IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Beşir: Anlaşmada İsrail parmağı var




Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Milli Ümmet Partisi Başkanı Es-Sadık el-Mehdi'nin Paris'te silahlı hareketlerle imzaladığı anlaşmanın arkasında İsrail'in olduğunu söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Beşir, muhalefet partileriyle yaptığı görüşme sırasında, geçen ağustos ayında Mehdi'yle ayrılıkçı silahlı 4 hareketi bünyesinde barındıran "Devrim Cephesi" arasında Paris'te imzalanan anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşir, "Mehdi'nin Devrim Cephesi'yle Paris'te imzaladığı anlaşmada İsrail'in parmağı olduğu yönünde elimizde bilgiler var" dedi.

Paris'te imzalanan anlaşmanın Darfur eyaletinin en büyük kenti El-Faşir'i ele geçirip başkent ilan etme ve Mehdi başkanlığında geçiş hükümeti kurmayı amaçladığını ifade eden Beşir, "İktidarı, güç kullanarak ele geçirme anlamına gelen bu anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Beşir, rejimi devirmek için çalışmama şartıyla silahlı hareketlere, ulusal diyalog sürecine katılmalarını sağlama sözü verdi.

Milli Ümmet Partisi ile Devrim Cephesi arasında geçen Ağustos ayında Paris'te anlaşma imzalanmıştı. Mehdi'nin kızı Meryem el-Mehdi Paris dönüşü havaalanında gözaltına alınmış, eylül ayında ise serbest bırakılmıştı.

Söz konusu anlaşma ise ulusal diyaloğun gerçekleşmesi için doğru adımları atmak üzere "operasyon bölgelerinde saldırıların durdurulması" ve "diyaloğa uygun ortamın hazırlanmasını" öngörüyor. İktidardaki partinin barışçıl siyasi çözümü reddetmesi durumunda ise "halk ayaklanması" seçeneğinin masada olacağı yönünde anlaşan taraflar, rejimi değiştirmek için askeri yönteme başvuracakları yönünde ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, ocak ayında, "İç savaşın durdurulması ve barışın sağlanması, özgür siyasi toplum oluşturulması, yoksullukla mücadele ve milli kimliğin güçlendirilmesi" gibi 4 ana başlığın öne çıktığı reform planını açıklayarak, muhalif partilere diyalog çağrısında bulunmuştu. Ancak birçok parti bunu boykot etmişti.

Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Mehdi, Darfur eyaletinde isyancılara karşı yürütülen savaşa destek olan İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı aleyhinde sarf ettiği sözler nedeniyle başsavcılık sorgusunun ardından 17 Mayıs'ta tutuklanmış, 15 Haziran'da ise Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in onayıyla serbest bırakılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlaşmada, beşir, el, parmağı, var, İsrail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göktürk-I'in gecikmesinde İsrail parmağı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Ocak 2013 14:25
Baykal Kasedinde İsrail Parmağı Thetis Haber Arşivi 0 13 Kasım 2012 12:12
PKK saldırısında İsrail parmağı! Lucifer Haber Arşivi 1 12 Ağustos 2010 11:17
İsrail: Türkiye’nin de parmağı var Feronia Haber Arşivi 0 25 Mart 2010 10:11