IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2014, 23:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail neden Şam'ı bombaladı?




Pazar günü İsrail savaş uçakları, Suriye'nin Başkenti Şam kırsalını bombaladı. Suriyeli ve diğer Ortadoğu kaynakları saldırıda İsrail'in Şam'dan Lübnan'a yani Hizbullah'a gönderilecek silahları imha ettiğini duyurdu.

-İSRAİL'İN SURİYE'Yİ BOMBALAMASI SIRADIŞI BİR DURUM MU?

Aslında 2011 Mart ayında başlayan Suriye'deki iç savaş boyunca İsrail'in bir çok kez Suriye topraklarına yönelik müdahalesi oldu. İsrail daha önce de Şam başta olmak üzere Suriye'deki bazı noktalara operasyon düzenlemişti.

-İSRAİL DAHA ÖNCE NEDEN SURİYE'Yİ VURDU?

İsrail'in Suriye'ye yönelik bombardımanı ilk olarak Ocak 2013'te gerçekleştirilmişti. İsrail o tarihte Jamariye'deki bir askeri tesisi bombalamıştı.

-İSRAİL BUGÜNE KADAR KAÇ KEZ SURİYE'Yİ BOMBALADI?

-Ocak 2013'ten bu yana toplam 7 ayrı saldırı düzenlendi. İsrail'den kalkan jetler, farklı tarihlerde Suriye topraklarına 7 kez saldırdı. Saldırılarda belirlenen hedefler vuruldu, bu saldırılara katılan savaş uçakları operasyonu bitirir bitirmez döndü.

-İSRAİL SURİYE'DE NERELERİ BOMBALADI?

Bu 7 saldırıda ya askeri tesisler, silah depoları ya da silah sevkiyatı yaptığı iddia edilen konvoylar hedef alındı. İsrail'in Suriye saldırılarında Esad rejiminin Hizbullah için Lübnan'a gönderdiği iddia edilen kimyasal silahlar ya da füzeleri bombaladığı biliniyor. Bu nedenle ya Hizbullah'a yapılacak olan sevkiyat öncesi depolar ya da sevkiyat sırasında konvoylar hedef alınıyor.

-İSRAİL'DEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI MI?

İsrail yönetimi ne ordu ne de hükümet olarak Suriye'ye yönelik saldırılarla ilgili bugüne kadar resmi açıklamada bulunmadı. Ancak Suriye yönetiminin açıklamalarını ya da Suriye'ye yönelik operasyonlarla ilgili çıkan haberleri de yalanlamadı.

-İSRAİL'İN SURİYE TUTUMU NEDİR?

Suriye'de iç savaş 4 yıla yakın bir süredir devam ediyor. İsrail Suriye'deki gelişmeleri hep yakından izledi ancak ses çıkarmadı. Sadece kendisine tehdit unsuru olarak hissettiği anlarda Suriye'ye müdahale etti.

-İSRAİL'İN BOMBARDIMAN DIŞINDA SURİYE'YE MÜDAHALESİ OLDU MU?

-İsrail-Suriye sınırındaki Golan tepeleri İsrail işgali altında. İsrail, Suriye'den gelmesi muhtemel tehditlere karşı Golan'da kurulan tampon bölge vasıtasıyla bölgeyi kontrol altında tutuyor. Golan ise bu süreçte bir çok kez rejimle muhalifler arasında el değiştirdi. Hatta bölgede yani tam İsrail sınırında El Nusra cephesinin de etkin olduğu dönemler var, işte bu anlarda İsrail topçuları sınırın karşı tarafına kara operasyonu da düzenledi.

-İSRAİL, ŞAM REJİMİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

İsrail, Şam rejiminin tam olarak kendisi adına büyük bir tehdit unsuru oluşturduğu kanısında değil. Hatta bu konuda daha önce savunma bakanları da açıklama yaptı ve Suriye'deki radikal silahlı grupların kendileri için Esat rejiminden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

-ŞAM YÖNETİMİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Bir kere Suriye yönetimi İsrail'in son 2 senedir Suriye topraklarına yönelik bombardımanına karşı bir adım atmadı. Suriye bu tür müdahalelerle sadece İsrail'in kendi topraklarında terörist gruplara çıkar sağladığını savunarak tepki gösterdi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bombaladı, neden, İsrail, şamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail Savaş Uçakları Suriye'yi Bombaladı Rhytia Haber Arşivi 0 27 Ocak 2014 19:24
İsrail Neden Gargat Ağacı Dikiyor Lady Merak Ettikleriniz 2 29 Temmuz 2010 23:19
İsrail yine Gazze'yi bombaladı Lucifer Haber Arşivi 0 25 Haziran 2010 14:19
İsrail bu kez çocukları bombaladı Lee Haber Arşivi 0 27 Şubat 2008 22:29
İsrail Gazze'yi bombaladı PuSAt Haber Arşivi 0 07 Nisan 2006 08:29