IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 11:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani'de IŞİD kalmadı




Kobani'nin tamamının yeniden Kürtlerin eline geçtiği belirtildi. IŞİD militanları, kentin 6 kilometre uzağına kadar püskürtülürken çatışmalar devam ediyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Kobani kentine yönelik 16 Eylül'den bu yana süren kuşatmasında önemli bir gelişme yaşandı. Lübnan merkezli El-Mayadin televizyon kanalının Kobani'deki Kürt kaynaklarına dayandırdığı haberine göre kentin tamamı IŞİD militanlarından temizlendi. Haberde Kürtlerin pazar günü en az 50 IŞİD militanını öldürdüğü belirtildi. Hafta sonunda az 5 hava saldırısı düzenleyen koalisyon güçleri dün de kent çevresindeki militanları hedef aldı. Son iki gündür IŞİD'e yönelik başlatılan geniş çaplı karşı saldırıların ardından militanların Kobani'nin 6 kilometre dışına geri itildiği bildirildi. Ancak Kobani çevresindeki 100'den fazla köyün hala IŞİD'in elinde olduğu kaydedildi. IŞİD'in Kobani'ye Irak'tan gelecek peşmerge desteğini kesmek istediği belirtilirken sınır bölgesinin hala Kürtlerin elinde olduğu vurgulandı. IKYB Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir silahlı güçlerinin Kobani'ye gitmek için hazır olduğunu belirterek, "Türk hükümetinin cevabını bekliyoruz" dedi.

"PEŞMERGE SURİYE'DE" İDDİASI
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami ise peşmerge güçlerinin Rabia-Til Koçer sınırından Suriye'ye geçerek YPG güçleriyle birleştiğini ve IŞİD'e karşı operasyon başlattığını ileri sürdü. Dünyanın gözleri Kobani'deyken Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Curf el-Sakhar kenti de karıştı. Irak ordusunun desteğini alan Şii milisler hafta sonunda IŞİD militanlarını kentten temizledi. Ancak Irak ordusundan çalındığı belirtilen bir araçla dün düzenlenen intihar saldırısında 27 Şiinin hayatını kaybettiği, 60 kişinin de yaralandığı bildirildi.

'ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ÇARPITILDI'
Bazı medya organlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kobani Kürtlerin değil Arapların" dediğini ileri sürmesine sert tepki Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'tan geldi. Erdoğan'ın her türlü etnik ayrımcılığa karşı olduğunu vurgulayan Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız Kobani'nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Sözlerinin çarpıtılması esef vericidir" dedi.

IŞİD REHANA'NIN KAFASINI KESTİ
Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan YPG'nin kadın militanlardan oluşan kolu YPJ'nin poster kızı halinde gelen Kürt kızının öldürüldüğü belirtildi. Tek başına 100 IŞİD militanını öldürdüğü söylenen ve verdiği zafer işareti pozuyla ünlenen takma adı Rehana olan kızın IŞİD tarafından kafasının kesildiği ileri sürüldü. YPG henüz bir açıklama yapmadı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iŞİd, kalmadı, kobanide


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD Kobani'de durduruldu Seth Haber Arşivi 0 15 Ekim 2014 15:11
Kobani'de IŞİD kaybediyor Seth Haber Arşivi 0 14 Ekim 2014 20:10
Kobani’de 9 bin IŞİD’li Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 11:18
Kobani'de IŞİD bayrağı AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 15:12
IŞİD Kobani'nin dış mahallelerinde Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 17:29