IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2014, 11:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD dahil terörle ortak mücadele




Erdoğan’ın uçağa binmesine saatler kala iki ülke terörle mücadele konusunda ortak strateji yürütmesi konusunda anlaştı. Mücadele sadece IŞİD’le değil, Suriye ve Irak’ta PKK dahil tüm terör örgütleriyle olacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, BM zirvesi için ABD’de bulunan Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmek üzere uçağa binmesine saatler kala gerçekleştirdikleri görüşmede, iki ülkenin terörle mücadelede ortak strateji yürütmesi ve sadece IŞİD değil, Suriye ve Irak’ta PKK dahil terör örgütleriyle ortak mücadele etmesi konusunda mutabakata vardı.
Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Hotel Peninsula’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile gerçekleştirilen toplantı öncesi Başkan Obama Erdoğan’ı aradı. Obama, “Burada uzun boylu konuşamadık. Gitmeden önce en azından telefonla arayıp sesinizi duymak istedim. Biden ile görüştüğünüz için teşekkür ederim” dedi.
Obama’nın telefonu sonrası, Erdoğan ile Biden’in görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrasında iki ülke arasında teröre karşı ortak strateji ve ortak mücadele başlıklarında görüş birliğine varıldı. Ortak stratejinin boyutları ise Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmesinin ardından hükümet ve güvenlik bürokrasisi ile yapacağı toplantılar sonrasında netleşecek. Ancak mutabakat sağlanırken ABD’nin Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona aktif destek vermesi, Türkiye’nin de sınırda güvenlik hattı oluşturularak, buranın uçuşa yasak bölge ilan edilmesine yönelik ısrarlarını ve pozisyonlarını korudukları bildirildi.
Görüşmenin Biden ile yapılan kısmında Erdoğan’ın ayrıca Suriye’de Esad’ın iktidarı bırakması, demokratik bir yönetime geçilmesi gerektiğini ve demokratik bir yönetim oluşturma zorunluluğunu ısrarla dile getirdiği bildirildi. Buna göre, Türkiye ve ABD, mutabakat doğrultusunda somut talepleri de değerlendirerek ortak mücadele yöntemlerini netleştirecek. Erdoğan ile Obama’nın önümüzdeki süreçte yakın temas içinde olmaları konusunda da mutabık kaldıkları ifade edildi. Erdoğan’ın IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye’nin askeri ve siyasi üzerine düşen adımı atacağını açıklamasının ardından ABD yönetimi ile görüşme üstüne görüşme gerçekleşti. Erdoğan ile Obama’nın ilk teması Obama’nın BM zirvesine katılan liderlere verdiği resepsiyonda yüz yüze gerçekleşmişti. Görüşmede IŞİD ile ilgili son gelişmeler ele alınmıştı. Ayrıca ikili Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirmişti.

Obama gitmeden aradı
İkinci görüşme ise dün telefonla gerçekleşti. ABD Başkan Yardımcısı Biden, dün New York’tan ayrılmasına saatler kala Erdoğan’ın kaldığı The Peninsula oteline geldi. Biden’in talebi doğrultusunda gerçekleşen görüşme öncesi Obama ile sürpriz biçimde telefonla görüşüldü. Erdoğan’ı arayan Başkan Obama, “Burada uzun boylu konuşamadık. Gitmeden önce en azından telefonla arayıp sesinizi duymak istedim. Biden ile görüştüğünüz için teşekkür ederim” dedi. Görüşmede iki liderin, IŞİD dahil olmak üzere bölgedeki PKK dahil terör örgütleriyle ortak mücadele yürütmesi konusunda mutabakata vardıkları, iki ülkenin ortak bir stratejiyle çalışması konusunda görüşbirliği oluşturdukları bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama’nın önümüzdeki süreçte de yakın temas içinde olmaları konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi. Erdoğan ile Biden’ın görüşmesi, Obama’nın telefonla katıldığı kısımdan sonra da devam etti.

Türkiye’de netleşecek
Buna göre, Erdoğan, Türkiye’ye dönüşünde hükümet ve güvenlik bürokrasisiyle biraraya gelerek, Ankara’nın tutumunu netleştirecek. Ancak Erdoğan’ın, Obama ile görüşmesinde Türkiye’nin sınır hattında güvenlikli bölge oluşturulması ve bölgenin uçuşa yasak alan ilan edilmesi konusundaki ısrarını sürdürdüğü, ABD’nin de buna karşılık, Türkiye’nin koalisyona aktif destek vermesi gerekliliği konusundaki pozisyonunu değiştirmediği bildirildi.
Somut talepler ve değerlendirmelerin ardından ortak mücadele stratejisinin bütün boyutları da netleştirilecek.



Özel davet almıştı
Erdoğan’a IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye’nin askeri ve siyasi üzerine düşen adımı atacağını açıklamasının ardından özel davet jesti de gelmişti. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın başkanlığında yapılan “Yabancı Savaşçılar” konulu BM Güvenlik Konseyi Toplantısına çağrılmıştı. Normalde Güvenlik Konseyi üyesi olmayan ülkelerin katılamadığı toplantıya, Türkiye, özel davetle katılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dahil, iŞİd, mücadele, ortak, terörle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Terörle Mücadele PassioN Haber Arşivi 11 03 Şubat 2010 18:08
Terörle Mücadele PassioN Haber Arşivi 6 24 Ekim 2009 22:10
Terörle mücadele ama nasıl? Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2009 15:16
Hakkari'de terörle mücadele Collettivo Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2008 12:49