IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2014, 20:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurşit Güneş: Türkiye IŞİD'e karşı mücadele etmek istemiyor




CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, ABD önderliğinde terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülecek mücadelede Türkiye'nin sessiz kaldığını belirtti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DERİNCE (Kocaeli), (DHA) - Güneş, teröristlerin Türkiye'ye 3 noktadan rahatça giriş çıkış yaptığını, hastanelerde tedavi gördüğünü ileri sürdü. Güneş, Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele etmek istemediğini söyledi.

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan Hurşit Güneş, temelde Ortadoğu'da Sünni bir devlet kurmayı amaçlayan IŞİD'in yok edilmesi için ABD'nin açıkladığı planda kara harekatı olmadığını, sistematik hava harekatı ve terör örgütüne karşı savaşan peşmerge

ve Bağdat hükümetine desteği içerdiğini söyledi.

IŞİD'e karşı mücadele planında Türkiye'nin katılamayacağı hiçbir şey olmadığını kaydeden Hurşit Güneş, "Nitekim bu hafta genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu söyle bir şey dedi. 'Eğer bir koalisyon oluşursa ve bütün insani değerleri paylaşan ülkeler demokratik, özgürlükçü ülkeler bir araya gelir ve IŞİD terör çetesini bölgeden def etmeye çalışırsa biz buna katılmaya hayır demeyiz' dedi. Yani hükümet öyle bir karar alırsa buna muhalefet etmeyiz dedi. Ama hükümet bir taraftan 'destekliyorum' diyor ama katılmıyor. Bir taraftan da imza atmıyor. Bu çeşitli davranışın da açıklanması 49 diplomatımızın orda IŞID tarafından rehine tutulması" dedi.

IŞİD'in Musul Konsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 Türk vatandaşının 3 aydır teröristlerin elinde olduğunu kaydeden Hurşit Güneş, "Neden Türkiye bu konuyu tartışamıyor? Neden hükümeti eleştiremiyoruz? Bunlar ölü mü, diri mi? Bunlar sağ mı yoksa yaralı mı? Ne durumdalar hiçbir şey bilmiyoruz. Bu 49 kişiyi bahane edip her gün değil her saat bu bölgede insanların başlarının kesilmesi, küçük çocukların kız çocuklarının kiminin öldürülmesi kiminin teröristlere zevce olarak verilmesi bu Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değil" diye konuştu.

TÜRKİYE SINIRI NEDEN KAPATMIYOR?

IŞİD teröristlerinin Türkiye'den 3 noktadan bölgeye geçtiklerinin bilindiğini anlatan Hurşit Güneş, şöyle dedi:

"Türkiye neden sınırını kapatmıyor? Bakınız Türkiye hiçbir şey yapmasa bu sınırı kapatabilir ve bu teröristler oraya geçmeyebilir.

Biliyoruz ki bu teröristler o sınırı geçiyor ve zaman zaman yaralandıklarında Antep, Urfa'daki hastanelerde tedavi görüp tekrardan savaşa gidiyorlar. İnsan öldürmeye gidiyorlar. Bu hükümet bunu niye engellemiyor. Bu hükümet anlaşılıyor ki IŞİD'e karşı mücadele etmek istemiyor. Bir bahanesi var, 49 kişiyi oraya misafir olarak yollamış. Onların sağ salim olduğunu biliyor ve IŞİD'e karşı hiçbir operasyona katılmıyor."

"TÜRKİYE İKİ YANLIŞI BİR ARADA YAPTI"

Hurşit Güneş, hükümetin yanlış politika izlediği görüşünü de savunarak, "Ezidilerin durumunu biliyor Türkiye. Türkmenlerin durumunu biliyor. Erbil, Kerkük'teki kamplarda Türkmenler var.Bu hükümet Irak'taki Türkmenlere Şii mezheplerinden dolayı mı elini uzatmadı? Çok ayıp ve öyleyse kınıyoruz" dedi. Türkiye'nin iki yanlışı bir arada yaptığını kaydeden Güneş, şunları söyledi:

"Türkiye iki yanlışı bir arada yaptı. Biz Osmanlı dönemi dahil sınırlarımız dışında hiçbir örgütü silahlandırmamışızdır. Bunu ilk kez Erdoğan ve Davutoğlu yaptı. Bu silahların Reyhanlı ve Cilvegözü'nden geçtiğini biliyoruz. Özgür Suriye Ordusu adı altında bir muhalefet ordusunu Türkiye desteklemeye çalıştı. Türkiye'nin verdiği silahlar daha sonra tamamen IŞİD'in eline geçti. ABD sıklıkla Türkiye'yi uyardı. Türkiye 'silahı vereyim de nasıl verirsem vereyim' dedi. Davutoğlu 'Esat biran önce gitsin' diye bağırdı. Şu anda Türkiye'de 1 milyon 300 binin üzerinde Suriyeli var ve bunlar da geri dönecek durumda değil."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etmek, güneş, hurşit, istemiyor, iŞİde, karşı, mücadele, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye IŞİD'e karşı harekata katılmıyor Seth Haber Arşivi 1 11 Eylül 2014 18:54
FT: Türkiye IŞİD'e karşı sınır kontrolünü sıkılaştırıyor Seth Haber Arşivi 0 04 Eylül 2014 12:02
IŞİD'e üç koldan karşı taarruz Seth Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2014 16:18
Zihnimizdeki Düşmanları Alt Etmeden, Gerçek Sorunlarla Mücadele Etmek İmkansız Sue Kişisel Gelişim 0 16 Temmuz 2012 21:01
Yılmamak .. mücadele etmek.. SweetLand Genel Paylaşım 1 25 Ağustos 2008 15:47