IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2014, 10:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişli krizi Ankara'ya taşınıyor




CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile ilçenin eski belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Koordinatör Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ve 29 meclis üyesi arasında yaşananlar yarın genel merkezde masaya yatırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sarıgül'ün yerine İnönü'yü aday gösteren Şişli'de sular durulmuyor. Başkan İnönü'nün seçimlerin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen doğru düzgün sokağa çıkmaması, belediye etkinliklerine katılmaması ve en önemlisi her yılbaşında Nişantaşı'nda yapılan kutlamalarla ilgili, 'Bu yıl Nişantaşı'nı süslemeyelim' şeklindeki sözleri bardağı taşırdı. İnönü'nün, Şişli'yle özdeşleşen yılbaşı kutlamalarına, 'hayır' demesi ve bazı danışmanları ile PM üyelerinin etkisiyle yaptığı uygulamalar bardağı taşırdı.

Yaşanan sorunların çözümü ve taraflarla konuşmak için CHP tarafından PM üyesi İhsan Özkes görevlendirildi. Özkes'in sadeci İnönü'yü dinleyip, belediyeden ayrılması meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Onlar da kendi dertlerini, yaşadıklarını anlatmak için bugün Ankara'ya gidiyorlar.
ŞİFRELİ KAPI

İlçede 15 yıl başkanlık yapan Mustafa Sarıgül döneminde mesai saatleri içerisinde sürekli açık olan başkanlık makam kapısı İnönü döneminde kapatıldı. Kapatılmasının yanında bir de şifreli hale getirildi. Makama sadece İnönü ve şifreyi bilen bazı danışmanları girebiliyor. İnönü'nün bu tavrı hem meclis üyeleri hem de halk tarafından tepkiyle karşılandı. SABAH'ın edindiği bilgilere CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik başkanlığında dün geç saatlere kadar süren bir toplantı yapan Şişli Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, "Hayri İnönü'yle ilgili rahatsızlıklarını iletmek için Ankara'ya gitme kararı aldı. Toplantıya meclis üyelerinin tamamı katıldı. Koordinatör Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün katılmadığı toplantıda 8 ayda yaşananlar masaya yatırıldı. CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik ve bazı meclis üyeleri bugün Ankara'ya giderek yaşananları bir dosya halinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve bazı MYK üyelerine iletecekler.
BAŞKAN ÇALIŞMIYOR

Şişli Belediye Başkanı İnönü genel merkez yönetimine, "Çalışmıyor, halkla gereken teması kurmuyor. Makamına şifreli kapılardan giriliyor. Seçimlerin üzerinden 8 ay geçti. Belediyenin yüzlerce etkinliği oldu. Başkan İnönü 8 ayda 8 defa etkinliğe katılmamıştır. Böyle giderse Şişli'yi kaybederiz" argümanlarıyla şikayet edilecek. Edinilen bilgilere göre heyet adına Çellik, randevu vermesi halinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, aksi taktirde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya, "Hayri İnönü'nün çalışmalarından memnun değiliz. Ya halkla iç içe yüksek tempolu bir çalışma gerçekleştirsin ya da görevden çekilmesi için gereken yapılsın. Eğer çalışma tarzında bir değişiklik olmaz ise Şişli'yi kaybedebilir, bazı belediye meclis üyelerimiz de istifa eder. CHP kimsenin yan gelip yatma yeri değildir" restini çekecek.

İNÖNÜ YALNIZ DEĞİL
Şişli'de yaşanan krizde parti yönetiminde de bölünmelere neden olan gelişmeler yaşanıyor. Olayın kamuoyuna yansımasından sonra bazı genel başkan yardımcıları, kapalı kapılar ardında Sarıgül'ün yanında yer alırken bazı PM ve MYK üyeleri de İnönü'ye mesaj göndererek, 'Arkandayız, diren' diyor. Tüm bu yaşananlar CHP'nin kendi içinde bir krize dönüşmüş durumda. İnönü'nün Belediye Başkan Yardımcılığını yapan Emir Sarıgül'e yakın isimlerin Ankara'daki temaslarına Hayri İnönü de bazı genel başkan yardımcılarının desteğini alarak karşılık vermeye hazırlanıyor. CHP, MYK'nın yarın yapacağı toplantıda krizi gündeme getirmeye hazırlanan Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Ercan Karakaş ile Genel Sekreter Gürsel Tekin, İnönü'den yana tavır alacak.

ÖZKES BAŞARILI OLAMADI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Şişli'deki krizi çözmesi için İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes'i görevlendirdiği ortaya çıktı. Özkes'in ise, 'arabuluculuk' görevinde başarılı olamadığı belirtildi. Taraflardan sadece İnönü'yü dinleyen Özkes'e hem örgüt hem de meclis üyeleri tepkili.

İNÖNÜ SOYADIN SAYGIMIZ VAR AMA!
Halkın, şifreli kapılar ve kapalı devre başkanlık yönetiminden hayli rahatsız olduğunu belirten bir meclis üyesi SABAH'a, "Kişilerin adları, soyadları değil CHP'nin iktidarı önemli. Bizim İnönü soyadına her zaman saygımız var. Ancak CHP'nin ilçede ve tüm ülkede başarılı olmasını istiyoruz. Başkanlık makamı yan gelip yatma yeri değil. Seçimlerin üzerinden 8 ay geçti. İnönü'yü toplasan 8 defa sokağa çıkmadı. Böyle bir yönetim anlayışıyla parti zarar görür. Önümüzde genel seçimler var. Biz bu yönetim tarzıyla nasıl halka gidip oy isteyeceğiz. Başkan makamında oturmak için değil, halka hizmet için seçilmiştir. Meclis üyeleriyle tek vücut olup, birlikte hareket etmeli. Bazı PM ve MYK üyeleri İnönü'yü Mustafa Sarıgül'e olan husumetlerinden dolayı dolduruyor. Bu entrikalara gerek yok. Erkek gibi çıkıp ortaya, 'Biz Sarıgül'ü istemiyoruz' desinler. Partinin isminin bu şekilde tartışılmasına üzülüyoruz" dedi.




sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
ankaraya, krizi, taşınıyor, Şişli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da Metin Feyzioğlu krizi! Seth Haber Arşivi 0 01 Eylül 2014 10:53
Ankara'da YAŞ krizi aşıldı Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:26
Ankara-Atina arasında casus diplomat krizi Feronia Haber Arşivi 0 26 Aralık 2009 15:53
Ankara'da 'Mossad' krizi CariSma Haber Arşivi 0 14 Şubat 2008 19:04