IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2014, 09:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
01.12.2014 Hava Durumu




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin ve Hatay çevreleri ile ilk saatlerde Konya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/12 saat) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hasisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, doğu bölgeler ile Marmara'da yer yer kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/12 saat) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olamaları gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Uşak, Kütahya ile Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağış Hatay'ın güney ilçelerinde ( Samandağ, Altınöz ve Yayladağ ) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Konya'nın kuzeyinin yağmur, sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/ 12 saat) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren doğusunda güneyli yönlerden(30-50 km/saat) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durumu, hava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusça Hava Durumu Terimleri - Rusça Hava Durumları PySSyCaT Yabancı Diller 0 01 Kasım 2014 21:18
Hava durumu 17.04.2014 (5 günlük hava tahminleri) Violent Haber Arşivi 0 17 Nisan 2014 19:31
Hava durumu yaSmin Haber Arşivi 0 19 Mart 2014 15:55
Zonguldak hava durumu, Zonguldak hava durumu 15 günlük Violent Karadeniz Bölgesi 0 15 Şubat 2014 15:20
Hava sıcaklığı azalacak, 7 Haziran 2012 Hava Durumu Violent Haber Arşivi 0 07 Haziran 2012 10:04