IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınırda bu kez bir çocuk vuruldu




Kobani'deki çatışmalar kızıştı, taraflar artık adeta göğüs göğüse savaşıyor. Bugün sınırın Türkiye tarafından da çok hareketli dakikalar yaşandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Önce bir uçaksavar mermisi düştü. Ardından Suriye tarafından atılan bir havan topu mermisi, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Atmanek mahallesinde bir eve isabet etti. Olayda 4 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde 3 mahallenin boşaltılmasına ve bu bölgedeki okulların ikinci bir emre kadar tatil edilmesine karar verildiğini bildirdi. Sınıra zırhlı araçlarla takviye yapıldı.

Akşam saatlerinde ise Türkiye'ye sığınan Suriyeli bir çocuk Suruç'ta, ayağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı. Çocuğa ilk müdahaleyi askerler yaptı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sınırda hareketli bir gün yaşanıyor... Bugün önce bir uçaksavar mermisi Türkiye topraklarına düştü. Öğle saatlerinden itibaren çatışmaların şiddetlendiği Suriye’nin Kobani tarafından saat 13.20’de atılan bir havan mermisi, sınırı aştı ve 2 kilometre mesafedeki Suruç’un Atmanek Mahallesi’nde bir evin duvarına isabet ederek patladı. Merminin, Suriye tarafında bir duvarı delip geçerek, Polat'a ait evin bir köşesinden girip diğer köşesinden çıktığı görüldü. Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlardan, evde bulunan 4 kişiyi yaraladı.





3 MAHALLE BOŞALTILDI, OKULLAR TATİL

"Değerli eşyalarınız alıp kapıları kitleyerek köyü boşaltın"

Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan eski Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ve Büyükkendirli ile Murşitpınar mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyelerin biran önce yapılmasını istedi. Zırhlı araçlardan da sık sık " Değerli eşyalarınız alıp kapıları kitleyerek köyü boşaltın" şeklinde tahliye kararı duyuruldu.

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi.

Vali İzettin Küçük "Ayrıca sınır bölgesinde Kobani'nin karşısında bulunan köylerdeki okulları ikinci bir emre kadar gelişmelere bağlı olarak tatil ettik. Senaryolarımız hazır. Gelişmelere bağlı olarak hareket tarzımızı belirleyeceğiz" dedi. Köylerde yaşayan insanların yerleşeceği mekanlarla ilgili bir sorun bulunmadığına işaret eden Küçük, buradaki kişilerin akrabalarının yanına yerleşmeyi planladığını ama isteyenler için yapımı yakın zamanda tamamlanan okulları kullanacaklarını anlattı.


Vali Küçük, insanları sınır hattından uzak durmaları yönünde uyararak, şöyle konuştu:

"Karşıda bir savaş var. Tepelerde de olsa insanların bulunmamaları gerekiyor. Çünkü havan topu düşebilir veya uzun menzilli silahların mermileri gelebilir. Vatandaşlarımızdan ricamız, güvenli bölgelere çekilsinler. Güvenlik güçlerimiz sınır etrafında gerekli güvenlikleri almış durumda."

SINIRA TAKVİYE YAPILDI

Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

BİR ÇOCUK VURULDU, 2 HAVAN MERMİSİ DAHA GELDİ

Suriye'deki çatışmalardan kaçan Müslim ailesinin 9 yaşındaki çocuğu Şirvan, ailesiyle geldiği Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında ayağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı. İlk müdahalesi olay yerindeki Mehmetçik tarafından yapılan çocuk, daha sonra Suruç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan iki havan mermisinin ise Mürşitpınar Sınır Karakolu yakınındaki boş bir araziye düştüğü görüldü.








 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, bu, cocuk, kez, sınırda, vuruldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9 yaşındaki çocuk başından gaz fişeğiyle vuruldu yaSmin Haber Arşivi 0 01 Eylül 2014 01:35
350 tır sınırda bekliyor! AngeL Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2014 10:20
Sınırda ABD radarı Feronia Haber Arşivi 0 01 Kasım 2011 09:57
12 Yaşındaki Çocuk, Polisin Kovaladığı Şüphelinin Açtığı Ateşle Vuruldu Kralice Haber Arşivi 0 17 Kasım 2008 09:23