IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2014, 02:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD’ye misliyle karşılık veririz




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin anti-damping kapsamında Türk ürünlerine engel koyması durumunda, misliyle karşılık vereceklerini söyledi. Zeybekci, Türkiye’nin ABD ile bugüne kadar hep stratejik ortak olduğunu belirterek, “ABD ile hiç ekonomik ortak olamadık. ABD bizimle stratejik, derinlikli, yüksek ortak oldu, NATO müttefiki oldu ama iş ekonomik ortaklığa gelince başkalarıyla oldu” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Zeybekci, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile görüşmelerindeki Gündemin sorulması üzerine, gündemin birinci gündem maddesinin TTIP olacağını belirterek, şöyle dedi:

‘Rahatsız edici gelişmeler’
“Anti damping soruşturmalarında Türkiye’yi rahatsız eden gelişmeler var. Kendilerini uyardık. Türk ürünlerine 1 rakamıyla engel koyarlarsa, biz 3 rakamıyla engel koyacağız. Bunu resmi olarak da söyledik. Bunda mütekabiliyet olacak. Derinlikli ortaklıkların ekonomik menfaatler zemininde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. ABD ile ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Bunun için de ekonomik bir ortaklık seviyesine doğru gitmek istiyoruz.”
Zeybekci, “Avrupa Birliği’ne Üyelik ve Gümrük Birliği Süreçlerinde Ortak Tutum ve İşbirliğine Yönelik Protokol” imza töreninde yaptığı konuşmada, AB’nin son dönemde 3’üncü ülkelerle serbest ticaret anlaşması (STA) imzalamada son derece iştahlı davrandığını bildirerek, büyük ekonomilerle imzalanan STA’lardan ötürü Türkiye’nin tedirginliğine işaret etti.

‘İtirazımızda haklıyız’
AB’nin 3’üncü bir ülkeyle STA imzaladığında, sözkonusu ülkenin AB ile elde ettiği tüm hakları Türkiye’den de elde ettiğini vurgulayan Zeybekci, Türkiye’nin bunun karşılığında hiçbir şey elde edemediğini kaydetti. Zeybekci, AB ile ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) görüşmelerinin 2015 sonunda bitirilme ve 2017’de uygulama planlarına atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı:
“Bu yılın başından itibaren AB ile Gümrük Birliği’ndeki haksız yapının görüşmelerine başladık. Türkiye’nin bu itirazında haklı olduğunu dokümanlara geçirdik. Anlaşmanın ‘upgrade’ edilmesi yönünde anlaştık. Dünya Bankası da bu konuda kapsamlı bir rapor hazırladı ve raporunda bizi haklı buldu. Bu çerçevede Gümrük Birliği’nin güncellenmesi noktasında çalışmalar başlatıldı. Bunların Avrupa Birliği Bakanlığının genel kapsamın içindeki çalışmalar olduğunu biliyoruz. Biz bu konuda iki ayrı bakanlık olarak birlikte adeta tek bir bakanlık gibi çalışmamız gerekiyor.”


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd’ye, karşılık, misliyle, veririz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merkel: Dinleme konusunda bilgiyi gerekirse parlamentoya veririz yaSmin Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2014 20:26
Türbana taviz veririz System Haber Arşivi 0 08 Eylül 2010 15:45