IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2015, 23:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kral Abdullah'ın mirası.




Sarayın ikinci kuşağından gelen Abdullah Bin Abdulaziz, Suudi Monarşisi'nin kuruluşundan beri başa gelen altıncı Kral'dı. Suudi sarayında hükümdarlık babadan oğula değil, 1953 yılında ölen ve üç düzineden fazla oğlu olan Suudi Monarşisi'nin kurucusu Abdulaziz El Suud'un kardeşleri arasında el değiştiriyordu. Bu nedenle Abdullah Bin Abdulaziz 2005'te tahta çıktığında 80 yaşındaydı.

Abdullah Bin Abdülaziz, 1962'de Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları'nın komutanı oldu. Daha sonra ikinci hükümet başkanı olan Abdullah, sonrasında da birinci başkanlığa yükseldi. Üvey kardeşi Kral Fahd elverişsiz sağlık koşulları nedeniyle görevini yerine getiremez hale gelince Bin Abdulaziz 1996 yılında yönetimi fiilen devraldı.

Kral Abdullah izlediği dış politikada ülkesinin bölge hâkimiyetini devam ettirmeyi öncelikli görev olarak benimsedi. Bu çerçevede de İran gibi rakiplerini bastırmaya çalıştı. Suudi Arabistan'ın Suriye‘de İran yanlısı Esad rejimini devirmek için hükümet karşıtlarına yardım etmesi de bu politikanın bir parçasıydı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ülke içinde ise yapılacak en küçük reformlar dahi aşırı tutucu din temsilcilerinin şiddetli direnciyle karşılaşabilirdi. Bu yüzden Kral Abdullah birçok muhalifi görevden aldı.

En çok eleştirilen kadın hakları reformu oldu
Kral'ın kadın haklarını teşviki en çok eleştirilen reformlarındandı. Bu reformlar çerçevesinde Kral, 2015'ten itibaren kadınların yerel seçimlerde oy kullanabilmesi düzenlemesini getirdi. Kral Abdullah Şura Konseyi'nde yaptığı konuşmada alınan kararları şu sözlerle açıklamıştı: ‘'Kararlarımız şu şekilde: Birincisi, kadınlar İslam Yasası olan Şeriat çerçevesinde gelecek oturumdan sonra Şura Konseyi'nin tam üyesi olabilecekler. İkincisi, kadınlar gelecek yerel seçimlerde oy kullanabilecek ve aday olabilecekler.''

Suudi Kral'ın yaptığı reformlara yöneltilen eleştirilere ise cevabı oldukça netti: ‘'Müslüman kadınların tarih boyunca birçok durumla mücadele etmek zorunda kaldığını biliyoruz. Kadınların fikirlerini Hz. Muhammed zamanına hapsedemeyiz. Dengeli bir modernleşme İslami değerlerimizin yararına ve gereklidir. Günümüzde acizlere ve kararsızlara yer yoktur.''

Ancak reformlar radikal bir boyuta ulaşmadı. Kadınların araba kullanma yasağı Abdullah'ın hükümdarlığı boyunca da devam etti.

Birçok Arap ülkesinde değişim rüzgârları estiren Arap Baharı ise Suudi Arabistan'da etkili olmadı. Monarşiye, nepotizme ve rüşvete karşı düzenlenen gösteriler polis şiddetiyle bastırıldı. Sonuç olarak kendinden önce gelenlerde olduğu gibi Kral Abdullah için de öncelikli hedef kendi hanedanlığını sürdürmekti.

Kaynak: msn.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Ocak 2015, 23:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kral Abdullah'ın mirası.




Unutmadan ben kral'ın 30 eşine sabır diliyorum.
yüreğimiz yanıyor hala.

 

 

Etiketler
abdullahın, kral, mirası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uydu Frekansları STAR, NTV, CNBC-e, E2, NTV SPOR Kral TV, Kral Pop TV, Eurostar ve NTV Avrupa Violent Uydu Dünyası 0 07 Aralık 2014 21:29
Abdullah Baştürk (Abdullah Baştürk Kimdir? - Abdullah Baştürk Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:20
KraL Her zaman KRAL'dir ( demi inferno ) toXic Serbest Kürsü 9 20 Nisan 2010 20:41
Kral Abdullah'a Bursa'dan lüks araç Alovepoem Haber Arşivi 0 09 Aralık 2007 13:33