IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 22:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu yeni havaalanının adını açıkladı




Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni terminal binasının açılışını yaptıkları Kars'ın havalimanına "Harakani Havalimanı" adının verilmesini uygun gördüklerini bildirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Davutoğlu, Kars Havalimanı yeni terminal binası açılışındaki konuşmasında, dışişleri bakanı olarak son ziyaretini yaptığı Kars'a, başbakan olarak ilk ziyaretlerinden birini yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kentte gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Davutoğlu, güzel hizmetleri Karslılar'la buluşturduklarını söyledi.

Bir şehrin mekanının aynı zamanda kaderini de şekillendirdiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Kars'ın tarihi İpek Yolu üzerinde olduğunu ve birçok havzayı birleştiren özelliğinin bulunduğunu bildirdi. Kentin, Hazar Denizi ile Karadeniz'e uzaklığının hemen hemen aynı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, Akdeniz'e doğru giden yolların Kars üzerinden geçtiğini belirtti. Kente ulaşım koridorları üzerindeki önemli özelliğini yeniden kazandırılmasının önemine değinen Davutoğlu, Kars'ı "serhat şehri" olarak nitelendirdi.

"Türkiye'nin doğu kıyısındadır ama inşallah komşularımızla iyi ilişkilerle bütün bu havzalar açıldığında Kars aslında merkezi bir şehirdir. Bir açıdan bakıldığında Doğu Anadolu'nun bir ucudur ama Kafkasların da güney ucudur" ifadelerini kullanan Davutoğlu, kentin Mezopotamya'nın da kuzey ucu olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Gerek Kafkasya'da tam bir istikrar sağlanırsa, gerekse Orta Doğu'da bu sıkıntılar aşılırsa ki aşılacak, bunların hepsi bir gün, Kars bütün bu havzalar arasında hak ettiği yeri kazanacak" diye konuştu.

Bunun için geleceğe yönelik hazırlıkların yapılmasının gerektiğini ifade eden Davutoğlu, projelerin gerçekleşmesiyle Kars'ın merkezi bir konuma sahip olacağını kaydetti.

Yeni terminal binasının modern yapısıyla dikkati çektiğini söyleyen Davutoğlu, havalimanının yeni terminal binasıyla yolcu kapasitesinin 3,5 kat arttığını vurguladı. Davutoğlu, yeni havalimanının kentin turizmi açısından da önem taşıdığını da bildirdi.

"Biraz önce arkadaşlarımızla, değerli bakanlarımızla, milletvekillerimizle, valimizle sohbet ederken, 'Kars'ın bu havalimanına bir isim verelim' diye konuştuk. Harakani Hazretleri'nin isminin verilmesini uygun gördük" diyen Davutoğlu, Harakani Hazretleri'ni çok önemsediklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Buraya geldiğinde o manevi gözüyle bu diyarın ileride iman, irfan diyarı olacağını görmüştü. Bizim ona borcumuz bu emaneti korumak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak" ifadesini kullandı.

Karslılar'a da onun emanetini korumak konusunda önemli görevlerin düştüğünü dile getiren Davutoğlu, konuşmasını "Harakani Havalimanı hayırlı olsun" ifadeleriyle tamamlandı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıkladı, ağını, davutoğlu, havaalanının, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu, AK Parti'nin son oy oranını açıkladı Desmont Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 11:30
Ahmet Davutoğlu hükümetin hedefini Twitter'da açıkladı Seth Haber Arşivi 0 31 Ağustos 2014 11:40
Bakan Davutoğlu tek tek açıkladı Violent Haber Arşivi 0 13 Haziran 2013 10:28
Ordu Giresun Havaalanının Temeli atıldı Chelt Havacılık Haberleri 0 27 Temmuz 2011 10:04