IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 03:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dokunulmazlık önlemi olabilir




CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Kuşadası’ndaki akademisyenlerle toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Sümeyye Erdoğan’ın isminin milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili ‘Yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin’ dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TAYLAN YILDIRIM DHA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun akademisyenlerle Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ndeki buluşması sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir’e Başbakanlık ofisi açılmasından Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olacağı iddialarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerine kadar birçok konuya değindi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki ekonomik, politik ve sosyal gelişmelerle ilgili araştırmalar yapan akademisyenlerin daveti üzerine Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, partinin İzmir milletvekilleri aytun çıray, Mehmet Ali Susam tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ardından karayoluyla geçtiği Kuşadası’nda Charisma Hotel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu’nu karşılayanlar, CHP liderinin omuzlarına yerel halkın kullandığı poşuyu örttü.

Çalışmalarını heyete aktardılar
Toplantıyı düzenleyen 25 akademisyenin, Türkiye’deki, ekonomik, politik ve sosyal gelişmelerle ilgili bir süredir sürdürdükleri araştırmaların sonuçlarını CHP heyetine aktardı. Kılıçdaroğlu, geçen 20 Aralık’ta da İzmir’in Balçova ilçesindeki bir otelde, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın da düzenleyicileri arasında yer aldığı 30 akademisyenin katıldığı toplantıya katılmıştı. Kuşadası’ndaki bu toplantının ise, ilkinde önemli paylaşımların olması üzerine ikinci kez düzenlendiği açıklandı.

‘Çocuk bahçesi’ benzetmesi
Kılıçdaroğlu toplantı öncesi ve sonrasında açıklama yapmazken, toplantı sürerken basın mensuplarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, İzmir’deki ziyareti sırasında, kentte Başbakanlık ofisi açacaklarını açıklamasıyla ilgili Tezcan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanın bütün yetkilerini kullandığı için, Ankara’da Başbakanlığa Cumhurbaşkanı fiilen el koymuş durumda. O yüzden Başbakan kendisine İzmir’de bir çocuk bahçesi açma peşinde” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın isminin de milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili ise Tezcan, “17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin Sümeyye Erdoğan için. Hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önlem olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler” diye konuştu.

‘Gerekli cevabı alacaktır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mitingler yaparak siyasetin merkezinde olmak istediğini savunan Tezcan şunları söyledi:
“Erdoğan, sıfatı cumhurbaşkanı olmasına rağmen anayasada yazılı olan sıfatlara uygun tutum ve davranışlar içerisinde değil. Biz seçimden sonra şunu söyledik; muhatabımız Başbakandır, hükümettir. Çünkü siyasi sorumluluk onun üzerindedir. Cumhurbaşkanı son zamanlarda ısrarlı bir şekilde, hükümetin yetkilerine tecavüz etme konusunda kararlı. Cumhurbaşkanı meydanlardan ısrarlı bir şekilde iktidar partisi AKP’ye oy istemeyi devam ettirir ise, ısrarlı bir şekilde parti lideri gibi davranmaya devam ederse, mutlaka kendisi siyasetin merkezinde olmayı tercih ettiğinden gerekli cevabı alacaktır. Biz ısrarla Cumhurbaşkanlığı makamının dışında kalması konusunda sorumlu davranışları herkesten bekliyoruz.”
Tavla molası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütünce bir grup akademisyenin katılımıyla Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen toplantının ardından İzmir’e dönüş yolunda Selçuk ilçesinde mola verdi. Kılıçdaroğlu yol üzerindeki bir kahvehaneye girerek burada ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Kahvedekilerle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, Nuri Çiftçi adlı vatandaşın teklifiyle tavla oynadı.
AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dokunulmazlık, olabilir, önlemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dokunulmazlık StanteaR mIRC Scripting Sorunları 3 14 Eylül 2009 18:18
Dokunulmazlık Silence mIRC Scripting Sorunları 10 18 Eylül 2006 19:13