IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 16:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul’da sarı toz alarmı




İstanbul'da Kanada, Belçika ve Alman başkonsolosluklarına zarf içinde gönderilen sarı toz alarma neden oldu. Konsolosluk binaları boşaltılırken, incelemeler sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Levent'teki Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na, Beyoğlu'ndaki Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Alman Başkonsolosluğu'na kimliği belirsiz kişilerce zarf içinde sarı toz gönderildi.

Zarftan çıkan tozun ne olduğu anlaşılamazken, konsolosluklarda alarma geçildi. Konsolosluk çalışanları tahliye edilerek inceleme başlatıldı. Son olarak Gümüşsuyu İnönü Caddesi'nde bulunan Alman Başkonsolosluğu'na gelen şüpheli zarf alarma neden oldu. Konsolosluk binası önüne güvenlik şeridi çeken polis, binayı tahliye etti. Her 3 konsoloslukta da incelemeler devam ediyor.
KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARINA "DERHAL KONSOLOSLUĞU TERK EDİN" MESAJI GÖNDERİLMİŞ

Almanya, Belçika ve Kanada'nın İstanbul konsolosluklarına zarf içinde gönderilen sarı renkteki toz maddesi alarma neden olurken, eş zamanlı olarak konsoloslukların personeline "Derhal konsolosluğu terk ediniz" yazılı bir e-mail gönderdiği ortaya çıktı.

Belçika, Almanya ve Kanada'nın İstanbul Konsolosluklarında güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarıldı. Konsolosluk personeli ve çalışanları tahliye edilirken, konsolosluk personellerine elektronik posta ile "Derhal konsolosluğu terk ediniz" yazılı bir email gönderildiği ortaya çıktı.

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda tahliye edilen ve adının açıklanmasını istemeyen görevli bir kadın, "Konsoloslukta çalışıyorum. Hepimize bir mail geldi; 'derhal şu anda konsolosluğu terk ediniz' diye. Çantalarımızı mantolarımızı bile almaya fırsat bulamadık. Hepimizi dışarıya çıkardılar. Konsolosluğun önünde toplandık. İçeriye bir zarf geldiği, zarfta bir toz olduğu ve tehlikeli olduğu söylendi. Şu an evlerimize gönderiliyoruz" diye açıklama yaptı.

Konsolosluklardaki alarm seviyesi yüksek düzeyde.
KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI GİYSİLERİNİ DEĞİŞTİRİP HASTANEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul'da 3 konsolosluğa zarf içinde sarı renkte bir toz gönderilmesinin ardından konsolosluk çalışanları, giysilerini değiştirdikten sonra hastaneye sevk edildi.

Belçika, Kanada ve Alman konsolosluğuna zarf içinde sarı renkte bir toz gönderilmesinin ardından konsolosluklarda incelemeler sürüyor. Konsolosluklara kimse alınmazken, zarfla temas ettiği sanılan bazı konsolosluk çalışanları hastaneye kaldırıldı. Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki bazı çalışanlar ise AFAD ekiplerinin bidonlarla getirdiği özel bir sıvıyla temizlendi. Yakınları veya arkadaşlarının getirdiği yeni giysileri giyen konsolosluk çalışanları hastaneye sevk edildi.

Zarftan çıkan tozla ilgili yapılan incelemelerin ise devam ettiği öğrenildi.


Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alarmı, sarı, toz, İstanbul’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da 2. Kar Alarmı N999 Haber Arşivi 0 30 Ocak 2012 10:13