IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 03:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esad güçleri, kürt mahallelerini vurdu.




IŞİD'ın üç kentten sağladığı destekle Kobani'ye kapsamlı saldırısı devam ederken Haseke'deki Kürt mahallelerine Esad rejimi tarafından ağır silahlarla saldırı yapıldı. Ypg'nin saldırıya yanıt vermesi üzerine çatışmalar geniş kesimlere yayıldı. Bir karakolu basan Ypg 30 Suriye askerini rehin aldı.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ
Kobani'de IŞİD işgali 124. Gününe girerken çatışmalar yeniden şiddetlendi. IŞİD önceki gün Rakka, Talabyad ve Mınbic kentlerinden Kobani'ye ağır silahlarla donatılmış yeni takviye kuvvetler göndermesi sonrasında Ypg mevzilerine kapsamlı saldırı başlatmıştı.

"ÇEMBERE ALDIK"
Ypg Basın Merkezi, IŞİD'in takviye güç, tank ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların YPG/YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldüğünü açıkladı. Açıklamada, Asayiş, 48. Cadde, Miştenur Tepesi yamaçları ve Termik yolundan eşzamanlı saldırıya geçen IŞİD gruplarının Ypg güçleri tarafından durdurulduğu, savunma hatlarını kırmaya çalışan IŞİD'lı bazı grupların ise çembere alındığı belirtildi.

"51 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK"
Dün tüm gün ve gece boyunca süren çatışmalar ardından tüm IŞİD'lı grupların püskürtüldüğü kaydedildi. Yaşanan çatışmalarda Ypg'nin 1 hammer ve 1 adet askeri aracın imha edildiği, 2 tankın ise koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu imha olduğu belirtilen açıklamada, "Çatışmalarda tespit edilebilen 51 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, 7 cenazeyle birlikte çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 22 kaleşnikof şarjörü ve 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar silahı ve 4 adet B7 roketatar güllesi, 10 el bombası, 2 cihaz ve çok sayıda ilaç ele geçirmiştir" denildi. Çatışmalarda Ypg'den ise 7 savaşçının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

REJİM GÜÇLERİ KÜRTLERİ VURDU
Kobani'de çatışmalar devam ederken Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesi içinde bulunan Haseki kentinde rejim güçleri ile Ypg arasında çatışmalar baş gösterdi. Rejim güçlerinin Haseke'nin Kürt mahalleleri ve Ypg noktalarına yönelik saldırı başlattığı,havan atışları sonrası Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerinde çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği veya yaralandığı ileri sürüldü. Rejim güçlerinin Ypg'nin kontrolünde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedef aldığı Ypg'nin karşılık vermesi üzerine çatışmaların geniş alanlara yayıldığı ifade edildi.

30 SURİYE ASKERİ YPG'NİN ELİNDE
Rojava merkezli ANHA haber ajansı, YPG/YPJ güçlerinin Suriye askeri güçlerinin saldırılarına karşılık verdiği, bu kapsamda Til Hacer Mahallesinin kuzeyinde yer alan Suriye rejim güçlerine ait bir karakola düzenlenen eylemde karakolun tümden Ypg güçlerinin eline geçtiği, 30 rejim askerinin ise silahlarıyla birlikte teslim alındığını duyurdu. Çatışmaların Mesakin mahallesinde şiddetlendiği bildirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
esad, güçleri, kürt, mahallelerini, vurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esad Kürt Yönetimi ile temas kurmak istedi Desmont Haber Arşivi 0 01 Ocak 2015 14:27
Esad güçleri öğrencileri vurdu 12 öğrenci hayatını kaybetti Seth Haber Arşivi 0 05 Kasım 2014 17:14
Esad güçleri Morik'i ele geçirdi Seth Haber Arşivi 0 24 Ekim 2014 11:28
NATO muhalif güçleri vurdu Western Haber Arşivi 3 20 Haziran 2011 11:07
Gürcü güçleri Tshinvali'yi vurdu Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2008 23:17