IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paralel'le topyekûn mücadele başladı




MGK toplantısında alınan kararla, Paralel Yapı'ya yönelik topyekûn mücadele dönemi resmen başladı. TSK, Emniyet ve MİT, "milli güvenliği tehdit eden unsurlar" bağlamında ortak çalışacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün ilk kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), Paralel Yapı'yı Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne "milli güvenliği tehdit eden yapılanma" olarak alması, yeni bir mücadele döneminin başladığı anlamına geliyor. MGK'nın aldığı bu tavsiye karar önce Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Bakanlar Kurulu, paralel yapının Kırmızı Kitap'ta "milli güvenliği tehdit eden unsurlar" arasına alınması doğrultusundaki tavsiye kararı oylayacak ve onaylayacak. Bakanlar Kurulu bu kararı onayladıktan sonra karar resmileşecek ve tüm devlet bürokrasisi, kamu kurum ve kuruluşları için bağlayıcı hale gelecek.

YARGI DİKKATE ALACAK
Bu kapsamda devlet güvenliğinden TSK, Emniyet, MİT gibi kritik kurumlarda personel alımına, eğitimden sağlığa, finans işlemlerinden iş dünyasına kadar birçok alanda paralel yapıyla mücadele kamu kurum ve kuruluşlarının öncelikli kriterlerinden biri olacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü paralel yapıyla ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapacak, MİT, paralel yapıya özel dosya tutmaya başlayacak. Yargı, paralel yapıyla ilintili dosyalarda karar alırken, bu yapının milli güvenliği tehdit eden yapılar arasında olduğu ilkesine uygun adımlar atacak.

İŞARETİ ERDOĞAN VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ay yaptığı açıklamada, paralel yapıyla ilgili MGK'da atılacak adıma değinmiş, çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, "Devletin içinde paralel devlet olabilir mi? Artık paralel yapı ve uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz" demişti.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başladı, mücadele, paralelle, topyekûn


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paralel temizlik yaSmin Haber Arşivi 0 23 Nisan 2014 11:23
Paralel yapıya karşı topyekûn mücadele yaSmin Haber Arşivi 0 01 Mart 2014 05:31
Paralel Aşklar N999 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Mayıs 2012 17:33
Paralel Evrenler YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 22:47
Terörle Mücadele Toplantısı başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:46