IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2014, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk ekonomisi son 10 yılda başarı elde etti!




Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Sri Mulyani, Türkiye ekonomisinde son 10 yılda birçok başarı elde edildiğini söyledi.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Sri Mulyani, Türkiye ekonomisinde son 10 yıl içerisinde birçok başarı elde edildiğini belirtti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mulyani, Türkiye'nin hızlı gelişen bir ekonomi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de ekonominin temelinin güçlendiğini aktaran Mulyani, aynı zamanda refah oranının arttığını ve fakirliğin azaldığını dile getirdi.

Mulyani, Türkiye ekonomisinde son 10 yıl içerisinde bir çok başarı elde edildiğini bildirdi. Ancak Türk ekonomisinde hala bazı kırılganlıklar olduğuna dikkati çeken Mulyani, cari açığın önemli bir sorun olduğunu işaret etti.

Türkiye'de ihracatın desteklenmesi ve yabancı yatırımların ülkeye çekilmesi anlamında ilerleme olduğunu dile getiren Mulyani, bu ilerlemenin cari açığın azaltılmasında kolaylık sağlayabileceğini anlattı.
Mulyani, Türkiye'de ekonomik anlamdaki sıkıntıların çözülmesinin reformlardaki ilerlemeye bağlı olduğunu vurgulayarak, iş piyasası, ve yatırımların desteklenmesi gereken konular olduğunu kaydetti.

Beşeri sermaye yatırımlarının da desteklenmesi gereken diğer bir alan olduğunu belirten Mulyani, Türkiye'nin yüksek gelirli bir ülke olma yolunda ilerlediğini ve bu sebepten dolayı Türkiye'ye daha fazla yatırımın gerektiğini ifade etti.

Mulyani, G20 Müsteşarları ve Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Toplantısı'nda da yatırımın ön plana çıkardıkları konulardan biri olduğunu bildirdi.

Türkiye Fed'in normalleşme sürecine daha hazır halde

Sri Mulyani, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını normalleştirmesi konusunda gelişmekte olan ülkelerin farklı pozisyonlarda olduğunu aktardı. Mulyani, Türkiye'nin Fed'in normalleşme sürecinde kırılganlık yaşayan ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de bu kırılganlıkların yaşanmasında cari açık ve yüksek enflasyonun etkili olduğuna dikkati çeken Mulyani, ancak Türkiye'nin bu normalleşme sürecine şu anda daha hazır halde olduğunu anlattı.

Mulyani, diğer gelişmekte olan piyasaların da Fed'in normalleşme sürecine hazır olduğuna işaret etti.

Bazı ülkelerin cari açıklarında önemli ölçüde daralma gözlendiğini vurgulayan Mulyani, 2015'ten sonra gelişmekte olan ülkelerin Fed'in politika değişikliğine ekonomik reformlarla daha uyumlu bir pozisyon alabileceğini kaydetti.

Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye gibi ülkelerin bütçelerine olumlu yansıyacak

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Mulyani, petrol fiyatlarında son 4-5 ay içerisinde çok sert düşüşler yaşandığını anımsatarak, petroldeki bu sert düşüşün Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin daha ucuz petrol almalarını sağlayacağını ve bu durumun bütçelerine olumlu yansıyacağını söyledi.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün petrol ihraç eden ülkeleri zor bir durum içerisine sokabileceğini vurgulayan Mulyani, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin bütçeleri ve gelirlerinin bundan olumsuz etkilenebileceğini sözlerine ekledi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, başarı, ekonomisi, elde, etti, son, tÜrk, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oracle önemli koz elde etti! Deep Google 0 20 Nisan 2012 18:15
Türkiye F-16'nın Şifrelerini Elde Etti DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Aralık 2011 22:40
Katil elde ama ceset firar etti! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ekim 2010 18:06