IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2014, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalya'daki gemiden tahliye edilen Türk yolcudan şaşırtan açıklama




Norman Atlantic feribotundan en son kurtarılan Türk kadının, kurtarma operasyonu sırasında yaşadıklarıyla ilgili anlattıkları kan dondurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gemide dehşet saatlerini yaşayan 54 Türk vatandaşından 32 kazazedenin, THY'ye ait özel bir uçakla önümüzdeki saatlerde Türkiye'ye ulaştırılması beklenirken yolculardan dehşet anları ile ilgili açıklama gelmeye devam ediyor.
"IRKÇI ŞİDDETE MARUZ KALDIK"


Yaşadıklarını Doğan Haber Ajansı'na anlatan yolculardan Ülkü Tiryakioğlu, gemiden kurtarılan en son kadın olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Irkçı şiddete maruz kaldık. 71 yaşındayım ve Pazar günü ilk kurtarma helikopterleri gelmeye başladığında merdivenin yanında, hemen önündeydim… 2 Yunanlı olduğunu tahmin ettiğim mürettebat, merdivenin önünde herkesi tek tek helikoptere bindiriyordu. Ben orada, en önde olmama rağmen hep bana İngilizce 'Wait wait (bekle)' dediler. Arkadan insanları seçerek, muhtemelen kendi yurttaşlarını yukarı çıkardılar. Beklettiler, beklettiler ve bu sefer arkamdaki kadınlar beni linç etmeye, can yeleğimden çekmeye başladılar, montumu parçalamaya çalıştılar.

'Get out (defol)' diye bağırdılar. Yine Yunanlı mürettebattan biri geldi ve o da ağzından köpükler saçarak bize, 'Get out' diye bağırıyordu. 'Defol' diye bağırıyor, geriye itiyordu. Arkadan tek tek seçerek insanları kurtardılar ve daha sonra o helikopterler de gelmedi. Hep ikişer kişi ikişer kişi kurtarıldı. Benim umudum kalmadı ve geri döndüm."
"GAZ ODASINDA ÖLMEYİ TERCİH ETTİK"

Akşam ikinci yangından sonra yeniden helikopterlerin geldiğini söyleyen Tiryakioğlu, "Yukarıdan 'Kadınlar gelsin' diye bir ses duyduk. Sığındığımız küçücük bir oda vardı en üst katta. Zaten başka da bir yer yoktu. Ona da gaz odası diyoruz. Devamlı gaz soluyorduk, fakat dışarıda kalmamıza imkan yoktu. O kadar soğuk ve yağmur ile atılan sular… Zaten sırılsıklam olmuştuk. O gazla ölmeyi tercih ettik. 'Kadınlar' denilince yeni bir kurtulma umuduyla tekrar çıktım. Yine zannediyorum bir mürettebat, ben geçmek isteyince, Türk olduğumu da anladı 'No, no' diyerek, sırayı işaret etti. Sıranın en arkasına düştüm. Bütün genç erkekler hepsi benim önümdeydi. Yeşil montlu genç bir erkek, kolumdan tutarak beni arkaya doğru savurdu" diye kurtarma operasyonunu anlattı.

Çok kötü anlar yaşadıklarını dile getiren Tiryakioğlu, "Yani insanlardan gelen çok kötü anlar yaşadık. Yüzümüze 'Defol' diye bağırmaları çok acı oldu. Genç bir kız yüzüme tükürerek, 'Defol' diye bağırdı. Irkçı şiddet çok kötüydü" derken gözyaşlarını tutamadı.
"BEN EN SON KURTARILAN KADINIM"

Türkiye'de olsa bunların yaşanmayacağını öne süren Tiryakioğlu, "Türkiye'de ne Yunanlılara ne başka milletten olanlara bu yapılırdı. Onlar bizim misafirimiz diye düşünürdük. Ben hiç ırkçı değilim, ama her halde olmalıymışım. Gerçekten çok üzgünüm ve ben en son kurtarılan kadınım. Sonra tüm umutlarım gitti, tekrar gaz odasına girdim ve bekledim. Çünkü artık umudum yok, beni almayacaklar diye. Sonra gelenlerin İtalyanlar olduğu söylendi. Beni gördüler ve helikopter pilotları alıp yukarı çekti. Çok kötü anılarla ayrılıyorum. Doğanın, yangının yaptığından çok beni üzen bu ırkçı davranışlar oldu. 21. yüzyılda yakın komşumuzdan böyle bir şey göreceğimizi zannetmiyordum. Çok acı oldu" diye sözlerini sürdürdü.
"BİZE ŞEFKAT GÖSTEREN İTALYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Ben İtalyanlara, İtalyan donanmasına ve bize gösterdikleri şefkate teşekkür etmek istiyorum. Doktorların gösterdiği yakınlık, çalışanların gösterdiği sevgi ve fedakarlığı asla unutamayacağım. Kızılhaç görevlileri de son derece şefkatli, güler yüzlü ve iyiydiler" dedi.

Tiryakoğlu, kendilerini karaya çıkaran San Giorgio askeri hastane gemisinin mürettebatı ve kaptanına da teşekkür etti.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, edilen, gemiden, tahliye, tÜrk, yolcudan, İtalyadaki, şaşırtan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebru Yaşar'dan şaşırtan açıklama Seth Haber Arşivi 0 25 Kasım 2014 00:14
Cem Özer'den şaşırtan açıklama ! LeyLa Haber Arşivi 1 28 Kasım 2011 18:44
İtalya'daki depremde ölü sayısı 287 oldu Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:27