IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İndirim tutulması




Ekimde yüksek oranda indirim bekleyen tüketici, bu yıl umduğunu bulamayınca alışverişi kesti. Perakendeciler ise "Fiyatlar makul. Bu yıl erken indirim olmayacak" dedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'de indirimli alışveriş yapmaya alışan tüketici, bu yıl iskonto döneminin gecikmesiyle tüketimi kesti. Geçen yıl bu dönemlerde yüzde 50'ye varan indirime giren ancak bu yıl iskontoyu geciktirme kararı alan perakendeci ise durgunluktan şikâyetçi. Tüketici "Nasıl olsa yakında indirime girer" psikolojisiyle hareket edip alışverişi ertelerken, perakendeciler, "Bu yıl tüketici erken indirim beklemesin" uyarısında bulundu.

EN ERKEN ARALIKTA

Perakende sektöründe kış sezonunun en iyi aylarının eylül-ekim olduğu belirtiliyor. İlk defa bu yıl ekimde erken indirime girmeyen perakendeciler, aralıktan önce fiyatları düşürmeyi planlamıyor. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, bu sezonu gerçekçi fiyatlarla açtıklarını, dolayısıyla tüketicilerin aralıktan önce yüksek oranlarda indirim beklememesi gerektiğini söyledi.

MÜCADELE VERDİK

Roman'ın patronu Turgut Toplusoy da, yedi yıldır erken indirime girmemek için büyük mücadele verdiklerini belirtti. Sezonu yüksek değil makul fiyatlarla açtıklarını söyleyen Toplusoy, "Müşterimiz artık erken indirime girmeyeceğimizi biliyor. Dolayısıyla ürünü indirimde bulamayacağını düşünerek erken almak istiyor. İskonto yapmadığımız için satış kaybı yaşamıyoruz" diye konuştu. Sektörde indirime girmeyen ancak işlerinin azaldığını söyleyen marka sahipleri, cironun geçen yıla göre yüzde 20 azaldığını belirtti.

YÜKSEK ORANA DİKKAT EDİN!
Sektörtemsilcileri yüksek indirimli ürünlerle mağazaya çekilen müşteriyi uyardı. Temsilciler, "Etiketi inceleyin. Eski fiyatı, ne kadar indirim yapıldığını iyi analiz etmek gerekir" dedi.

YABANCILAR ŞİKâYETÇİ
PauL&Shark'ın Türkiye temsilcisi Selçuk Güzenge, indirimdeki düzensizliğin en çok yabancı markaları etkilediğini söyledi. Tescilli markaların yurtdışıyla aynı anda hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Güzenge, "Yerliler erken indirime girdiğinde rekabet şansımız azalıyor. İndirim dönemlerinin kurala bağlanması şart" diye konuştu.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
tutulması, İndirim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam Ay Tutulması Lucifer Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 16 Aralık 2011 13:44
Aşk Tutulması Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Şubat 2011 17:05
Ay tutulması SeytaninOrkestrasi Komedi ve Mizah 0 23 Mart 2010 04:56
Düş Tutulması - I Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Mayıs 2009 23:57
Tam Güneş Tutulması AnsweR Merak Ettikleriniz 0 29 Mart 2006 08:17