Maliki'nin Sünni Müslümanlara karşı, Şii milisler aracılığıyla uyguladığı zulme dur demek için halkın ayaklandığını söyleyen Irak Halk Hareket Sözcüsü Dr. Muhammed Taha Hamdun, "Terörizmin en büyük temsilcisi Maliki'dir. Zulmün başında o geliyor. Şii milisler ve İran destekli milisler arasında kalmak istemiyoruz. Bunlar IŞİD gibi yeni terör örgütleri doğuruyor. Biz öncelikle Maliki hükümetinin terörizmini durdurmak istiyoruz." diye konuştu.

"SÜNNİLERİN VARLIĞI YOK EDİLİYOR"
Hamdun, Maliki tarafından tutuklattırılan kişilerin yüzde 90'ının Sünni Müslümanlardan oluştuğunu belirterek, "Toplumun önde gelen şahsiyetlerine, halk hareketi önderlerine ve tüm Sünni'lere karşı acımasız saldırılar, katliamlar ve tutuklamalar oluyor. Tam anlamıyla mezhepçilik anlayışıyla yapılıyor. Devlet kurumlarında Arap sünnilerin varlığı yok edildi." ifadelerini kullandı.

"FARKLI AMAÇLAR BİZİ BAĞLAMAZ, HAKKIMIZ İÇİN UĞRAŞIYORUZ"
Maliki medyasının Irak Halk Hareketi'ni terörist gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Hamdun, "Sünni Müslümanlar, Araplar, Kürtler ve Türkmenler, halk hareketinin terör faaliyeti olmadığını biliyor. Başka örgütlerin farklı amaçları bizi bağlamaz. Biz hakkımız için uğraşıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

"MEDYADA TEK YER ALAN IŞİD TERÖRİZMİ"
Irak Halk Hareketi'nin Bağdat Sözcüsü Dr. Munir Al-Obaidi de sadece IŞİD terörizminin medyada yer aldığını, Maliki ve silahlı Şii milislerinin yaptığı zulümlere ise değinilmediğinden yakındı. 3 bin kişilik örgütlerin bölgeye hâkim olmasının imkânsız olduğunu dile getiren Dr. Munir, IŞİD'in halifelik ilanı ile ilgili ise "Örgütün bu ilanı bizi ilgilendirmez. Bizim alakamız yoktur. Şunu belirteyim ki Sünni bölgeler sadece bizim elimizde olacak." sözlerini kullandı.

"MALİKİ, BİR AN ÖNCE DURDURULMALI"
Sünni Müslümanların amacının Başbakan Nuri El Maliki'nin zulmüne son vermek olduğunu belirten Dr. Muhammed Taha Hamdun, Sünnilerin 'gerçek milli bir hükümet kurmak ve Sünnilerin kendi bölgelerinde anayasa ve kanunlar çerçevesinde kendi kendilerini yönetmelerini istiyoruz' sözlerine yer verdi. Hamdun, Maliki'nin bir an önce durdurulması gerektiğini ve hızlı bir şekilde koalisyon kurulması gerektiğini söyledi.

"TÜRK REHİNELER YAKINDA SERBEST BIRAKILABİLİR"
IŞİD militanları tarafından rehin alınan Başkonsolos Öztürk Yılmaz'la birlikte 49 kişi hakkında da açıklama yapan Irak Halk Hareketi Sözcüsü Dr. Muhammed Taha Hamdun, "Gerekli yerlerle iletişim halindeyiz. Rehineler yakında serbest bırakılır diye umut ediyoruz. Bunun için adım adım çalışıyoruz. Sünni bölgelerde tutuklama istemiyoruz." dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asıl, aşiret, iraklı, liderleri, maliki, tehlike


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşiret Mektebi -Mekteb-i Aşiret-i Hümayun Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 14:15
Eliaçık: Asıl tehlike muta nikahlı evlerde Violent Haber Arşivi 0 08 Kasım 2013 09:47
Maliki'den Türkiye'ye tehdit PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 12:10
Maliki’de Hayz Ve Nifas efLatun Tarih 0 09 Kasım 2011 01:30