IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 01:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bingöl bilerek seçilmiş bir yer




Bingöl’de iki polisin saldırıda şehit edilmesi, kentteki durumu da tartışmaya açtı. Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, saldırının kenti teröre çekmek amacıyla bilinçli düzenlendiğini savunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bingöl’de iki emniyet mensubunun şehit edilmesine ilişkin, “Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin çağrısına bölgede riayet etmeyen tek il Bingöl’dü. Bingöl, halkının inanç yapısından kaynaklı bu tip olaylara riayet etmemiştir. Bu olay, bilinçli şekilde yapıldı. Bingöl seçilmiş bir yer” dedi. Sözen, saldırganların araç değiştirdiğini, olayda kullandıkları araçla, vuruldukları aracın aynı olmadığını ileri sürdü. Sözen, Bingöl’de iki emniyet mensubunun şehit olduğu saldırının ardından kentte yaptığı incelemeleri ve korucuların sorunlarını Milliyet’e anlattı. Sözen, şunları söyledi:

BİLİNÇLİ YAPILDI: Niye Bingöl’de yapıldı bu olay? Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin çağrısına bölgede riayet etmeyen tek il Bingöl’dü. Bingöl, halkının inanç yapısından ve devlete olan bağlılığından kaynaklı bu tip olaylara riayet etmemiştir. Bu olay, ‘Madem siz kepenkleri kapatmıyorsunuz, biz de Bingöl halkını terörle anılır hale getiririz’ denilerek bilinçli bir şekilde yapıldı. Bingöl seçilmiş bir yer.

GÜNDEM SAPTIRMAK: Vurulan teröristlerin 3’ünün PKK’nin dağ kadrosunda, diğerlerinin şehir yapılanmasında olduğu açıkken burada devleti suçlamaya çalışmak Gündem saptırma amaçlıdır. Emniyet müdürümüz, esnafın ve vatandaşın sokak olaylarına destek vermediği için vatandaşlara teşekkür ziyareti yaparken, bu olay yaşandı.

ARAÇ DEĞİŞTİRDİ: Olayı yaptıkları araç ile vuruldukları araç aynı araç değil. Bingöl’de Kültür Mahallesi dediğimiz bir bölgeye kaçmışlar, orada da aracı değiştirdikten sonra, çözüm sürecinin yarattığı rehavetten yararlanarak kimse yolları kontrol etmiyor mantığıyla Genç’e hareket etmişler. 10 dakikalık bir yol ama araç değiştirdikten sonra, yanlarına da değişik kişileri almak suretiyle kaçmışlar. Ailesinin PKK’ya müzahir olduğu belirlenen, devletin ekmeğini yiyen bir kamu görevlisinin silahlı örgüt mensuplarıyla aynı araçta olmasını nasıl izah ediyorlar? Ergenekonvari olaylara benzetme çabalarına inanmıyor halkımız.

İKİ KORUCUMUZ KAÇIRILDI: Korucular çözüm sürecinin en mağdur kesimi oldu. Geldiğimiz noktada biri Elazığ/Arıcak’ta (Sıtkı Yazar), diğeri de üç hafta önce Bitlis’te (Nihat Çakrak) olmak üzere iki köy korucumuz örgüt tarafından esir alınmıştır. Başbakanımıza mektup gönderdim. Geçen hafta Aile Bakanımıza, Musul’da yaşanan sevinci, iki korucu ailemizin eşlerinin de yaşamak istediğini söyledim. Kobani eylemlerinde korucularımıza yönelik tahrikler yapılmasına karşın, korucularımız nöbet mevzilerinden dışarı çıkmayarak sağduyularını korumuştur.

4,5 MİLYON dolar ZARAR: Çözüm süreciyle huzur ve asayiş olaylarının ayrı tutulmasını savunduk. Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyla ilgili askerin ve polisin görev alanlarını genişletecek, teröre karşı müdahale edilebilecek şekilde kendilerine korumaları yönünde bir karar çıkması yüksek bir ihtimaldir. Bölgede 4,5 milyon dolar gibi bir zarardan bahsediliyor. Halka ve devlete verilen zararların zarar veren kişilerden tazmin edilmesi gerekir.

TEMSİL ETMİYOR: HDP’ye mensup milletvekillerinin Zaza halkını, Kürt halkını temsil etmediğini düşünüyoruz. Bölgedeki olayların daha da yüksek dozda olacağını, çatışmasızlık ortamının bozulacağını düşünüyorum. Çözüm süreci iki taraflı yürütülmelidir. Askerimizin, polisimizin iyi niyetini suiistimal edenlere karşı zaaf içine girmemek lazım. Burada asıl sorumluluk içinde olması gereken HDP’dir.

SÖZLÜ TELKİN: Koruculara yazılı olarak “Terörle müdahale etmeyeceksiniz” emri verilmedi ama sözlü emirlerin verildiği, çözüm sürecine zarar getirecek olaylardan uzak durun telkini geldiğini biliyoruz.

Emeklilik yaşı 45’e çekilsin

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların koşullarının olumsuzluğundan da yakınarak şunları söyledi:

“Çözüm sürecinin iki silahlı tarafı, dağdaki örgüt mensupları ve koruculardır. Dağlarımızda örgüt mensupları dolaştıkça, korucuların desteğini devletten çekmesini istemek olmaz. Şartlar bu şekildeyse koruculuk yapmak istemiyoruz. Çözüm süreci varsa, korucularımız öldürüyorsa, korucularımızın eli kolu bağlıysa... Korucularımız sigortasız çalışmaya sitem ediyorlar.
Haksızlıklara rağmen biz ne sokaklara indik, ne kimsenin camını kırdık. Çocuklarımıza silah armağan etmek istemiyoruz, kalem, kitap armağan etmek istiyoruz. Korucularımızın emekli yaşını 45’e çekildiği zaman hükümetin elini rahatlıyor. 45’e çektiğimiz zaman sistemin 30 bini kendiliğinden lağvoluyor. Geri kalan 17 bini de güvenlik görevlisi olarak istihdam edilebilir.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilerek, bingöl, bîr, seçilmiş, yer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seçilmiş Metinler Zen Kitap Tanıtımları 0 23 Mayıs 2013 16:15
Yılın babası seçilmiş ama... Kalemzede Esrarengiz Olaylar 2 07 Kasım 2011 02:28
Nietzsche'den Seçilmiş Düşünceler Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 01:36
Divan Edebiyatından Seçilmiş Damlalarr Lady Divan Edebiyatı 0 02 Mayıs 2011 09:51
353 Adet Seçilmiş Dizin. Pr'li heLp Diğer Dizinler 0 18 Kasım 2010 10:57