IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Enchanting
  • 1 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 14:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sol ittifakta yeni senaryo: CHP-DSP-ÖDP




Kulislerde DSP Genel Başkanı Türker ve ÖDP Genel Başkanı Taş'ın, CHP'den milletvekili adayı olarak gösterilebileceği, Kılıçdaroğlu'nun İP ve Anadolu Partisi'ne ise soğuk baktığı konuşuluyor


MERİÇ TAFOLAR Ankara
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün DSP Genel Başkanı Masum Türker ile görüşmesinin ardından başlayan iktidar alternatifi yaratacak sol bir ittifak girişimlerinde, CHP'nin DSP ve ÖDP genel başkanlarını vekil adayı olarak göstermesi ve üçlü bir güçbirliğinin kamuoyuna deklare edilmesi formülü üzerinde durulduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce partiden ayrılan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi ve İşçi Partisi'nin ise birliktelik içinde yer almasına soğuk baktığı öğrenildi.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Türker'in önceki gün Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği sürpriz birliktelik toplantısında, olası güç birliğinin nasıl ve kimlerden oluşabileceği konuları da gündeme geldi. Birlikteliğin içinde "merkez sağ"dan "radikal sol"a uzanan geniş bir yelpazenin bulunmasına sıcak bakıldığı öğrenilirken, CHP ve DSP'nin dışında ÖDP'nin de ittifakta yer almasının istendiği belirtildi. Ancak bu konuda resmi girişimlerin pazartesi günü başlayacağı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun geniş bir birliktelik talebine karşın, İşçi Partisi ve Anadolu Partisi'nin "arayış" çalışmalarına katılmasına soğuk baktığı öğrenildi.

Taş ve Türker'e sıcak
Kılıçdaroğlu'nun bu birliktelik çalışmaları kapsamında ÖDP ve DSP'den birer ismi CHP listesinden vekil adayı yapmaya sıcak baktığı ifade ediliyor. Bu doğrultuda DSP Genel Başkanı Masum Türker ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş isimlerinin milletvekili yaptırılması formülünün gündemde tutulduğu belirtiliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun özellikle 30 Mart seçimlerinde CHP'den aday yaptırılmayan 5 belediye başkanının DSP'ye transfer edilerek, o bölgelerde oyları bölmesi nedeniyle DSP'ye soğuk baktığı ancak önemli olarak gördüğü Haziran 2015 seçimlerinde olabildiğince geniş bir birlik aradığı konuşuluyor. Parti yönetiminde ÖDP'nin CHP yerine seçimlere HDP ile işbirliği yaparak girmesi olasılığının bulunduğu, bu nedenle CHP'nin görüşmeleri hızlandırması gerektiğini düşünenler de bulunuyor.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos seçimlerindeki ittifak girişiminin başarısızlığa uğraması nedeniyle bu seçimlerde benzer hataları tekrarlamak istemediği kulislere yansıdı. Bu nedenle, seçime girme yeterliliği dahi bulunmayan siyasi partilerle görüşülmesi konusuna soğuk bakıldığı konuşuluyor.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Şubat 2015, 12:11   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sol ittifakta yeni senaryo: CHP-DSP-ÖDP




bugunku chp asla bir iktidar alternatifi degildir, bu kafayla da zor olur. yillardir agizlarinda bir yeni chp'dir gidiyor, sahsen yeni chp adina bir seyler gorebilmis degilim, millet de degil, habire gaz. hayir, senin zaten bu ulkede kemik bir secmen kitlen var, karsinda ayni ideoloji ve insanlara hitap eden bir rakibin de yok ama daha hala cizgisini bulamamis bir parti gorunumunde chp. boyle dsp ile, efendim odp ile olacak isler degil bunlar, hala anlayamadilar. bu seyiriyle bu chp, kisa vadede olmasa bile uzun vadede kendi secmenini de kaybedecek, oyle gorunuyor.

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 

Alt 08 Şubat 2015, 13:09   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sol ittifakta yeni senaryo: CHP-DSP-ÖDP




Sol ittifak olması için önce CHP'nin kendini ne olarak tanımladığını anlaması gerekir. Sağ değilsen, solsun düşüncesiyle yola çıkıp, bir de kendi beceriksizliğine başka partileri de ekliyor. Eklemeye çalışıyor diyelim. Başarısızlıklarına başarısızlık ekleme konusunda bir devrim yaptılar o kesin ama ittifakla iktidara gelebilecek kadar güçleri henüz yok, hatta seçmenlerinin birçoğu da CHP'yi terk etti. Kılıçdaroğlu'nun her seçim çıkıp '' sizden 4 yıl istiyorum. '' cümlesini duymaktan yılmış olmalılar. Ayrıca DSP ve ÖDP'nin isimlerini de kendi partisiyle anıp, sol kesimden oy çekebileceğini zannetmesi de komik. ÖDP Birleşik Haziran Hareketi'yle beraber HDP'yi destekleyeceğini söylemişti zaten, ha seçimlere kadar ne olur ne değişir bilinmez ama bir başarı ve değişim varsa eğer ortada, bunun tamamı bu süreçte HDP'ye aittir bana göre. İşçi Partisi'nin lafını bile etmiyorum, hayal dünyasındalar. Neyse ki İşçi Partisi değil de Vatan Partisi olarak seçimlere girecekler, bu düşüncelerine daha yakın bir isim olur. Milli bir hükümet için İşçi Partisi'ni seçin tarzı basit bir seçim kampanyasıyla bildiri dağıtsalar ne dağıtmasalar ne? Bence bu kadar yorulmasın partiler, padişah bey başkanlık sistemini getirecek, nasıl düşünüyor sizi görüyor musunuz? Baktı 12 yıldır bir şey yapamıyor bunlar, yanımıza bile yaklaşamıyorlar dedi, ben de başkanlık sistemini getireyim de bu gariban partiler seçimlerde kendini yormasın dedi. Mükemmel padişah değil mi? Siyasi partilerin beceriksizliği, en başta da CHP'nin beceriksizliği yüzünden başımıza gelen her şeyi kabullenmek zorundayız artık.
Acınızı paylaşıyorum.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
chpdspÖdp, ittifakta, senaryo, sol, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Watch Dogs'un Yeni Senaryo DLC'si Yarın Çıkış Yapıyor! Kalemzede Oyun Dünyasından Son Haberler 0 06 Temmuz 2014 13:06
Killer Instinct'in 6.8 GB'lık Güncellemesi Senaryo Modunu ve Yeni Karakteri Ekliyor RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Nisan 2014 22:18
Yeni Medal of Honor'ın senaryo detayları Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Nisan 2012 17:15
KV Senaryo Derebey IF Ekstra 2 22 Mayıs 2008 12:04