IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 16:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mahmur'da IŞİD'e karşı hendekli önlem




Irak'ın Musul kentine bağlı Mahmur ilçesi çevresine, yeni IŞİD saldırılarına karşı hendekler kazılarak güvenlik önlemleri artırıldı.


Kuzey Irak’ın Erbil kentine 77 kilometre mesafede bulunan ve geçen Ağustos ayında bu ilçeye saldıran IŞİD’ın elinden dört gün sonra geri alınan Mahmur, sıkı şekilde korunmaya başlandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İlçenin girişinde Peşmerge ve PKK’lıların ortak kontrol noktaları bulunurken, Mahmur ilçe merkezini Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı güçler koruyor. 1990’lı yıllarda Türkiye’den göç edenlerin yerleştirildiği mülteci kampını ise PKK güçleri koruyor. Gazetecilerin alınmadığı Mahmur Kampı’nda yaşayan ailelerin de IŞİD tehlikesinin atlatılmasının ardından geri döndükleri belirtildi.

Mahmur’un Musul çıkışı ve çevresindeki stratejik noktaların korumasını ise Irak ordusunun Kürtlerden oluşan birliklerinin sağladığı görüldü. Mahmur’un en yakın noktalarında IŞİD’in elinde bulunan sekiz köy olduğunu belirten güvenlik güçleri, bu köylere en yakın mevzilerde ise Irak ordusu ve peşmerge güçlerinin görev yaptığını kaydetti. Musul’u Mahmur’a bağlayan karayolu üzerine kum tepesinden koruma mevzisi oluşturulurken, Irak ordusunun burada IŞİD’e en yakın mevzilerde görev yaptığı görüldü.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MAHMUR’UN ÇEVRESİNE HENDEKLER KAZILDI

Musul’u ele geçirmesinin ardından IŞİD saldırılarına karşı daha önce Erbil ile Musul arasındaki stratejik noktalara Kürt yönetimi tarafından hendekler kazılmıştı. Mahmur’da bulunan mülteci kampının çevresine de aynı hendekler kazılırken, bu kez hendekler daha da genişletildi. Mahmur’un ilçe merkezinin dört bir yanına askeri mevziler yapılırken, ilçenin etrafına hendekler kazıldı. Mahmur’un etrafına kazılan hendeklerin IŞİD’in bomba yüklü veya zırhlı araçlarla ilçe merkezine girişinin önlenmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.

IŞİD tehlikesinin atlatılmasının ardından göç eden sivil halk da ilçeye dönmeye başladı. Dört gün boyunca IŞİD’in elinde kalan ilçe merkezinde hayat kaldığı yerden devam ederken, çarşıda bulunan işyerleri de yeniden açıldı. IŞİD’in çıkarılmasının ardından şehre dönen ve ilçe merkezinde askeri malzeme satan Hasan Resul ise döndüğünde işyerinin yağmalandığını gördüğünü söyledi. Resul, "Mahmur’a geldiklerinde işyerlerimizi kapatıp gittik. Geri geldiğimde camlarım ve kapılarım kırılmıştı. Bütün askeri malzemelerimi çalmışlar" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRAK ORDUSU SIK SIK OPERASYON YAPIYOR

Mahmur’un çıkışında bulunan mevzilerde görev yapan Irak ordu birlikleri de IŞİD mensuplarının sızma yapmasına karşılık bölgede sık sık operasyon yapıyor. Mahmur çevresinde IŞİD’in elinde bulunan köylere en yakın noktadaki peşmerge birliklerinin komutanı Yarbay Mahmut Şabak, bölgedeki durumu DHA muhabirine anlattı. IŞİD’in eski gücünün kalmadığını ifade eden Yarbay Şabak, "Peşmerge savunmada değil saldırı pozisyonundadır. İŞİD’in peşmergeye saldıracak kuvveti kalmadı ve çok zayıfladı. Karşı köylerde duruyorlar. Burada halka zulüm ediyorlar, halkın malını talan ediyorlar, halkın evini yıkıyorlar ve köylere TNT patlayıcı döşüyorlar. Bu korktuklarına delaletidir" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hendekli, iŞİde, karşı, mahmurda, Önlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev kazalarına karşı 14 önlem N999 Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Mart 2012 15:07
Aldatmaya karşı alınacak en kesin önlem Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Şubat 2010 12:38
spam karşı önlem GemLik Unreal IRCd 1 29 Aralık 2007 17:31