IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 14:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'nin en büyük silah deposu Türk'ten




ABD'nin en önemli mühimmat projesini bir Türk yapıyor. ZQI'nın yöneticisi Hanri Kaya, yeni projenin 80 dönümlük arazide kurulacağını belirtti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Geçen yıl 1.5 milyar dolarlık ihracat yapan Türk savunma sanayisi ABD'ye damga vuracak bir projeye imza atıyor. Ülkede mühimmat satışı yapan Türk şirketi Zenith Quest International, Kentucky eyaletinde yer alan Nelson Country bölgesinde ülkenin en büyük silah ve mühimmat depolarından birini inşa edecek. 10 dönüm arazi üzerine yapılacak proje, ardından 80 bin metrekarelik alana yayılacak. Şirketin Türk kökenli yöneticisi Hanri Kaya, uluslararası satış için en önemli projelerden birine dönüşeceğini kaydetti. ABD'de Zenith Quets International (ZQI) ürünlerinin tanınırlığının yüksek olduğunu anlatan Kaya, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) ABD'deki tek temsilcileri olduğunu, kendileri adına üretim gerçekleştirdiğini anlattı.

Walmart'a mermi sattı
MKEK'nin ABD'ye hafif silah mühimmatı gerçekleştirdiğini aktaran Kaya, "MKEK, dünyanın en büyük perakende mağazası Walmart ile bizim kanalımızla işbirliği yaptı" dedi. Anlaşmada MKEK'nin ilk parti ürünü firmaya teslim edildi. Oradan da 2.2 milyon çalışanı ve 11 bin mağazası bulunan Walmart'ın şubelerinde vitrine çıktı. MKEK anlaşma kapsamında ABD'ye 5.56X45 mm, 7.62X51mm ve 9X19 mm Parabellum tabanca fişeği ihraç ederek bir ilke imza atmıştı. 2015 sonbaharında başlaması beklenen proje kapsamında ilk olarak 30 kişi istihdam edilecek. Sayı proje genişledikçe artacak.

Evlerinde 270 milyon silah var
Küresel savunma sanayisinin en önemli oyuncusu olan ABD, silah satışlarında da lider konumda. 316 milyon nüfusu olan ülkede her 100 ABD'liye 96 silah düşüyor. Evlerde toplamda 270 milyon silah olduğu tahmin ediliyor.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdnin, bÜyÜk, deposu, en, silah, türkten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmatı yakalandı Seth Haber Arşivi 0 10 Ekim 2014 16:11